Galatasaray Süper Lig şampiyonuna Devler Ligi müjdesi! İşte muhtemel rakipler

Süper Lig şampiyonuna Devler Ligi müjdesi! İşte muhtemel rakipler

30.05.2023 - 11:41 | Son Güncellenme:

Süper Lig'de şampiyon bu akşam belli olabilir. Galatasaray, Ankaragücü'nü mağlup etmesi durumunda Fenerbahçe'nin oynayacağı karşılaşmanın sonucuna bakmaksızın şampiyonluğunu ilan edecek. Fenerbahçe ise Antalyaspor'u mağlup edip Galatasaray'ın Ankara'da puan kaybı yaşamasını bekleyecek. Süper Lig'de şampiyon olan takıma ise Devler Ligi müjdesi geldi. Muhtemel rakipler de netlik kazanmaya başladı.

Süper Lig şampiyonuna Devler Ligi müjdesi İşte muhtemel rakipler

Spor Toto Süper Lig'de 36. hafta maçları bu akşam oynanacak. Şampiyonluğun en güçlü adayı Galatasaray deplasmanda Ankaragücü ile karşılaşacak. Sarı-kırmızılılar rakibini mağlup etmesi durumunda Fenerbahçe'nin Antalyaspor maçında elde edeceği skora bakmaksızın şampiyonluğunu ilan edecek. 

Haberin Devamı

Fenerbahçe ise Galatasaray'ın Ankara'da puan kaybı yaşamasını bekleyecek. Sarı-lacivertlilerin şampiyonluk iddiasını sürdürebilmesi için Antalyaspor karşılaşmasında galip gelmesi gerekiyor. 

Süper Lig'de nefes kesen şampiyonluk yarışında artık son düzlüğe girilirken Devler Ligi'nden Süper Lig şampiyonuna müjdeli haber geldi. Süper Lig şampiyonunun muhtemel rakipleri de belli oldu. İşte ayrıntılar...

GALATASARAY AVANTAJLI

Fenerbahçe ile Galatasaray'ın beraberliğinde de şampiyonluk yine Aslan’a gidecek. Galatasaray’ın yenilip, Fenerbahçe’nin kazanması durumunda ise iki takım arasında hafta sonunda oynanacak derbi büyük değer kazanacak. Son hafta iki ekibin de hükmen galibiyeti bulunması nedeniyle, Nef Stadı’ndan çıkacak sonuç, iki takımın puan sıralamasındaki yerini belirleyecek ve iki ezeli rakip bu karşılaşmayla 2022-23 sezonunu bitirecek.

Haberin Devamı

Süper Lig şampiyonuna Devler Ligi müjdesi İşte muhtemel rakipler

ŞAMPİYONLUK DERBİYE KALABİLİR

Galatasaray, Ankaragücü maçından mağlup ayrılsa bile, Fenerbahçe derbisinde alacağı her türlü beraberlik ve galibiyet, sarı-kırmızılılara “şampiyonluk” yazacak. Ancak G.Saray, Ankaragücü ile berabere kalırsa, sarı-lacivertlilerin iki farklı galibiyetleri bile yeterli olmayacak. Üç farklı galibiyette, Fenerbahçe, genel averajı da ele geçireceği için mutlu sona ulaşmış olacak.

Süper Lig şampiyonuna Devler Ligi müjdesi İşte muhtemel rakipler

ŞAMPİYON OLACAK TAKIMA DEV GELİR

Süper Lig’de 22 şampiyonlukla bu alanda zirvede yer alan Galatasaray 23. kez mutlu sona ulaşırsa toplamda 198 milyon TL’yi kasasına koyabilecek. Bu sezon 25 galibiyet, 5 beraberliği bulunan Cimbom kalan 2 maçını da kazanırsa 27 galibiyete ulaşacak ve katılım hakkı (33.4 milyon TL), galibiyet ödülü (2.3 milyon TL), Beraberlik ödülü (1.15 milyon TL) geçmişteki her şampiyonluk (2.86 milyon TL) kalemlerinden yaklaşık 200 milyon TL elde edecek. Ligde 23 zaferi bulunan F.Bahçe ise son 2 karşılaşmayı da kazanıp 25 galibiyetle şampiyonluğu elde ederse 190 milyon TL alacak.

