Futbol Süper Lig transfer haberleri

Süper Lig transfer haberleri

12.01.2013 - 11:47 | Son Güncellenme:

Süper Lig transfer haberleri, futbolda bomba transferler, transferde son gelişmeler

Süper Lig transfer haberleri

Süper Lig transfer haberleri futbol

Haberin Devamı

Galatasaray transfer haberleri futbol

‘G.Saray bir marka’

Chadli olmuyor rota Djuricic

"Sneijder'in maliyeti yanlış hesaplanıyor"

Başkan Ünal Aysal dün Hollandalı Sneijder’i telefonla aradı, “Galatasaray’ın bir marka olduğunu ve popülaritesini bütün dünya biliyor” yanıtıyla rahatladı

Galatasaray’da nefesler tutuldu ve gözler Wesley Sneijder’e çevrildi. Burnu kırılan karısının sağlık sorunları ile ilgilenmek zorunda kaldığı için kararını hemen vermeyen ama prensipte sarı-kırmızılı kulübün teklifini kabul ettiğini bildiren Hollandalı yıldız ile Başkan Ünal Aysal’ın dün telefonda bir kez daha görüştüğü öğrenildi.

Aysal’ın “Bizim de büyük hedeflerimiz var. Bu doğrultuda beraber iş yapacağımızı umuyorum” diyerek Sneijder’e transferde çok istekli olduklarını aktardı. Aysal’ın bu sözlerine “Galatasaray’ın bir marka olduğunu ve popülaritesinin bütün dünyaya yayıldığını herkes biliyor. Ayrıca İstanbul’da fantastik ve büyüleyici bir şehir” yanıtını verdiği bildirildi.

Haberin Devamı

Sneijder’i Pescara maçının kadrosuna almayan Inter’in hocası Andrea Stramaccioni dün Hollandalı oyuncu ile ilgili gelen soruya, “Bu işin biteceğini umuyoruz. Kartlar masanın üzerinde duruyor” yanıtını verdi. Menajer Soren Lerby ise görüşmelerin devam ettiğini açıklayarak, “Wesley’nin kardeşi Rodney’nin transfer için G.Saraylı yöneticilerle görüştüğünü biliyorum. Türkiye futbolcular için iyi bir pazar. Umarım olumlu sonuçlanır. Yarın (bugün) sabah her şey netleşecek” dedi. Abdurrahim Albayrak da “Biz ona bir ücret sunduk, futbolcu da büyük ihtimal kabul etti” dedi. İtalyan basını Sneijder’in kararını Pazartesi vereceğini duyurdu.

Chadli olmuyor rota Djuricic

Teknik direktör Fatih Terim'in transfer için hazırladığı raporda yer alan Twente'nin Faslı yıldızı Necar Chadli'den kötü haber geldi. Hollanda ekibi Twente'de forma giyen başarılı oyuncu sarı-kırmızılı formayı giymek istese de kulübü satmaya yanaşmayınca G.Saray'ın hayalleri suya düştü. Durum böyle olunca da 'b' planı devreye sokuldu: Filip Djuricic...
Bir başka Hollanda ekibi Heerenveen'de forma giyen 20 yaşındaki Sırp yıldız iki kanatta birden forma giyebiliyor. Sırbistan'da 'Yeni Kaka' olarak lanse edilen başarılı futbolcu, Hollanda'da oynadığı 46 maçta 13 kez rakip fileleri sarsarken, 20 de asist yaptı. Terim'in istediği gibi takımı hızlı hücuma çıkartabilecek bir oyuncu olan Djuricic için girişimler hızlandırıldı.

Haberin Devamı

"Sneijder'in maliyeti yanlış hesaplanıyor"

Yönetici Doğan, 30 milyon euro olarak bahsedilen transfer bedeliyle ilgili bu ifadeyi kullandı.

Maliyet yıla bölünmeli. Belki 2 yıl sonra satacağız” dedi ve ekledi: Zaten ligin en iyi takımıyız. Sneijder gelmese de problem yok.

Galatasaray Yönetim Kurulu Üyesi Sedat Doğan gündemdeki konulara ilişkin BUGÜN’e önemli açıklamalarda bulundu.

Sneijder transferinde konuşulan 4 yılda 30 milyon euroya yakın maliyet hesabıyla ilgili “Yanlış hesaplanıyor” dedi.

Doğan şunları söyledi: “Diyelim ki ben bir futbolcu alıyorum. Bonservisine 10 milyon euro verdim. 2.5 milyon eurodan 5 yıllık sözleşme yaptım. Toplamdaki 22.5 milyon euroyu maliyet hesabı olarak ortaya koyamazsanız belki ben o adamı 2 sene sonra satacağım. Maliyet yıl yıl hesaplanmalı. Yani bu örnekte 4.5 milyon euro olmalı.” Doğan Sniejder ile ilgili para sıkıntısı olmadığını ifade etti.

