İngiltere Premier Lig Stekelenburg Roma'yı bıraktı, Londra'ya gitti

Stekelenburg Roma'yı bıraktı, Londra'ya gitti

06.06.2013 - 11:04 | Son Güncellenme:

Fulham, Roma'da forma giyen Hollandalı Milli kaleci Maarten Stekelenburg'u renklerine bağladı.

Stekelenburg Romayı bıraktı, Londraya gitti

Fulham kulübünün resmi internet sayfasından yapılan açıklamada, 31 yaşındaki kaleciyle 4 yıllık sözleşme imzalandığı bildirildi.

Hollandalı Milli kaleci, böylelikle yıllarca başarıyla formasını giydiği Ajax'ta da birlikte çalıştığı teknik direktör Martin Jol ile yeniden bir araya gelmiş oldu.

Hollandalı teknik direktör Jol yaptığı açıklamada, "Maarten Stekelenburg yüksek kaliteye ve tekniğe sahip bir kaleci ve onu çok iyi tanıyorum. Refleksleri kuvvetli ve oyunu çok iyi okuyabiliyor. Bize büyük katkısı olacak" dedi.

Stekelenburg ise yaptığı açıklamada, "Fulham'a katıldığım ve her şey yaz başında belli olduğu için mutluyum. Yeniden Martin Jol'un yanına gelmek güzel, benim kapasitemi çok iyi bilen biri" dedi.

Geride kalan sezonda 22 resmi maçta Roma kalesini koruyan Stekelenburg, 2011 yazında 6 Milyon Euro bonservis bedeli karşılığında Ajax'tan İtalyan temsilcisine transfer olmuştu.

2010 Dünya Kupası'nda final oynayan Hollanda Milli takımının turnuvadaki tüm maçlarında 90'ar dakika sahada kalan Maarten Stekelenburg, gösterdiği performansla alkış toplamıştı.

Başarılı eldiven, 2010-2011 sezonunda ise Ajax'ın Şampiyonlar Ligi'nde Real Madrid ve AC Milan'la oynadığı maçlarda yaptığı inanılmaz kurtarışlarla takımının fark yemesini engellemişti.

Stekelenburg, alt yapısından yetiştiği ve 2001'den itibaren A takımda hizmet verdiği Amsterdam temsilcisinde toplam 282 resmi maça çıkmıştı.

2008 ve 2011'de Ajax'ta yılın futbolcusu seçilen Hollanda'lı yıldız, kırmızı beyazlılarda 3 lig, 3 Hollanda Kupası ve 4 defa da Hollanda Süper Kupası şampiyonluğu yaşamıştı.

Edwin van der Sar'ın Milli takım kariyerine son vermesinin ardından Hollanda Milli takım kalesini devralan başarılı file bekçisi, toplamda 54 maçta ülkesine hizmet vermişti.

Haberin Devamı

(mackolik)

Yazarlar