Futbol Süper Lig devinde bir dönem sona eriyor! Ezeli rakibe transfer

Süper Lig devinde bir dönem sona eriyor! Ezeli rakibe transfer

25.04.2022 - 19:58 | Son Güncellenme:

Süper Lig'de 2021-2022 sezonunun bitmesine kısa süre kala takımlar gelecek sezonun çalışmalarına başladı. Ligde sözleşmesi sona erecek futbolcuların değerleri dikkat çekerken Süper Lig devinde bir dönem artık sona eriyor.

Süper Lig devinde bir dönem sona eriyor Ezeli rakibe transfer

Süper Lig'de 2021-2022 sezonunun bitmesine 4 hafta kala liderlik koltuğunda bulunan Trabzonspor 1 puan daha alması durumunda şampiyon olacak. Süper Lig'de gelecek yılın hazırlıkları devam ederken kulüplerde sözleşmesi bitecek oyuncular soru işareti yaratmaya devam ediyor.

Haberin Devamı

Kiralık futbolcular hariç 100'den fazla futbolcunun kulüpleriyle olan sözleşmesi sezon sonunda sona erecek. Sezon sonu itibarıyla sözleşmesi yenilemeyen bu oyuncular, bedavaya yeni takımlarına imza atabilecek.

İşte piyasa değeri en yüksek olan ve sözleşmesi sona erecek futbolcular;

CYLE LARİN / 11 MİLYON EURO
Beşiktaş'ta geçen sezon Sergen Yalçin yönetiminde alınan şampiyonluğa büyük katkı veren ancak bu sezon bekleneni gösteremeyen Cyle Larin'in geleceği merak konusu olmaya devam ediyor. 27 yaşındaki Kanadalı golcü kulübüyle sözleşme uzatmazken aynı zamanda Galatasaray ile anılıyor.

Süper Lig devinde bir dönem sona eriyor Ezeli rakibe transfer

ANTHONY NWAKAEME / 5 MİLYON EURO
Trabzonspor'da taraftarlar takımın yıldızı Anthony Nwakaeme'nin sözleşmesinin uzatılmasını dört gözle beklerken Fenerbahçe'nin de transfer için devrede olduğu öğrenildi. Trabzonspor yönetiminden 2+1 yıllık sözleşme karşılığından imza parası olarak peşin 1.8 milyon Euro para ve yıllık 3 milyon Euro isteyen Nwakaeme'nin bu istekleri üzerine görüşmeler tamamen tıkanma noktasına geldi.

Haberin Devamı

Süper Lig devinde bir dönem sona eriyor Ezeli rakibe transfer

ADAMA TRAORE / 4.30 MİLYON EURO
Hatayspor ile sözleşmesi sezon sonunda bitecek olan 26 yaşındaki on numara için Acun Ilıcalı'nın takımı Hull City devreye girdi. Bu sezon Şota Arveladze yönetiminde ligde kalmayı garantileyen İngiliz ekibi gelecek sezon şampiyonluğa oynayacak bir kadro kurmak için harekete geçti. Yıldız isimle 3 senelik anlaşma sağlayan City, bu transferde Traore'nin sözleşmesi bittiği için Hatayspor'a bonservis ücreti ödemeyecek.

Süper Lig devinde bir dönem sona eriyor Ezeli rakibe transfer

BERKE ÖZER / 3.5 MİLYON EURO
Fenerbahçe'nin yeni sözleşme konusunda anlaşmadığı yıldız kalecinin takımdan ayrılması bekleniyor. Başkan Ali Koç, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, "Berke Özer ile önümüzdeki sezon devam etmeyeceğiz" açıklaması yapmıştı. Bu açıklama sonrası gözler sözleşmesi sezon sonu sona erecek Berke'ye çevrildi. Adı Galatasaray ile de anılan Berke için Westerlo'nun harekete geçtiği öğrenildi. 21 yaşındaki eldiven Altınordu'dan Fenerbahçe'ye 2.5 milyon Euro'ya transfer olmuştu.

Süper Lig devinde bir dönem sona eriyor Ezeli rakibe transfer

SERDAR AZİZ / 2.5 MİLYON EURO
Fenerbahçe'nin son haftalarda takdir toplayan Serdar Aziz ile sözleşme uzatması bekleniyor. Milli futbolcu kariyerine sarı-lacivertlilerde devam etmeye sıcak bakıyor. Serdar Aziz'in temsilcisi ile yöneticiler kısa sürede bir araya gelerek son detayları görüşecek. Anlaşmanın 3 yıllık olması planlanıyor. Bu sezon Fenerbahçe formasıyla 25 maçta görev yapan 31 yaşındaki savunmacı, 1 gol ve 1 asistlik katkı verdi.

Haberin Devamı

Süper Lig devinde bir dönem sona eriyor Ezeli rakibe transfer

DOMAGOJ VIDA / 2.4 MİLYON EURO
Beşiktaş'ta, 25 Mart'ta teknik direktörlük görevine getirilen Valerien Ismael, oyuncularla ilgili görüşlerini yönetime bildirmeye başladı. İlk etapta sezon sonu sözleşmeleri bitecek futbolcular hakkında rapor hazırlayan Ismael, Hırvat stoper Domagoj Vida'nın mutlaka takımda tutulmasını istedi. 32 yaşındaki Vida'nın sahadaki başarılı performansının yanı sıra profesyönelliği ile de takıma büyük katkı yaptığını ifade eden Fransız çalıştırıcı, ayrılması durumunda aynı standartlarda oyuncu bulmanın zor olacağını ifade etti.

