Voleybol Stevanovic: Türkiye, Vargas ile daha da güçlendi

Stevanovic: Türkiye, Vargas ile daha da güçlendi

03.09.2023 - 15:26 | Son Güncellenme:

Avrupa Şampiyonası'nda yoluna namağlup devam eden Filenin Sultanları, şampiyonluk için Sırbistan ile karşı karşıya gelecek. Karşılaşma öncesi Sırbistan'ın yıldızları maç hakkında açıklamalarda bulundu.

Stevanovic: Türkiye, Vargas ile daha da güçlendi

Filenin Sultanları şampiyonluk maçı için sahaya çıkıyor. Avrupa Şampiyonası finalinde A Milli Kadın Voleybol Milli Takımı, Sırbistan ile karşı karşıya geliyor. Sırbistan'ı milli takımın eski başantrenörü Guidetti çalıştırırken Eczacıbaşı'nın yıldızı Boskovic forma giyiyor. Karşılaşma öncesi Sırbistan'ın yıldızları maç hakkında açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

14 MAÇ ÜST ÜSTE KAZANDI
Avrupa Şampiyonası’nda 8'de 8 yaparak finale yükselen Filenin Sultanları toplamda 14 maçtır yenilgi yüzü görmedi. Öte yandan A Milli Kadın Voleybol Takımı, Avrupa Şampiyonası’nda üçüncü kez finale yükseldi. Daha önce 2003 ve 2019 yıllarında finale çıkan Ay-yıldızlılar, iki maçı da kaybederek gümüş madalyanın sahibi olmuştu.

SANTARELLI VE GUIDETTİ 5. KEZ FİNALDE KARŞI KARŞIYA
Santarelli ve Guidetti, 5. kez bir finalde karşı karşıya gelecekler. İki başantrenör arasında 2-2'lik bir eşitlik var. İlk kez milli takımlarda bir turnuvanın finalinde karşı karşıya gelecekler. Milli takımlardaki karşılaşmalarında Santarelli'nin 4-2 üstünlüğü var. Guidetti, Türkiye'nin başındayken Hırvatistan'ın başındaki Santarelli'yi 2 kere yenmişti. Ondan sonraki maçları Santarelli kazandı

Haberin Devamı

RASIC: ŞİMDİYE KADARKİ EN GÜÇLÜ RAKİP TÜRKİYE
Sırbistan'ın önemli isimleriden Milena Rasic maçla ilgili olarak şunları söyledi: Bana öyle geldi ki formumuzu maçtan maça geliştirdik. Kızlar giderek daha iyi oynadılar ve finalde ellerinden gelenin en iyisini yapacaklarını içtenlikle umuyorum. Türkiye özellikle bu yıl harika bir takım, kızların şimdiye kadarki en güçlü rakipleri olacak. Maçın başından itibaren odaklanmaya, güce, her şeye ihtiyacımız olacak.

TRİBÜNLERİN YÜZDE 80'Nİ TÜRK OLACAK
Brüksel'de Türk taraftarlarının yoğunluğuna değinen yıldız isim; Elbette kolay olmayacak, 2019'da Ankara'da tamamen dolu tribünlerin önünde oynadıklarından zaten tecrübeleri oldu. Hiç de kolay olmadığını biliyorlar. Türkiye - İtalya yarı finalinde bunu gördüm. Brüksel'de değil İstanbul'da oynanıyor gibiydi. Ayrıca finalin tüm biletlerinin tükendiğini de gördüm, bu yüzden seyircilerin yüzde 80'inin Türkiye'yi destekleyeceğini biliyorum. Bu, kızların kim olduğunu göstermeleri için bir motivasyon daha olacak. Kendi seviyelerinde oynamaları gerekiyor, çünkü eğer böyle oynarlarsa kimsenin onlara bir şey yapamayacağına inanıyorum." dedi.

STEVANNOVIC: VARGAS İLE DAHA DA GÜÇLENDİLER
Bir diğer voleybolcu Stevanovic: "Tecrübemiz var 2019'da ve geçen yıl Milletler Ligi üçüncülük maçında Ankara seyircisinin önünde oynadık. Salonu doldurmaları harika bir atmosfer yaratıyor ve biz de sabırsızlanıyoruz. Türkiye ciddi bir takım, uzun zamandır zirveye yakınlar. Şimdi Vargas ile daha da güçlendiler, kesinlikle kalitelerini gösterdiler. Çok iyi ve ilginç bir maç bekliyoruz ve sonunda onları yenmeyi umuyoruz." ifadelerini kullandı

Haberin Devamı