Voleybol Sultanlar bu kez Avrupa aşkına!

Sultanlar bu kez Avrupa aşkına!

18.08.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Avrupa Şampiyonası için Romanya’ya giden A Milli Kadın Voleybol Takımı ilk maçında bugün ev sahibi ülke ile 20.30’da karşı karşıya gelecek. Olimpiyat beşincisi olan Filenin Sultanları bir önemli derece de bu turnuvada yapmayı amaçlıyor

Sultanlar bu kez Avrupa aşkına

Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV) tarafından bu yıl 32. kez gerçekleştirilecek Avrupa Şampiyonası’na Sırbistan, Romanya, Hırvatistan ve Bulgaristan birlikte ev sahipliği yapacak. Turnuvada 24 takım 4 grupta mücadele edecek. Grup müsabakaları sonunda ilk 4 sırada yer alan 16 ekip, 8’li finallere yükselecek.
Takımların çapraz eşleşme usulüyle karşılaşacağı 8’li finallerde rakiplerine üstünlük kuran ekipler, adlarını çeyrek finale yazdıracak. Organizasyonda 8’li finaller ile çeyrek final maçları Bulgaristan ve Sırbistan’da oynanacak. Yarı final ile final müsabakalarına ise Sırbistan ev sahipliği yapacak.

Şampiyonada grup maçları 18-26 Ağustos’ta, 8’li finaller ise 28-30 Ağustos’ta oynanacak. Çeyrek final ile yarı final karşılaşmalarının 31 Ağustos-3 Eylül tarihlerinde yapılacağı turnuvada şampiyonluk ve üçüncülük müsabakaları ise 4 Eylül’de oynanacak.

A Milli Kadın Voleybol Takımı, şampiyonada Romanya’nın ev sahipliği yapacağı D Grubu’nda mücadele edecek. Son Avrupa ikincisi unvanıyla organizasyona katılan “Filenin Sultanları”, D Grubu’nda ev sahibi ülkenin yanı sıra İsveç, Finlandiya, Ukrayna ve Hollanda karşı karşıya gelecek. Milli takım, şampiyonadaki ilk maçında bugün 20.30’da Romanya ile karşı karşıya gelecek.

Haberin Devamı

‘Madalya hedefimiz’
A Milli Kadın Voleybol Takımı’nın kaptanı Eda Erdem Dündar, 2021 Avrupa Şampiyonası’nda başarılı olacaklarına inandığını söyledi. Dündar, “2019’da güzel bir Avrupa Şampiyonası yaşadık. Tüm Türkiye’yi arkamızdan sürüklediğimiz bir şampiyona oldu. Bu Avrupa Şampiyonası’nda aynı seviyeyi korumayı, hatta üzerine çıkmayı istiyoruz. Turnuvadaki hedefimiz aynı başarıyı koruyup madalya almak” ifadelerini kullandı.

Yazarlar