Diğer Stedman sürprizi!

Stedman sürprizi!

24.02.2020 - 07:00 | Son Güncellenme:

Tour Of Antalya’nın galibi Canyon DHB Takımı’ndan İngiliz bisikletçi oldu

Stedman sürprizi

ONUR DİNÇER

Haberin Devamı

Antalya’dan 173 sporcunun katılımıyla start alan bisiklet turunda son etabı Alpecin Fenix Takımı’ndan Merlier kazandı. Ferdi Klasman’da ise hiçbir etabı birincilikle tamamlayamayan Max Stedman zirveye çıktı

23 ülkeden 29 takım ve 173 sporcu ile perşembe günü start alan Tour of Antalya 136.8 kilometrelik Side-Antalya etabı ile dün sona erdi. Etabı Alpecin Fenix Takımı’ndan Tim Merlier 2 saat 57 dakika 31 saniye ile kazanırken, Genel Ferdi Klasmanda ise Canyon DHB Takımı’ndan Max Stedman etap kazanamamasına rağmen 2020 yılının şampiyonu oldu. Genel takım klasmanında da Alpecin-Fenix zirveye çıktı.
Bisiklet dünyasının istatistik verilerini yayınlayan Pro Cycling Stats ise yaptığı son araştırmada 2.1 kategorisinde yapılan 51 yarış içinde Tour of Antalya’yı 24. sırada gösterdi. Daha ilk yılında bu büyük sıçramayı yapan organizasyon geçen yıl 2.2 kategorisinde de start listesi kalitesi en yüksek yarış olarak gösterilmişti.
Öte yandan son günde sporcular mücadelenin yanında Side’nin hayranı oldu. Bisikletçiler gördükleri tarihi kalıntılar, kıyı şeridi ve tertemiz sahili ile şaşkınlıklarını gizleyemedi. Golf tesislerinin içinden geçen bisikletçiler bir kez daha son gün yarışının eşsiz güzelliklerine tanık oldu. Falezlerin üzerinden dökülen Düden Şelalesi de yabancı sporcuların bir kez daha hayran kaldığı noktalardı.

Haberin Devamı

Kadına karşı şiddete son
Antalya Valiliği öncülüğünde belediye başkanları, kanaat önderi sivil toplum dernekleri ve Akdeniz Reklamcılar Derneği’nin desteğiyle gerçekleştirilen Kadına Karşı Şiddete Son Farkındalık Sürüşü’ne Antalya halkının ilgisi ise çok yüksekti. Vali Münir Karaloğlu’nun start verdiği organizasyon, ilklerin yaşanmasını sağladı. Farkındalık sürüşüne katılan herkes #kadınvarsahayatvar mottosunun bir parçası oldu ve ‘Kadın Yoksa, Eşitlik Yok’, ‘Kadın Yoksa, Güzellik Yok’, ‘Kadın Yoksa, Huzur Yok’ mesajlarının paylaşılmasını sağladı.

Büyük mücadele nefesleri kesti
Argeus Travel & Events ile Yedi İletişim tarafından üçüncü kez gerçekleştirilen amatör yol bisikleti yarışı AKRA Gran Fondo Antalya büyük bir mücadeleye sahne olurken şampiyonlar ödüllerini aldı. Yarışta 97 kilometrelik uzun parkuru erkeklerde Gökhan Uzuntaş, kadınlarda ise Sera Sayar ilk sırada tamamlarken, 61 kilometrelik kısa parkurda ise erkeklerde Emirhan Bulu, kadınlarda da Keziban Koyun zirveye çıkan isimler oldu.

Haberin Devamı