Haberin Devamı

Kendisinden haber beklendiğini söyledi. Transferin gerçekleşmemesi halinde taraftarınmoralinin bozulmasına gerek olmadığını da belirtirken “Zaten şu anda ligin en iyi takımı biziz. Bulunduğumuz yer belli, lideriz” dedi.

Mali durum sağlam

Doğan ayrıca Galatasaray’ın şampiyon olamaması durumunda transfer harcamalarından ötürü sarsıntı yaşamayacağını ifade etti. “Biz mali durumumuzu ona göre ayarladık. Yönetime geldiğimizde ufukta Şampiyonlar Ligi mi vardı? Geçen sene kasaya 500 milyon liradan fazla para sokmuşuz” diye konuştu.

Fenerbahçe transfer haberleri futbol

Fener'e yıldız çok

Inter'den Meireles'e resmi teklif

Tüm gözler Belhanda’da

Fener'in gözü Arnautovic'te

Fener'e yıldız çok

Yedekte önemli yıldızlar var. Valbuena ve Gourcoff bunlardan sadece ikisi. Cirigliano, Marin ve Paulinho diğer seçenekler arasında bulunurken, Clarin gazetesi, F.Bahçe'nin Cirigliano için Lazio'dan daha iyi teklif verdiğini yazdı

Haberin Devamı

Fenerbahçe'de yönetim 10 numara transferini ligin ikinci yarısı başlayana kadar yetiştirmek için çaba gösterirken, ilk hedef hiç şüphesiz Younes Belhanda. Ancak Faslı yıldızın adalesinden yaşadığı sakatlığı can sıktı. Belhanda ile her konuda anlaşan Fenerbahçe yönetimi, gözünü bugün oyuncunun sakatlığı hakkındaki yapılacak açıklamaya dikti. Gelişmeleri yakından takip eden sarı-lacivertliler, olumsuz bir haber gelmesi halinde büyük ihtimalle bu transferden vazgeçerek alternatif isimlere yönelecek.

LYON SATMAYA SICAK BAKIYOR
Listedeki isimler Marsilya'dan Valbuena, Lyon'dan Gourcoff, River Plate'ten Cirigliano, Chelsea'den Marin ve Corinthians'tan Paulinho.
Aykut Kocaman'ın favorisi Valbuena. Ancak Fransız yıldızı Marsilya'dan koparmak zor. Gourcoff için ise Lyon Mag dergisi, "Lyon Başkanı Aulas, Türkler'in teklifine sıcak bakıyor" diye yazdı. Arjantin'in Clarin gazetesi de Cirigliano'nun gözünün Lazio'da olduğunu, ancak daha yüksek teklif veren Fenerbahçe'nin İtalyanlar'dan avantajlı olduğunu yazdı.

Inter'den Meireles'e resmi teklif
Sezon başında Chelsea'den 10 milyon euroya alınan Raul'un avukatı Lorenzo aracılığıyla kulübe 12 milyon euroluk resmi teklif ulaştı.

F.Bahçe dünya yıldızlarını kadrosuna katmanın dertleriyle uğraşıyor! Öyle ki Sow'un ardından Meireles de bir dünya devinden transfer teklif aldı. İtalyan devi Inter, önceki gün Portekizli oyuncunun transferiyle ilgilenen avukatı Ivo Rita Lorenzo'ya ulaşarak Raul'u istediklerini bildirdiler. Lorenzo da hemen F.Bahçe kulübüne faks geçerek teklifi resmi olarak iletti. 28 yaşındaki ön libero için gelen teklifin ise 12 milyon euro olduğu öğrenildi. Sezon başında 10 milyon euroya Şampiyonlar Ligi'ni kazanan Chelsea'den binbir zorlukla transfer edilen Meireles ile ilgili kulübün nasıl bir geri dönüş yapacağı ise ileriki günlerde netleşecek.

Tüm gözler Belhanda’da


Sarı-lacivertli ekibin transfer gündemindeki isimlerden olan Belhanda’nın Fas Milli Takımı’nın kampında geçirdiği sakatlığın yankıları sürüyor.

Yıldız oyuncunun doktoru Abderrazak Hifi yaptığı açıklamada Belhanda’nın durumunun kritik olduğunu, sahalardan ne kadar uzak kalacağının 48 saat içinde netlik kazanacağını söyledi, “Bu sakatlık Belhanda’nın Afrika Uluslar Kupası’na katılmasını ciddi anlamda riske etti. Cumartesi günkü ultrasonun ardından daha çok şey söyleyebileceğiz” dedi.