Süper Lig şampiyonuna Devler Ligi müjdesi İşte muhtemel rakipler

SÜPER LİG ŞAMPİYONUNA DEVLER LİGİ MÜJDESİ

Geçtiğimiz sezon Avrupa kupalarında takımlar bazında başarılı olamayan Türkiye 20'inciliğe kadar gerilemişti. Bu düşüş sebebiyle Süper Lig şampiyonu da gelecek sezon Devler Ligi'ne doğrudan değil 1'nci ön eleme turundan katılacaktı.

Haberin Devamı

Ancak Süper Lig'i zirvede bitirecek takıma sevindirici haber İtalya'dan geldi. Serie A'nın köklü ekiplerinden Inter, sezonu ilk 4 takım içinde bitirmeyi garantiledi ve UEFA Şampiyonlar Ligi vizesini aldı.

Mavi siyahlıların bu başarısı sayesinde Süper Lig şampiyonu da gelecek sezon Devler Ligi'ne 1'nci değil, 2'nci ön eleme turundan katılacak. Bu değişiklikle Süper Lig şampiyonu 1. ön eleme turu maçı için 11-12 Temmuz yerine 2. ön eleme turuna 25-26 Temmuz'da çıkarak sezonu daha geç açma ve daha az eleme turu oynama şansı yakaladı.

Süper Lig şampiyonu bu sezon Şampiyonlar Ligi gruplarına katılabilmek için 3 tur geçmesi gerekiyor.

NTV Spor'un derlediği habere göre, matematiksel olarak şampiyonluk şansı bulanan Galatasaray veya Fenerbahçe, şampiyonluğu göğüslemesi halinde yeni sezonu 11-12 Temmuz yerine 25-26 Temmuz'da açacak.

Şampiyon olan temsilcimiz, 1. ön elemeden gelen 15 takımdan biriyle eşleşerek yoluna devam edecek.

Haberin Devamı

Süper Lig şampiyonuna Devler Ligi müjdesi İşte muhtemel rakipler

MUHTEMEL RAKİPLER NETLİK KAZANMAYA BAŞLADI

Galatasaray efsanes, Gheorghe Hagi'nin takımı Farul Constanta (Romanya) ve Galatasaray'da unutulmaz izler bırakan Albert Riera'nın çalıştırdığı Olimpija (Slovenya) gibi takımların da bulunduğu rakip listesinde, çeşitli ülkelerden güçlü ekipler dikkat çekiyor.

İsrail'in Maccabi Haifa, İsveç'in Hacken, Azerbaycan'ın Karabağ, Macaristan'ın Ferencvaros, Polonya'nın Rakow Czestochowa, Kazakistan'ın Astana, Slovakya'nın Slovan Bratislava, Belarus'un BATE Borisov, Moldova'nın Sheriff ve Litvanya'nın Zalgiris takımları, temsilcimizin muhtemel rakipleri arasında yer alıyor.

Süper Lig şampiyonuna Devler Ligi müjdesi İşte muhtemel rakipler

GEÇTİĞİMİZ SEZON KATILIM PAYI 15 MİLYON EURO'YDU

Süper Lig şampiyonu Şampiyonlar Ligi gruplarına kalması durumunda muhteşem bir gelirin sahibi olabilir. Geçtiğimiz sezon UEFA'nın 1 numaralı organizasyonu konumundaki Şampiyonlar Ligi'nde, gruplara kalan her takım 15,64 milyon avro katılım payı kazanıyordu. Bu sezon katılım payında artış bekleniyor.

Haberin Devamı

Geçen sezon belirlenen ödüllere göre gruplarda her galibiyette 2,8 milyon avroyu kasasına koyan kulüpler, beraberlik halinde 930 bin avroyla yetinmişti.

Turnuvada Son 16 Turu'na kalan ekipler 9,6 milyon, çeyrek finalistler 10,6 milyon, yarı finalistler 12,5 milyon ve finalistler de 15,5 milyon avro elde etmişti.

PLAY-OFF ETABINDA ELENENE 5 MİLYON EURO TESELLİ İKRAMİYESİ

UEFA'nın bu sezon başında Devler Ligi"nde gruplar öncesi play-off etabında organizasyona veda eden takımlar, 5'er milyon avro ile ödüllendirilmişti. Örneğin, Süper Lig şampiyonu olarak Türkiye adına "Devler Ligi"ne gidecek birinci takım hüviyetindeki takım play-off turuna katılım başarısı gösterip elenirse 5 milyon Euro gelir elde etmiş olacak.