Milli Takım Sporun birleştirici gücü

Sporun birleştirici gücü

13.06.2019 - 02:30 | Son Güncellenme:

İzlanda'da iki bakan arasındaki kritik görüşmenin perde arkasını Milliyet açıklıyor.

Sporun birleştirici gücü

SPOR SERVİSİ

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla milli karşılaşma için İzlanda’ya giden Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu’nun Türkiye’nin haklarını koruyan net eylem ve söylemleri sonrasında İzlanda’nın Eğitim, Kültür, Bilim ve Spordan Sorumlu Bakanı Lilja Dögg Alfreosdottir üzüntülerini dile getirdi ve maçı Kasapoğlu’yla birlikte Türklerin arasında izledi.

İzlanda Gümrük Görevlileri’nin Keflavik Havaalanı’nda milli takımımıza yönelik saygısız, çirkin ve saldırgan tavırları üzerine Türkiye’nin haklı ve güçlü tepkisini göstermek için ivedilikle bu ülkeye giden Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun, Türkiye’nin haklarını koruyan eylem ve söylemleri sonrasında, İzlanda’nın Eğitim, Kültür, Bilim ve Spordan Sorumlu Bakanı Lilja Dögg Alfreosdottir üzüntülerini dile getirdi ve maçı Kasapoğlu’yla birlikte Türklerin arasında izledi.

Haberin Devamı

Bilindiği gibi milli takım kafilesinin İzlanda’ya girişi sırasında yaşanan ve sadece Türkiye’nin değil bir çok Avrupa ülkesinin de tepkisini çeken olayların ardından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konunun çözülmesi ve Türkiye’nin haklı tepkisinin dile getirilmesi talimatını vermişti. Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu da planlanan süreden bir gün önce İzlanda’ya hareket etmiş, İzlanda’ya inişinden hemen sonra mekik diplomasi sürecini başlatmıştı. Maçın oynanacağı gün İzlandalı bakan Lilja Dögg Alfreosdottir’i, gümrükte tasvip edilemeyen tavır ve davranışlara muhatap olan Milli Takımımızın kamp yaptığı otele davet eden Bakan Kasapoğlu, meslektaşıyla önce bir süre başbaşa görüşmüş, ardından toplantıya Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir de katılmıştı.

İşlem başlatıldı

Edinilen bilgilere göre işte bu tarihi toplantıya bayrağımızın renklerini taşıyan elbisesiyle gelen İzlandalı bakan yaşananlardan dolayı Bakan Kasapoğlu’na net bir biçimde üzüntülerini iletti. Alfreosdottir’in bu görüşmede, “Yaşananları kabul etmemiz mümkün değil. Sorumlular hakkında gerekli işlemleri başlattık. Sayın Bakan Mehmet Muharrem Kasapoğlu nezdinde futbolcularınıza ve kafilenize üzüntülerimi iletiyorum. İzlanda ile Türkiye’nin iyi ilişkileri güçlenerek devam etmeli” dediği öğrenildi.

Haberin Devamı

Rövanşa davet etti

Bakan Muharrem Kasapoğlu da “Hassasiyetiniz ve sorumlu davranışınızdan dolayı teşekkür ederim. Bu olumlu tavrınız bizim üzüntümüzü biraz olsun hafifletmiştir” diye yanıt verdi.

Kasapoğlu görüşmenin ardından mevkidaşını akşam oynanan milli maça davet etti. İki bakan karşılaşmayı Türk seyircilerin bulunduğu tribünde birlikte seyrettiler. Mehmet Muharrem Kasapoğlu maç bitiminde mevkidaşını kutlayıp Türkiye’deki rövanş maçına da davet etti.

‘Bilgilendirici bir buluşma’
İzlanda’nın Eğitim, Kültür, Bilim ve Spordan Sorumlu Bakanı Lilja Dögg Alfreosdottir, Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile olan buluşmasını ‘Keyifli ve bilgilendirici bir buluşma’ olarak nitelendirirken, ‘Sporun birleştirici bir gücü var ve Türkiye insanların spora katılımının sürekli arttığı bir ülke” dedi.