Futbol Süper Lig transfer haberleri

Süper Lig transfer haberleri

08.01.2013 - 12:39 | Son Güncellenme:

Süper Lig transfer haberleri, futbolda bomba transferler, transferde son gelişmeler.

Süper Lig transfer haberleri

Galatasaray transfer haberleri futbol

Haberin Devamı

Muslera için rekor bonservis

Yeni transfer: Riera

Sneijder & Antonini geliyor

Galatasaray, Uruguaylı kaleci Fernando Muslera'nın bonservis bedelini belirledi.

Galatasaray’ın Uruguaylı file bekçisi Fernando Muslera için İngiltere’den gelen 18 milyon Euro’luk transfer teklifinin, Rus oligark Roman Abramovic’in sahibi olduğu Chelsea Kulübü’nden geldiği ortaya çıktı. Sarı-Kırmızılı yönetimin ise başarılı kaleci için sezon sonunda olmak kaydıyla 25 milyon Euro bonservis bedeli belirlediği öğrenildi

‘SEZON SONUNU BEKLEYİN’

Fernando Muslera’nın da Chelsea’ye gitmeye bir hayli sıcak baktığı ve yöneticilerle bu konuda menajerinin sürekli temas halinde olduğu ancak kendisine sezon sonunu beklemesinin söylendiği bildirildi. İngilizler’in ise Uruguaylı milli eldiveni devre arasında transfer edebilmek için bir hayli ısrarcı olduğu ve tekliflerini artırarak, 20 milyon Euro’luk yeni bir teklifle yeniden kapıyı çalmaya hazırlandıkları öğrenildi. Bunun üzerine Muslera’nın durumunu masaya yatıran Sarı-Kırmızılı yönetimin, 25 milyon Euro’luk bir bonservis bedeli belirlediği ve bu teklifi sezon sonuna kadar bekletmeye çalışacaklarını ifade edildi.

Haberin Devamı

Yeni transfer: Riera

Galatasaray’da Riera’nın performansı, Teknik Direktör Fatih Terim’i rahatlattı. Afrika Kupası’na giden Amrabat’ın yokluğunda sol kanatta oynayacak olan İspanyol oyuncu, Antalya’da harikalar yaratıyor

Ligin ilk yarısında sürpriz şekilde sol bekte değerlendirilen ve verilen şansı iyi kullanarak ilk 11’in vazgeçilmezleri arasına giren Galatasaraylı Albert Riera, ikinci devrede daha farklı ve etkin bir rol üstlenecek.
İspanyol futbolcu, sarı-kırmızılıların kampının Alanya ayağında performansıyla en çok dikkat çeken isim oldu. Bekte performansının yanında, orta alanda özellikle ofansif olarak etkin bir görüntü çizen Riera, teknik ekibi rahatlattı. Amrabat’ın Afrika Kupası’nda Fas Milli Takımı formasını giyecek olması nedeniyle kara kara düşünen Terim’in, İspanyol oyuncunun formu sonrası rahatladığı ve bu oyuncuyu zaman zaman bekte, bazen de orta alanda oynatacağı ifade edildi. Son olarak Alanyaspor ile oynanan hazırlık maçında mükemmel bir futbol ortaya koyan Riera’nın formundan memnun kalan Terim’in, İspanyol futbolcunun yaratıcı özelliklerinden ligin ikinci yarısında yararlanmayı düşündüğü ve Amrabat’ın olmadığı dönemde de ileride değerlendireceği bildirildi.

Haberin Devamı

Sneijder & Antonini geliyor

28 yaşındaki Hollandalı orta saha Sneijder için İnter'i 12 milyon euro'ya ikna eden başkan Aysal'a, Milan'ın 30 yaşındaki sol beki Antonini'ye 'Evet' dedirtmek zor olmadı G.Saray Başkanı Ünal Aysal, taraftarı sokağa dökecek transferler için bizzat devreye girdi. Aysal, dün sabah kulübün CEO'su Lutfi Arıbogan ve danışmanı Bülent Tulun ile Milano'ya gitti. Öğleden önce İnter Başkanı Moratti ile bir araya gelen üçlü, uzun süredir gündemde olan Hollandalı yıldız Sneijder için masaya oturdu. Aysal, bonservis için 12 milyon euro önererek İnter'i ikna etti. Sneijder de gelmeye sıcak bakıyor. G.Saray heyeti Sneijder'in ardından Milan'ın 30 yaşındaki oyuncusu Luca Antonini'ye yöneldi. Sağ-sol bek oynayabilen ve Milan altyapısından yetişen Antonini için Milan ile masaya oturan sarıkırmızılılar büyük yol aldılar. Bizzat Terim'in telefonla arayarak İtalyan futbolcuya, "Sen benim aradığım sol beksin. Benim takımımda önemli görevler üstleneceksin" dediği ve ikna ettiği belirtiliyor. Milan Teknik Direktörü Allegri'nin gözden çıkarttığı oyuncu bu sezon sadece 8 kez oynadı. 2000'de profesyonel olduktan sonra Prato, Ancona, Modena, Pescara, Arezzo, Siena'da görev yapan ve 2008 yılında tekrar Milan'a dönen Antonini, 5 sezonda 68 kez Milan forması giydi.

