Voleybol Sultanlar finalde yıkıldı

Sultanlar finalde yıkıldı

25.09.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Avrupa Kadınlar Voleybol Şampiyonası'na Rusya mağlubiyeti ile başlayan Türkiye, Bulgaristan karşısında da tutunamadı: 2-3

Sultanlar finalde yıkıldı

RAGIP TEKİN - MAÇIN ÖYKÜSÜ

Haberin Devamı

C Grubu’nda ay-yıldızlılar güçlü rakibi karşısında iki kez geriye düşmesine rağmen mücadeleyi tie-break setine taşımayı başardı. Türkiye, 5. sete iyi başladı, ancak sonunu getiremeyince 2’de 0 yaptı.

CEV Kadınlar Avrupa Voleybol Şampiyonası C Grubu ikinci maçında Türkiye, Bulgaristan’a 3-2 yenildi ve 2’de 0 yaptı.

Birinci sete iyi başlayan ay-yıldızlılar Polen’in sayılarıyla ilk molayı 8-5 önde geçmesine rağmen çok servis hatası yapınca Bulgaristan skoru 15-15’te eşitledi ve ikinci molaya 16-15 üstün girdi. Oyunu kontrolü altında tutmayı başaran Bulgaristan seti de 25-17 kazandı.

İkinci sette Türkiye köşelerden yaptığı ataklarla sayı üreterek etkili oldu. Rakibin ataklarını da Kübra blokta tutunca teknik molaları 8-4 ve 16-8 açık ara önde geçtiğimiz seti 25-10 galip tamamladık.

Haberin Devamı

Üçüncü set karşılıklı sayılar süren oyunda yine Türkiye çok hata yapmaya başladı. Bulgarlar molaları 8-6 ve 16-10 önde kapattığı seti 25-16 alarak tekrar 2-1 öne geçti.

Dördüncü set etkili ataklarla başlayan Sultanlar teknik molaları 8-7 ve 16-9 önde geçti. Eda’nın etkili atakları ile seti Türkiye 25-20 kazandı ve maçı tie-break setine taşındı.

Final seti adeta nefesleri kesen bir mücadeleye sahne oldu. Karşılıklı üretilen sayılarla süren sette Bulgaristan daha az hata yaptı ve seti 20-18 maçı da 3-2 kazandı.

Rakip Ukrayna

Bu sonucun ardından play-off grubuna kalma şansımız bugünkü maçı kazanmamıza kaldı. Türkiye bugün TSİ 19.30’da 3. karşılaşmasını Ukrayna ile oynayacak.

Ulusal Jimnastik Salonu’nda oynanan maçta Filenin Sultanları iyi bir mücadele ortaya koymasına rağmen son sette Bulgaristan’a kaybetti. Karşılaşmada 20 sayıyla yıldızlaşan Eda Erdem Dündar ay-yıldızlılarda en skorer isim olmayı başardı.

Sultanlar finalde yıkıldı




Yazarlar