Süper Lig Süper Lig için çarpıcı sözler: Şampiyonluğun en güçlü adayları belli

Süper Lig için çarpıcı sözler: Şampiyonluğun en güçlü adayları belli

29.07.2023 - 09:44 | Son Güncellenme:

11 Ağustos'ta başlayacak Süper Lig öncesi kulüpler kadrolarını yıldızlarla doldurdu. Özellikle son şampiyon Galatasaray ile Fenerbahçe yaptığı takviyelerle iyice güçlendi. Milliyet Gazetesi yazarı Cemal Ersen bu haftaki köşesinde zorlu maratonda öne çıkan takımları yazdı.

Süper Lig için çarpıcı sözler: Şampiyonluğun en güçlü adayları belli

"Son şampiyon Galatasaray transferde de hız kesmeden yoluna devam ediyor. Dursun Özbek ve ekibinin gözünü kırpmadan kadrosuna kattığı yıldızlar sarı-kırmızılı ekibi yeni sezonda da kulvarının en güçlü adaylarından biri yapacak kuşkusuz.

Haberin Devamı

Yılan hikayesine dönen Icardi’de mutlu sona varılmasının faturası bir hayli kabarık olacak. Yansıyan rakamlar doğru ise Galatasaray tarihinin en pahalı transferlerinden biri olarak kayıtlara geçecek. Tabii işin içine sponsorlar da girince kulübün yükü bir anlamda hafiflemiş olacak.

'KÖŞE KAPMACA'

Sadece Icardi mi? Ezeli rakibiyle oynadığı köşe kapmacadan sonra Zaha, Angelino, Bakambu ve Halil Dervişoğlu gibi yıldızlarla şov yapmaya hazırlanan Galatasaray şu ana kadar kadar Fenerbahçe ile diğer rakiplerine açık ara fark atmış durumda.
Okan Buruk bu anlamda şanslı bir teknik adam. Yönetim geçen sezonun ödülünü fazlasıyla veriyor kendisine. Geçen yılki kadronun üzerine yapılan nokta transferler sarı-kırmızılı taraftara da haklı bir gurur yaşatıyor. Türkiye’de işler böyle, taraftar şov istiyor, istikrar istiyor ve tek hedefe odaklı yaşıyor.
Aman kaza olmasın Lakin herkes gibi benim de kafamı kurcalayan konu, Galatasaray’ın Vilnius karşısında ilk maçta aldığı beraberlik. Normal koşullarda bu rakibi rahatlıkla geçmesi gerekirken deplasmandan beraberlikle dönmesi, ister istemez bazı kaygılar doğurdu.

Haberin Devamı

'HATA AFFETMEZ BİR VİRAJ'

Sarı-kırmızılı ekibin tek hedefi eleme turlarını geçip şampiyonlar ligi gruplarında mücadele etmek. Lakin bir yol kazası tüm hesapları alt-üst edebilir ve bunca yatırım boşa çıkabilir. Evet rövanşta güçlü kadrosu ile turu geçmeye yakın olan taraf temsilcimiz, ancak çok daha dikkatli olmak ve işine odaklanmak zorunda. Hata affetmez, şaka kaldırmaz bir viraj burası.
İşin manevi yönü kadar maddi tarafı da Galatasaray’ın bu sezonki rotasının belirlenmesinde büyük rol oynayacak.
Ve Fenerbahçe... Beşiktaş ve Trabzonspor kusura bakmasın ama görünen köy kılavuz istemez. Daha şimdiden şampiyonluğun en güçlü iki adayı kendini belli etmiş durumda. Hem yönetim, hem kadro hem de teknik direktör konusunda Galatasaray kadar Fenerbahçe de rakiplerinden sıyrılmış durumda. Sarı-lacivertli taraftar yıllar süren hasretin sona ermesini istiyor. Sanırım bu, başkan Ali Koç’un da son şansı.

Haberin Devamı

Böyle bir ligin tadı olmaz diyenlere sözüm; her sezon sürpriz bir takım çıkıp mücadeleye renk katmaya devam ediyor. Dolayısıyla son yılların en çekişmeli sezonuna tanıklık edeceğimizi düşünüyorum.

'BU TURLAR YANILTMASIN'

Futbolda öncelik rakibe saygıdır. Avrupa kulvarındaki temsilcilerimiz ilk sınavlarında umut verici sonuçlar aldılar. Ancak skorlara bakıp kendimizi dev aynasında görmeyelim. Bunlar ısınma turları. Önemli olan gruplara kalabilmek ve orada yol alabilmek. Evet bazı kulüplerimiz gerçekten klas transferler yaptılar. Ciddi de para harcadılar. Elbette bir karşılığı olacak, ancak rakipler değiştikçe ve zorlaştıkça başarı ölçülebilir hale gelecek.

Geçmişte de ummadık taşlar çok baş yardı. Taraftar özellikle medyanın dolduruşuna gelmemeli. Sunulan transfer haberleriyle bazı takımlar ayrıcalıklı konuma getirilip, avantaj sağlanıyor görülebilir. Unutmayalım; kimseyi küçümsemeyeceksiniz, yoksa telafisi olmayan büyük büyük hayal kırıklıkları yaşarsınız."

Yazarlar