Haberin Devamı

HOLLANDA'NIN 10 NUMARASI

Abisi Jeffrey Sneijder'i örnek alarak futbola başlayan Sneijder, Ajax'ın altyapı ürünü. 7 yıl Ajax'ın formasını terleten yıldız oyuncu, 3 sezon da Real Madrid'de oynadı. 2009-2010'dan beri İnter formayı giyen Sneijder, toplam 334 maçta 97 gol attı. 28 yaşındaki yıldız oyuncu, Hollanda Milli Takımı'nın da 10 numarası. Sneijder'in turuncu formayla 24 golü bulunuyor.

Haberin Devamı

Fenerbahçe transfer haberleri futbol

Sow’a dev talip!

Loic Remy sesleri

Montpellier Başkanı: Belhanda'yı satarım

Sow’a dev talip!

Fenerbahçe'nin Senegalli gol makinasına Premier Lig'den bir kulübün hedefine girdi. Yönetim teklifi hemen reddederken 26 yaşındaki oyuncu, hayalinin Premier Lig’de forma giymek olduğunu belirterek Liverpool’a gitmek istediğini F.Bahçe’ye iletti.

Geçen sezonun ortasında Doğuş Holding Patronu Ferit Şahenk tarafından F.Bahçe’ye kazandırılan Moussa Sow, Avrupa’nın da dikkatini çekmeye başladı. Geçen sezonun 2. yarısında 10 milyon euroya gelip, sakatlık yaşamasına rağmen 9 gol atan Senegalli futbolcu, bu sezon da çıktığı 27 maçta 10 gol, 4 asist üretince İngiliz devi Liverpool’un radarına girdi.

SATMAYI DÜŞÜNMÜYORUZ

Sarı-lacivertlilere transfer olmadan önce de Liverpool’un transfer listesinde yer alan Sow için İngiliz temsilcisi bu kez ısrarlı. Liverpool, 26 yaşındaki oyuncuyu transfer etmek için F.Bahçe Yönetimi’ne resmi teklifte bulunurken, yönetim bu teklifi düşünmeden geri çevirdi ve oyuncuyu satmayı düşünmediğini iletti.

Hayalinin Premier Lig’de oynamak olduğunu belirten Sow’un ise bu teklifi değerlendirmek ve Liverpool’a gitmek istediği öğrenildi. Liverpool, Fenerbahçe’ye gelmeden önce de Sow’u transfer etmek istemiş ancak sarı-lacivertli takım elini çabuk tutarak Sow’u kadrosuna katmıştı.

RODGERS DA ‘İSTİYORUZ’ DEDİ

Liverpool menajeri Rodgers de dün yaptığı açıklamada “Moussa Sow’u yakından takip ettiğimiz bir oyuncu. Onu transfer etmek istiyoruz” diyerek oyuncudan kolay vazgeçmeyeceklerinin altını çizdi. Bakalım yönetim, Sow’u tutmak için nasıl bür plan uygulayacak.

Loic Remy sesleri

Marsilya'da forma giyen 26 yaşındaki forveti resmen istediği ortaya çıkan Fenerbahçe'nin 8 milyon euro'yu gözden çıkardığı belirtildi Montpellier'in 10 numarası Younes Belhanda'yı transfer etme girişimlerini devem ettiren Fenerbahçe, golcüyü de Fransa'da arıyor. Sarı- lacivertlilerin, Marsilya'da top koşturan 26 yaşındaki forvet oyuncusu Loic Remy için resmen başvuru yaptığı belirlendi. Marsilya'nın kapısını çalan yönetimin, Fransız ekibine 8 milyon euro'luk bir teklif ilettiği öğrenildi. Mali krizde olan Marsilya'nın, futbolcusunu satmaya hazır olduğunu bildirdiği öğrenilirken, sarı-lacivertlilerin sundu teklifi ise yetersiz bulduğu, görüşmelerin devam ettiği kaydedildi.