Bu gelişmelerin ardından Fenerbahçe, Belhanda’dan gelecek haberi beklemeye başladı. Faslı oyuncunun sakatlığının sezonu etkileyebilecek boyutlarda çıkması halinde altenatif isimlerin gündeme alınabileceği kaydedildi.

Öte yandan Faslı oyuncuya Tottenham’ın ardından Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi 2. turundaki rakibi Schalke 04 de talip oldu.

Fenerbahçe transfer haberleri futbol

Fener'in gözü Arnautovic'te

Takımın başına geldiği günden bu yana Kocaman'ın takip ettiği isimlerden biri olan Arnautovic, Antalya'da canlı olarak izlendi ve not tutuldu! Alman basını da transfer iddiasını doğruladı
Süper Lig'in 2. yarısına daha güçlü bir kadro ile girmenin hesaplarını yapan Fenerbahçe, Werder Bremen'in Avusturya Milli Takım formasını da giyen forvet oyuncusu Marko Arnautovic'i kadrosuna katmaya hazırlanıyor. Bu iddia Alman basını tarafından da doğrulandı. Antalya'da düzenlenen dörtlü turnuvanın finalindeki Werder Bremen-Wolfsburg maçını Aykut Kocaman'ın isteğiyle antrenör Turgay Altay'ın da takip ettiği bildirildi.

SORULARA CEVAP VERMEDİ
Karşılaşma boyunca büyük bir dikkatle Marko Arnautovic'i izleyen Turgay Altay, yaklaşık 15 milyon bonservis ücreti olan Sırbistan doğumlu oyuncu hakkında kendisine sorulan sorulara cevap vermekten kaçındığı da gelen haberler arasında. Arnautovic'in, takımın başına geldiği günden bu yana teknik patron Aykut Kocaman'ın sürekli gündeminde ifade ediliyor.

1 YIL DAHA SÖZLEŞMESİ VAR
Forvette ve zaman zaman da hücumun her iki kanadında da görev yapan Marko Arnautovic'in WerderBremen ile olan sözleşmesi 2014 yılında sona eriyor. Bu yüzden golcü futbolcunun bonservis ücretinin daha aşağılara çekilebilme ihtimalinin de olduğu belirtiliyor.

FİZİĞİYLE DİKKAT ÇEKİYOR
19.04.1989 doğumlu olan Marko Arnautovic, 1.92 boyuna karşın yerden de etkili ve ayaklarına çok hakim. 2010 yılında geldiği Werder Bremen'de genç yaşına rağmen kendisini kanıtlayan Arnautovic, 54 maçta 14 gole imza attı. Sırbistan doğumlu oyuncu daha önce 1 yıl da Inter'de kiralık olarak forma giymişti.

Beşiktaş transfer haberleri futbolKartal'ın kalesi seneye Sinan'ın

Beşiktaş'a yıldız golcü!

Beşiktaş'ta gündem Djibril Cisse

Almeida'yı Palermo istedi

Milli eldivenin Standart Liege ile sözleşmesisezon sonunda bitiyor. Yönetim, Fulham’dan gelenteklifi reddeden 24 yaşındaki file bekçisi ile anlaşıp kaleyi sağlama almayı planlıyor

ARA transferde sol beke Gökhan Süzen’i getirip, ilk nokta atışını yapan, sol ön için ise Nene’den vazgeçip rotasını Salomon Kalou’ya çeviren Beşiktaş, bir yandan gelecek sezonun kadro planlamasını da sürdürüyor. Siyah-beyazlılar bu doğrultuda işe en geriden, yani kaleden başladı ve gündemine Standart Liege’in milli kalecisi Sinan Bolat’ı aldı.
CENK’İ yetersiz bulup, sezon başında McGregor’la 2 yıllık sözleşme yapan ancak 30 yaşındaki eldivenin de güven vermemesi nedeniyle gelecek sezon için kaleye takviye yapmak isteyen Beşiktaş için Sinan Bolat, biçilmiş kaftan... Çünkü 24 yaşındaki Sinan’ın hem genç, hem Türk, hem yetenekli hem de sezon sonunda bonservisi elinde olacak.
BELÇİKA ekibiyle sözleşmesi mayısta bitecek olan Sinan, sezon başında da Beşiktaş’ın gündemine gelmişti. Ancak o dönemde bu transfer Beşiktaş’ın şartlarına uymamıştı. Başarılı file bekçisiyle şimdiden temasa geçip anlaşma yolunu arayacak olan yönetim, bu transferi bitirmek istiyor.

