Basketbol Strasbourg Galatasaray maçı ne zaman saat kaçta hangi kanalda?

Strasbourg Galatasaray maçı ne zaman saat kaçta hangi kanalda?

11.04.2016 - 14:10 | Son Güncellenme:

Strasbourg Galatasaray basketbol maçı'nın ne zaman oynanacağı belli oldu. Eurocup finainin ilk maçında Galatasaray deplasmanda Strasbourg'a konuk olacak. Peki Strasbourg Galatasaray maçı ne zaman saat kaçta hangi kanalda? Galatasaray'ın rakibi Strasbourg kimdir?

Strasbourg Galatasaray maçı ne zaman saat kaçta hangi kanalda

Strasbourg Galatasaray maçı ne zaman saat kaçta hangi kanalda?

Haberin Devamı

Strasbourg Galatasaray maçı Eurocup finalinin ilk ayağı olacak. Fransız ekibinin evinde oynanacak ilk maç 22 Nisan Cuma günü oynanacak. Başlama saati daha sonra açıklanacak mücadele TRTSPOR'dan naklen şifresiz olarak yayınlanacak. Rövanş ise 5 gün sonra 27 Nisan Çarşamba günü İstanbul'da olacak.

STRASBOURG GALATASARAY MAÇI NE ZAMAN SAAT KAÇTA HANGİ KANALDA?

Eurocup finalinin ilk ayağında karşılaşacak olan Strasbourg Galatasaray maçı 22 Nisan Cuma Günü oynanacak Mücadele TRT SPOR ekranından naklen olarak yayınlanacak. Maçın saati ise ilerleyen bir tarihte açıklanacak

Galatasaray Strasbourg maçı Abdi İpekçi Arena'da oynanacak ve ilk maçta olduğu gibi TRTSPOR'dan naklen şifresiz olarak yayınlanacak. Bu mücadele ile birlikte Eurocup'ta sezonun en büyüğü ortaya çıkacak.

Haberin Devamı

Strasbourg Galatasaray eşleşmesinde ikili averaj sistemi geçerli olacak. İki maçtan birinde daha farklı galip gelen taraf, sezonu zaferle tamamlayacak.

Galatasaray Eurocup şampiyonu olduğu takdirde 2016-2017 sezonunda Türk Hava Yolları Euroleague'e doğrudan katılım hakkı elde edecek.

Strasbourg Eurocup yarı finalinde İtalyan ekibi Dolomiti Energia Trento'yu saf dışı çıkarak finale kalmıştı.

Galatasaray ise İspanyol temsilcisi Gran Canaria'yı eleyerek final vizesi almıştı.

STRASBOURG'IN FİNAL YOLU 'TANIDIK' DOLU!
Fransa'nın Kuzeydoğusu'nda yer alan Strasbourg şehri ile aynı ismi taşıyan Strasbourg IG'nin final yolu THY Euroleague'den geçti. Fenerbahçe ile birlikte yer aldığı A Grubu'nu 3 galibiyet ve 7 galibiyetle son sırada tamamlayan Fransız temsilcisi, yoluna EURO Cup'ta devam etti.
Prosedür gereği EURO Cup'a ikinci turdan devam eden Strasbourg, bu grupta da Galatasaray'ın yarı finalde saf dışı ettiği Gran Canaria ile birlikte mücadele verdi. Elde ettiği 4 galibiyet 2 mağlubiyet ile H Grubu'nu Gran Canaria'nın ardından ikinci sırada tamamlayan Fransız ekibi, son 16'da Ewe Baskets Oldenburg ile eşleşti. Alman rakibine ilk maçta kendi sahasında 76-78 mağlup olan Strasbourg, rövanşı deplasmanda 64-93 kazandı ve çeyrek finale yükseldi.
Çeyrek finalde de Rus takımı Nizhny Novgorod'ı eleyen Fransız temsilcisi, yarı finalde Dolomiti Energia Trent'in rakibi oldu. İlk maçı 68-74 kaybeden Strasbourg IG, tur vizesini daha önce Ewe Baskets Oldenburg eşleşmesinde olduğu gibi yine deplasmanda aldı. Rakibini deplasmanda 78-86 deviren Strasbourg IG, adını finale yazdırmayı başardı.
FENERBAHÇE'Yİ SAHASINDA SÜPÜRDÜ
EURO Cup'ın favorileri arasında gösterilen ve finale yükselmesine sürpriz gözüyle bakılmayan Vincent Collet yönetimindeki Fransız ekibi, THY Euroleague'de aynı grupta yer aldığı Fenerbahçe'yi bir kez devirmeyi başardı.
Strasbourg, A Grubu ikinci maçında sahasında ağırladığı Fenerbahçe'yi 91-70 gibi farklı bir skorla mağlup ederek dikkatleri üzerine çekti. Sarı lacivertli ekip, İstanbul'da oynanan müsabakayı ise 81-64 kazandı. Fenerbahçe, A Grubu'nun 8 galibiyet 2 beraberlik ile lider tamamlamıştı.

Yazarlar