Galatasaray Stjepan Tomas derbiyi yorumladı: Önemli maçta büyük cesaret

Stjepan Tomas derbiyi yorumladı: Önemli maçta büyük cesaret

09.01.2023 - 10:04 | Son Güncellenme:

Süper Lig'in 18'inci haftasında Fenerbahçe deplasmanından 3-0 galip ayrılan Galatasaray liderliğini perçinledi. Futbolculuk döneminde iki ekibin de formasını giyen Stjepan Tomas, dev derbiyi yorumladı.

Stjepan Tomas derbiyi yorumladı: Önemli maçta büyük cesaret

Futbolculuk yıllarında ülkemizde hem Fenerbahçe hem de Galatasaray forması giyen Stjephan Thomas dev derbiyi yorumladı. Hırvat futbol adamı, Okan Buruk'un çok cesur davrandığını ve Jorge Jesus'u mat ettiğini örneklerle açıkladı. İşte detaylar...

Haberin Devamı

'BÜYÜK CESARET'

Fanatik'e konuşan bulunan Stjepan Tomas'ın açıklamaları şu şekilde:

"Derbinin kaderini kadro tercihleri belirledi diyebiliriz. Fenerbahçe'nin sezon başından bu yana oynadığı etkili hücum futbolunun en önemli defosu savunma arkasında verilen büyük boşluklar. Jorge Jesus bunu ofsayt taktiğiyle en aza indirmeye çalışıyor. Birçok maçta bunda başarılı da oldu. Ancak Okan Buruk'un oyuncu seçimleri Jorge Jesus'un en zayıf noktasını birkaç seçenekle avlamaya yönelikti. Kulübenizde Icardi ve Gomis otururken en önde Barış Alper'le başlamak; Kerem ve Rashica gibi defans bloğunu delici koşulara sahip iki oyuncuyu daha kullanırken Mertens'ten onları yönetme performansı almak böylesine zorlu ve önemli bir maçta büyük cesaret."

Haberin Devamı

Haberin Devamı

'İPLERİ TAMAMEN GALATASARAY'A ÇEVİRDİ'

"Bu oyunda Oliviera ve Berkan'ın orta sahada topsuz oyundaki dinamizmleri ve alan kapama becerileri de belirleyici unsurlar. Onlar da üzerine düşeni yapınca Fenerbahçe'den beklenen baskı, tamamen Galatasaray'ın kontrol ettiği bir oyuna döndü. Oliviera ile gelen gol de ipleri tamamen Galatasaray'a çevirdi."

'MUSLERA DUVAR OLDU'

"Jesus bloklar arasındaki kopukluğu gidermek için elinde pas yeteneği en kaliteli isim olan Lincoln kozunu kullandı. Nispeten Brezilyalı'nın pasları orta sahayı yeniden Fenerbahçe'ye döndürür gibi olsa da Muslera performansı yakalanan fırsatlara duvar oldu. Jesus'un riskler alması gerekiyordu. Zaten riskli olan plan, tamamen savunma arkasına odaklanan Galatasaray'ın işini kolaylaştırdı."

'JESUS'UN YENİ SAVUNMA PLANINA İHTİYACI VAR'

"Burada skoru korumayı değil, ikinciyi de bulacağını düşünen Okan Buruk'un Icardi hamlesi maçı kopardı. Arjantinli'nin kalitesi 2. ve 3. gol de kendisini gösterdi. Sonuç olarak Galatasaray hak ettiği galibiyeti net bir skorla aldı. Fenerbahçe'de ise Jesus'un yeni savunma planlarına ihtiyacı olduğu açık."

Haberin Devamı

Yazarlar