Basketbol Süper Efes

Süper Efes

25.10.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

THY Euroleague’de sezona Unics Kazan galibiyetiyle başlayan Anadolu Efes, Sassari deplasmanında kazanmayı başardı. Rakibin en büyük zaafı olan boyalı alanı çok iyi kullanan temsilcimiz, zaman zaman zorlansa da kritik maçtan istediğini aldı.

Süper Efes

ÜMİT AVCI

Haberin Devamı

Turkish Airlines Euroleague A Grubu’ndaki temsilcimiz Anadolu Efes, İtalya’nın Dinamo Sassari takımını deplasmanda 82-75 yendi.

Anadolu Efes için, sezon başındaki hedeflerde deplasman galibiyeti hanesine ilk yazılan maçlardan bir tanesiydi Sassari mücadelesi. Temsilcimiz galibiyet için kendisine neyin yeteceğinin de bilincindeydi. Çılgın bir tempo ve maksimum düzensizlikle hücum eden Sassari’nin hızını kesmek, hücumda da topu boyalı alana geçirmek Efes’in ilk düşüncesiydi. Zaten iyi savunma yapıldığında, bu takıma karşı hücum edememek imkansızdı, Efes de gerekeni yaptı.

Maçın başında Doğuş ile yapılan baskı, erken atış imkanlarının bulunması, yüzde 70’in üzerinde boyalı alan isabeti, ribauntlardaki bariz üstünlük, rakibin kilit isimlerinden Cusin’in çok erken faul problemine girmesi, temsilcimizin hemen kontrolü ele almasını sağladı, ilk periyot 24-16 lehimize tamamlandı.

Haberin Devamı

Doğuş’un baskısı

Efes rakibin baskısına karşı fazla rahat davranıp, erken atışlar kullanınca, onlara da açık alanda oynama şansı yaratınca fark bir anda kapandı. Her topu atmaya alışkın Sassari’de de Dyson ve Sanders gibi isimler, ceza kesmekte zorlanmadı. O cezalar ilk yarıda 36-34’te, 3. çeyrekte 57-56’da, son periyotta ise 79-75’te rakibin temsilcimize yaklaşmasını sağladı ama Efes ne zaman kontrollü oynayalım kararını verse yeniden öne fırladı ve kazandı.

Krstic’in 15, Lasme’nin 14 sayılık performansı, boyalı alandaki isabetin yüzde 65’te kalması, Efes’in oyunun genelinde doğruları yaptığının ispatıydı. Logan’a yaptığı baskı ile Doğuş da bu takımın önemli parçalarından bir tanesi olacağını gösterdi.

Süper Efes

Yazarlar