QPR'NiN YAPTIĞI TEKLiFi REDDETTi

Marsilya'nın 8 milyon euro'yu küçümsemesinin nedeni, Premier Lig ekiplerinden QPR'nin yaptığı teklif. İngiliz ekibi, Remy'ye karşılık 10 milyon euro ve takasta kullanılmak üzere Shaun Wright-Phillips'i gözden çıkarttı. Remy'nin, liginde düşmemeye oynayan QPR'a gitmeyi istememesi nedeniyle transferde anlaşma sağlanamadı. Remy ile Premier Lig'den Newcastle United, Bundesliga'dan Schalke ile Borussia Dortmund gibi takımlar da ilgileniyor. Fenerbahçe, Remy ile ise henüz bir görüşme yapmadı.

Montpellier Başkanı: Belhanda'yı satarım

Louis Nicollin RMC’ye şu açıklamalarda bulundu: “Şu anda büyük bir soru işareti var. Fenerbahçe Belhanda yarışının içinde ama kimse hangi takımın ne kadar bonservis verdiğini bilmiyor. Türklerle iş yapmayı severim ancak bir süreliğine UEFA organizasyonlarında yer alamadılar. Belhanda’yı onlara satarım ama 15 milyon avrodan aşağıda bir değerinin olacağını düşünmüyorum. Nakit para istiyoruz. Ve bence Belhanda da gitmek istiyor.

Bu bizim için bir problem değil. Fakat onu almak istiyorsanız bana çok güçlü bir teklifle gelmeniz gerekir. Almanya, İngiltere, İtalya ya da İspanya gibi ülkelere oyuncu satmak daha kolay. Çünkü ödemeyi yapmazlarsa ertesi gün Michel Platini’nin kapısını çalıp ağlayabilirim. Fenerbahçe gibi kulüplere güvenim olmadığını söylemiyorum. Parayı verdikleri sürece sorun yok.” Diğer yandan RMC’nin haberine göre Younes Belhanda’ya yakın kaynaklar oyuncunun Fenerbahçe ile yıllık 2.4 milyon avro ücrete anlaştığını açıkladı. Montpellier ile Fenerbahçe ise bugün bir kez daha görüşecek.

F.Bahçe yıldız golcüyü neden alamadı?

Paraguaylı yıldızın eski menajeri, geçen yaz son anda yatan büyük transferle ilgili Fenerbahçe İdari Menajeri Çetinkaya’yı suçladı.

“13-14 milyon euroda anlaşmışken araya başkalarını sokmaya çalıştı” dedi. Oscar Cardozo geçen yaz Fenerbahçe’nin transfer listesindeki bir numaralı isim olarak uzun süre gündemde kalmıştı. Ancak Benfica’lı golcünün Sarı-Lacivertlilere transferi son anda suya düşmüştü. Bu transfer hikayesinin perde arkasını Cardozo’nun o dönemde menajerliğini üstlenen Portekizli FIFA menajeri Paulo Rodrigues anlattı.

Artık 20 milyon euro

Şu an Antalya’da bulunan Rodrigues sıkıntının Fenerbahçe İdari Menajeri Hasan Çetinkaya’dan kaynakladığını belirterek “Çetinkaya ağustosta aradı. Cardozo için benden yardım istedi. Ben de Benfica Başkanı Luis Viera’yla konuşarak, yetki belgesi aldım. Başkan bana sözleşme fesih bedeli olarak 14, hatta 13 milyon euroda anlaşabileceğimizi söyledi. Ben de bunu Çetinkaya’ya ilettim. Ancak Çetinkaya bu bilgileri aldıktan sonra başka insanları devreye sokarak transferi yapmaya çalıştı. Bu duruma Viera çok kızdı ve fiyatı 20milyon euroya çıkardı. Bu nedenle transfer gerçekleşmedi’’ dedi. Cardozo’nun o dönemde 2 milyon euro garanti para ve 4 yıllık anlaşma istediğini dile getiren Rodrigues “Transfer toplam 20 milyon euroya gerçekleşecekken, Çetinkaya böyle davrandığı için Benfica sadece sözleşme fesih bedelini 20 milyon euro olarak belirledi’’ diye konuştu. Portekizli menajer “Fenerbahçe hâlen Cardozo’yla ilgileniyor mu’’ sorusuna ise “Fenerbahçe’ye transfer olasılığının olduğunu duyuyorum ama ben artık ilgilenmiyorum” dedi. Hasan Çetinkaya’nın ismi Musa Sow transferinde de gündeme gelmişti. Fenerbahçe’nin eski doktoru Ertuğrul Karanlık Çetinkaya’nın Türkiye’ye gelişinde baş rolü oynadığı Senegalli forvetin, dizinden kronik sakat olduğunu ve bu durumun da Çetinkaya tarafından bilindiğini iddia etmişti.