GOLCÜ KALECİ!
17 kez A Milli, 4 kez de Ümit Milli olmak üzere Türkiye’nin 21 maçında kadroda olan Sinan, 2008-09’un devre arasında Genk’ten, Standart Liege’e gelmişti. 2009-10 sezonunda Liege’in AZ Alkmaar ile oynadığı Şampiyonlar Ligi maçının 90+5. dakikasında ileri çıkıp kafayla gol atan ve böylece takımının Avrupa Ligi’nde yoluna devam etmesini sağlayan Sinan, bu sezon sakatlığı nedeniyle hiç forma giymedi.
Son olarak Premier Lig ekiplerinden Fulham’ın yaptığı transfer teklifini reddeden genç eldivenin menajeri Kısmet Eriş, sezon başında oyuncusunun ismi Beşiktaş’la anılırken, birçok kez “Sinan Beşiktaş’a gelir” açıklamasını yapmıştı.

Beşiktaş'a yıldız golcü!

Nene’nin Katar takımı Al Garafa’nın teklifini kabul etmesi üzerine alternatif arayışına giren Beşiktaş, rotasını Hollanda’ya çevirdi. Kartal, Ajax’ta eski günlere dönme çabası veren Ryan Babel’e yöneldi...

Sezona girerken bırakın şampiyonluğu, ilk 3’ün yanına bile yaklaşamayacağı konuşuluyordu Beşiktaş’ın. ‘Feda’ sezonunda beklentiler ‘yok’ denecek kadar azdı. Ancak Samet Aybaba yönetiminde müthiş bir takım kimliği yakalayan Kartal mücadelesiyle, hırsıyla ve enerjisiyle ilk yarıyı 2. sırada bitirdi, şampiyonluk yolunda ‘Ben de varım’ dedi. Ara transferde Aybaba’nın en büyük isteği ise forvete yapılacak bir takviyeydi. Uzun süre Paris Saint Germain’in Brezilyalı yıldızı Nene’nin peşinden koştu yönetim. Ancak oyuncunun Katar takımı Al Garafa ile 1 buçuk yıllığına 6 milyon 750 bin Euro’ya anlaşması sonrası bu defter kapanmak zorunda kaldı.

BONSERVİS SORUNU YOK

Nene transferinin gerçekleşmemesi üzerine Beşiktaş’ta gözler bir başka yıldıza çevrildi: Ajax’ın 26 yaşındaki forveti Ryan Babel... Liverpool ve Hoffenheim’da geçen ‘kayıp yıllar’ sonrası yuvası Ajax’a dönen ve eski günlerini arayan 26 yaşındaki oyuncuyla ön görüşmelere başlandı. Siyah-Beyazlı yönetimin, “Ülkemde kalmak istiyorum” diyen 1.85’lik yıldızı ikna etmeye çalıştığı öğrenildi. Bonservis sorunu olmayan oyuncunun kiralanması da alternatifler arasında.

Beşiktaş'ta gündem Djibril Cisse
Nene'nin bitmek bilmeyen nazı, Beşiktaş'ı usandırdı. Siyah-Beyazlılar transfer listesinin ilk sırasına, QPR'la köprüleri atan Djibril Cisse'yi yazdı.

Gökhan Süzen’le sol kanadı sağlama alan Beşiktaş, gözünü forvet hattına çevirdi. İleri uca takviye için gündemdeki ilk isim Brezilyalı Nene’ydi. Paris Saint Germain’den bonservisini alan Sambacı senelik 3 milyon 500 bin Euro talep edince, görüşmeler bir anda tıkandı. Katar’dan önerilen ücreti Beşiktaş’tan talep eden, ayrıca İtalya’nın Milan kulübünden gelecek teklifi bekleyen Nene, Siyah-Beyazlılar’a bir türlü net yanıt vermeyince yöneticilerin de sabrı taştı. Golcü transferi için alternatif isimlere yönelen Kara Kartallar’a İnönü’yü sallayacak bir golcü önerildi: Djibril Cisse...

Takımından ayrılacak

Queens Park Rangers’ta beklenen patlamayı yapamayan ve yeni teknik direktör Redknapp’la yıldızı barışmayan Fransız yıldız, takımdan ayrılmak için gün sayıyor. Cisse’nin Beşiktaş’a haber gönderdiği ve 1.5 sezon için 4 milyon Euro talep ettiği öğrenildi. Bonservis sorununu çözmeyi vaadeden Fransız oyuncu için son kararı teknik direktör Samet Aybaba’nın vereceği kaydedildi.

Almeida'yı Palermo istedi

Sevilla'nın transfer listesinde olduğu öne sürülen Almeida'nın peşine İtalyan ekibinin de düştüğü belirtildi. La Gazzetta dello Sport; Baros, Viatri ve Bianchi ile ilgilenen Palermo'nun Almeida'yı da yakın markaja aldığı bildirildi. Serie A'da bu sezon umduğunu bulamayan Palermo'nun gol yollarındaki sıkıntıyı Hugo Almeida transferiyle aşmayı planladığı kaydedildi. Sadece 16 gol atabilen Palermo, 15 puanla ligin dibinde yer alıyor.

Yazarlar