Beşiktaş'ta beşinci yılını dolduran Domagoj Vida, siyah beyazlı formayla çıktığı 163 maçta 16 gol attı, 1 asist yaptı.

Haberin Devamı

Süper Lig devinde bir dönem sona eriyor Ezeli rakibe transfer

SOFIANE FEGHOULI / 1.6 MİLYON EURO
2021-22 sezonunda Galatasaray formasıyla 29 resmi maçta görev yapan Sofiane Feghouli rakip fileleri 5 kez havalandırdı ve 5 golün de pasını verdi. Sarı-kırmızılı kulübün sözleşme uzatmayı düşünmediği Feghouli için Beşiktaş'ın ilgilendiği konuşuluyor. Deneyimli oyuncu, 2019 yılında Cezayir Milli Takımı formasıyla Afrika Uluslar Kupası'nda şampiyonluk sevinci yaşadı. Tecrübeli oyuncunun piyasa değeri 1.6 milyon Euro olarak gösteriliyor.

Süper Lig devinde bir dönem sona eriyor Ezeli rakibe transfer

ADEM LJAJIC / 1.5 MİLYON EURO
Beşiktaş'ın kadro dışı bıraktığı oyunculardan birisi olan Adem Ljajic'in sezon sonunda sözleşmesi sona erecek. Adem Ljajic, İtalyan ekibi Verona’yla temas halinde... Süper Lig ’den Başakşehir’in de kadrosunda görmek için temasta bulunduğu Sırp futbolcu, kariyerine Çizme’de devam etmeye daha olumlu bakıyor. Beşiktaş ’ta kadro dışı konumda bulunan Ljajic, sezon sonuna kadar 3.5 milyon Euro kazanmaya devam edecek.

Süper Lig devinde bir dönem sona eriyor Ezeli rakibe transfer

OĞUZHAN ÖZYAKUP / 1.3 MİLYON EURO
Beşiktaş'ta 29 yaşındaki orta saha oyuncusu Oğuzhan Özyakup'un sezon sonunda veda etmesi bekleniyor. 19 yaşında Beşiktaş’a transfer olan 3 Türkiye ligi şampiyonluğu, 1 Türkiye kupası, 1 Süper kupa kazanıp kaptanlığa kadar yükselen Oğuzhan Özyakup sezon sonu Beşiktaş’tan ayrılacak. 29 yaşındaki oyuncunun teknik direktör Valerien Ismael’in oyun sistemine uymadığı ifade edildi. Oğuzhan için Galatasaray iddiaları çıksa da özellikle başkan adayı Metin Öztürk'ün transfer planları arasında yer almadığının altı çizildi.

Haberin Devamı

LUCAS BIGLIA / 875 BİN EURO
36 yaşında olmasına karşın istikrarlı şekilde forma giyen ve iki sezonda toplam 67 maça çıkan Biglia, takımına 5 gol, 7 asistlik katkı verdi. Karagümrük'ün oyuncuyla sözleşme uzatıp uzatmayacağı merak konusu oldu. Lucas Biglia, Karagümrük'e Milan'dan transfer oldu.

JOSE SOSA / 550 BİN EURO
Fenerbahçe ile Arjantinli futbolcunun sezonun bitimiyle yolların aryılması bekleniyor. Türkiye'de Beşiktaş ve Trabzonspor'da parlak dönemler yaşayan Sosa'nın ülkesine döneceği konuşuluyor.

Süper Lig devinde bir dönem sona eriyor Ezeli rakibe transfer

ADIS JAHOVIC / 500 BİN EURO
Göztepe'de sözleşmesi sona erecek Adis Jahovic'in GZT Giresunspor'la temasta olduğu ortaya çıktı. Göztepe'de yedek kulübesinde oturan Makedon forvetin sezon bitiminde Giresun'la sözleşme imzalayacağı iddia edildi.

RYAN BABEL / 425 BİN EURO
2020 yazında bedelsiz gelmesine karşın kendisine 2 milyon Euro imza parası ödenen Ryan Babel, geldiği günden bu yana performansıyla tartışma yarattı. Sözleşmesi sezon sonunda bitecek 35 yaşındaki oyuncu, Cimbom'dan her yıl 2.5 milyon Euro net ücret kazandı. Hollandalı oyuncuya yeni sözleşme teklif edilmeyecek.

Süper Lig devinde bir dönem sona eriyor Ezeli rakibe transfer

ATIBA HUTCHINSON / 350 BİN EURO
013 yılından bu yana Beşiktaş formasını terleten Kanadalı, performansı ve karakteriyle taraftarların en sevdiği isimlerden biri. Atiba, Katar'daki 2022 Dünya Kupası'nda ülkesiyle son kez boy göstermek için kariyerine 1 yıl daha devam etmek istiyor. Beşiktaş'ın yıldız futbolcuyla sözleşme uzatması bekleniyor.

Süper Lig devinde bir dönem sona eriyor Ezeli rakibe transfer

ARDA TURAN
Galatasaray'da durumu en fazla merak edilen isimlerin başında hiç kuşkusuz Arda Turan geliyor. Üç sezonluk Başakşehir macerası sonrası yeniden uyvaya dönen tecrübeli futbolcu, bu sezon gol ve asist istatistiklerinde takıma katkı yapamadı. Arda, 11 karşılaşmada süre alırken bu müsabakaların yalnızca 2'sinde ilk 11'de yer aldı. Sezonun önemli kısmında sakatlıkla boğuşan ve yalnızca 1 asistlik katkı verebilen Arda Turan'ın sözleşmesi sezon sonu bitiyor. Deneyimli oyuncuyla yolların ayrılması bekleniyor.

Süper Lig devinde bir dönem sona eriyor Ezeli rakibe transfer