Milli Takım Stefan Kuntz'tan ayrılık sonrası ilk açıklama: Hayal olarak kaldı!

Stefan Kuntz'tan ayrılık sonrası ilk açıklama: Hayal olarak kaldı!

21.09.2023 - 10:08 | Son Güncellenme:

A Milli Takım'daki görevine son verilen Stefan Kuntz ayrılık sonrası ilk kez konuştu. Stefan Kuntz, "En büyük hayallerimden biri Almanya'da düzenlenecek Avrupa Şampiyonası'nda Türk milli takımının antrenörü olarak saha kenarında olmaktı; ne yazık ki bu artık gerçekleşmemiş bir hayal olarak kaldı." ifadelerini kullandı.

Stefan Kuntztan ayrılık sonrası ilk açıklama: Hayal olarak kaldı

TFF, dün yaptığı açıklamayla Stefan Kuntz'un görevine son verildiğini duyurdu. Stefan Kuntz'un yerine İtalyan teknik adam Vincenzo Montella'nın getirileceği iddia ediliyor.

Haberin Devamı

A Milli Takım'daki görevine son verilen Stefan Kuntz yazılı bir açıklama yaptı. Kuntz, "En büyük hayallerimden biri Almanya'da düzenlenecek Avrupa Şampiyonası'nda Türk milli takımının antrenörü olarak saha kenarında olmaktı; ne yazık ki bu artık gerçekleşmemiş bir hayal olarak kaldı." ifadelerini kullandı.

Stefan Kuntztan ayrılık sonrası ilk açıklama: Hayal olarak kaldı

Stefan Kuntz'un açıklamaları şu şekilde:

"Türk milli takımının baş antrenörlüğü görevimden alındığımı öğrendikten sonra kısa bir açıklama yapmak istiyorum. Şu anda eleme grubunda 10 puanla ikinci sıradayız, lider Hırvatistan ile puanlarımız eşit ve bu nedenle Almanya'da düzenlenecek 2024 Avrupa Şampiyonası finallerine katılma şansımız çok yüksek.

Antrenör ekibimle birlikte Türk milli takımının başında çıktığım 20 maçta 12 galibiyet ve 3 beraberlik aldık. Güçlü rakipler Portekiz, İtalya, Hırvatistan ve Japonya'ya karşı oynadığımız 4 maçı ve Faroe Adaları'na karşı oynadığımız 1 maçı kaybettik.

Haberin Devamı

Göreve geldiğimde belirlediğim hedeflere ulaşmış olmaktan gurur duyuyorum. Oynadığımız 20 maçta 21 farklı oyuncuyla 46 gol attık ve 26 gol yedik. Salih Özan (Bor. Dortmund) ve Ferdi Kadıoğlu'nu (Fenerbahçe) Türkiye'ye gelmeye ikna edebildiğimiz için özellikle memnunum.

Stefan Kuntztan ayrılık sonrası ilk açıklama: Hayal olarak kaldı

Benim ve antrenör ekibimin bir diğer hedefi de genç Türk yetenekleri keşfetmek ve teşvik etmekti. Görevde bulunduğum iki yıl içinde 22 oyuncu Türk milli takımı için ilk kez sahaya çıktı. İlk kez milli olan oyuncuların yaş ortalaması 23,27 idi.

Bu oyunculardan 10'u, aralarında Arda Güler'in (Real Madrid) de bulunduğu çıkışlarından sonra daha prestijli kulüplere transfer oldu. Bu noktalar bir antrenör olarak beni ve tüm antrenör ekibimi gururlandırıyor.

İki yıl boyunca eşlik etme fırsatı bulduğum tüm oyuncularıma, mükemmel bir iş çıkaran personelime, antrenör ekibime, Kenan Kocak, Jan Moritz Lichte ve Axel Busenkell'e ve beni hem Türkiye'de hem de Avrupa ve dünyanın dört bir yanında destekleyen tüm sevgili Türk futbolseverlere teşekkür etmek istiyorum.

Stefan Kuntztan ayrılık sonrası ilk açıklama: Hayal olarak kaldı

Türk milli takımına ve özellikle Türk halkına başarılı çalışmalarımızın devam etmesini ve takımın Almanya'da düzenlenecek Avrupa Şampiyonası'na katılmaya hak kazanmasını diliyorum.

Haberin Devamı

En büyük hayallerimden biri Almanya'da düzenlenecek Avrupa Şampiyonası'nda Türk milli takımının antrenörü olarak saha kenarında olmaktı; ne yazık ki bu artık gerçekleşmemiş bir hayal olarak kaldı.