Başkan da doğruladı

Benfica Başkanı Viera, Cardozo’yu araya giren başka isimler nedeniyle satmadıklarını belirtti. “Olabilecek transfer bu yanlış yüzünden yattı” dedi.

Oscar Cardozo’nun transferi hakkında menajer Paulo Rodrigues’in verdiği bilgileri Benfica kulübü başkanı Luis Vieira da doğruladı. BUGÜN’e konuşan Vieira, Paraguaylı golcünün transferinin devreye giren başka kişiler nedeniyle gerçekleşmediğini söyledi. Portekiz ekibinin başkanı “Fenerbahçe oyuncumuza talip olmuştu. Bizim fikrimiz olumluydu. Ancak görüşmeler için temaslar başladıktan sonra, Fenerbahçe adına hareket ettiklerini söyleyen başka kişiler devreye girdi. Bu son derece yanlış bir davranıştı. Bu nedenle olabilecek bir transfer gerçekleşmedi’’ dedi.

Artık koşullar değişti

Viera, “Cardozo’nun, Fenerbahçe’ye transferimümkünmü’’ şeklindeki soruyas ise “Bunlar özel konular. Bu konuda cevap vermem ama transfer dönemlerinde her şey mümkündür fakat bu kez koşullar değişti’’ cevabını verdi.

Cardozo Kimdir?

Tam adı: Oscar Rene Cardozo

Doğum tarihi: 20 Mayıs 1983

Doğum yeri: Juan Eulogio Estigarribia, Paraguay

Boyu: 1,94 m Mevkii: Santrafor

Beşiktaş transfer haberleri futbol

Beşiktaş'ta yeni hedef

Genç Trabzonlu Beşiktaş'ta

Siyah-beyazlılar, transfer rotasını İtalya'ya çevirdi. Gökhan Süzen'i renklerine bağlayarak sol bek eksikliğini gideren siyah-beyazlılar orta sahanın yükünü hafifletmek için girişimlerini sürdürüyor. Beşiktaş yönetimi bir yandan Grosciski için Sivasspor'la orta yolu bulmaya çalışırken; diğer taraftan da Fiorentina'lı Olivera konusunda atağa kalktı. Samet Aybaba, Oğuzhan ile Fernandes'e yardımcı olacak ve solda da oynayabilecek Uruguaylı Olivera'ya ilgisini artırdı. Fiorentina'nın Olivera'yı kiralık vermeyi kabul etmesi de şu an için Uruguaylı oyuncunun transferini öne çıkardı. Bu arada Norveç basını, Rosenborg ile olan sözleşmesini fesheden İsveçli golcü Rade Prica'nın, İsrail'den Maccabi Tel Aviv'in yanı sıra D. Kiev ve Beşiktaş'la da menajeri aracılığıyla temas kurduğunu iddia etti. 32 yaşındaki oyuncu ile Beşiktaş'ın sezon sonuna kadar anlaşmak istediği, İsveçli golcünün 1.5 yıllık anlaşma talep ettiğini yazdı.

Genç Trabzonlu Beşiktaş'ta

Beşiktaş, Sinan Kurumuş ve Gökhan Süzen'in ardından üçüncü transferini sessiz bir şekilde gerçekleştirdi.

Trabzonspor'da yetişen genç futbolcu artık Beşiktaş'ta...

Siyah beyazlı yönetimin sessiz bir şekilde izlediği transfer politikası sonucunda Trabzonspor'da yetişen ve golcü özelliği ile dikkat çeken 1995 doğumlu Batuhan Bilgiç'i renklerine bağladı.

Türkiye Futbol Federasyonu resmi internet sitesinde oyuncunun transferi futbolcu bilgi bankasında belirtilirken oyuncunun lisansının 4 Ocak'ta çıkartıldığı ve genç futbolcu için amatör lisans çıkartıldığı kaydedildi.

Siyah Beyazlı ekip güz transfer döneminde daha önce Ankaragücü'nden Sinan Kurumuş ve İstanbul Büyükşehir Belediyespor'dan Gökhan Süzen'i renklerine bağlamıştı.