Futbol Süper Lig transfer haberleri

Süper Lig transfer haberleri

17.01.2013 - 10:40 | Son Güncellenme:

Süper Lig transfer haberleri, futbolda bomba transferler, transferde son gelişmeler

Süper Lig transfer haberleri

Süper Lig transfer haberleri

Haberin Devamı

Galatasaray transfer haberleri

Menajeri 'G.Saray' dedi!

Sneijder'e ceza kapıda

Aklı Carlinhos'ta

İşte Aslan'ın B planı

Menajeri 'G.Saray' dedi

Sol bek arayışlarını hızlandıran Galatasaray'ın, Fransa'nın Toulouse takımında forma giyen Senegalli sol bek için kulübüyle görüştüğünü oyuncunun menajeri açıkladı.

Wesley Sneijder dışında savunma için de Galatasaray transfer çalışmalarını sürdürüyor. Fatih Terim'in verdiği listeye göre sol bek arayışlarına hız verdi. Sol bek için Carlinhos'la anlaşılmasına rağmen, kulübü Fluminense bitmek tükenmek bilmeyen istekleri ve uzlaşmaz tavrı nedeniyle geri adım atmak zorunda kalan Galatasaray, gözünü Fransızların genç yıldızına dikti. Fransız medyasında yer alan haberlere göre, Fransa Ligue 1 takımlarından Toulouse'un sol beki Cheikh M'Bengue için Galatasaray devreye girdi. Cheikh M'Bengue'nin menajeri Olivier Sadran yaptığı açıklamalarda, Galatasaray'ın Toulouse'a 6 milyon önerdiği ve pazarlık halinde olduğu, transfer görüşmelerinde sona gelindiğini iddia etti.

Kulübüyle 2014'e kadar sözleşmesi olan Cheikh M'Bengue, 23 Temmuz 1988'de Fransa'da doğdu ve alt yaş gruplarında Fransa ulusal takımı formasını terletti. Daha sonra Senegal'i tercih eden M'Bengue, Fransa liginin en iyi sol beklerinden biri olarak gösteriliyor.

Haberin Devamı

Sneijder'e ceza kapıda!

Galatasaray'ın transfer listesinde 1 numara olan Wesley Sneijder hakkında İtalya'dan her yeni gün bir haber geliyor. Torino kaynaklı ve yüksek tirajlı bir spor gazetesi olan Tuttosport Sneijder hakkında yeni bir iddia ortaya attı.

Tuttosport'un haberine göre basına açıklamalar yapan ve kulübünün kendisini baskı altına aldığını ifade eden açıklamalar yapan Sneijder şöyle konuştu; "Bu takımda arkadaşlarımla birlikte tarih yazdığımız düşünülürse bana böyle davranılmamalıydı. Inter'in bana baskı yapmaması gerekiyor." Bu sözleri gazetelerden okuyan Inter kulüp yönetimi, Hollandalı yıldıza çok geç kalınmadan bir ceza verilmesi gerektiği konusunda uzlaştı. Para cezası üzerinde mutabık kalan yönetimin, birkaç gün içinde Sneijder'e bu cezanın ileteceği ifade edildi.

31 Ocak'a kadar süre isteyen Wesley Sneijder'in aksine, Avrupa futbol piyasasında Hollandalı yıldıza en iyi teklifi sunan Galatasaray'ın başkanı Ünal Aysal ve Inter başkanı Massimo Moratti kararın bir an önce verilmesi gerektiğini söyledi.

Haberin Devamı

Aklı Carlinhos'ta

Galatasaray'da yönetim kurulunun bütün mesaisini ve enerjisini Sneijder transferine harcaması teknik heyetin moralini bozuyor. Yönetime verdiği raporunda defansın soluna mutlaka bir transfer talep eden Terim'in Fluminense'li Carlinhos'u kesin olarak istediği de artık net şekilde biliniyor. Ancak bütün transfer dönemini neredeyse Sneijder görüşmesine ayıran ve başka hiçbir futbolcu için girişimde bulunmayan sarı-kırmızılı yöneticilerin bu durumu Florya'da tedirginlik yaratıyor.

İşte Aslan'ın B planı

Devre arasında gündemine birçok ismi alan Galatasaray’da bombaların patlaması an meselesi. Sneijder’e cumartesiye kadar süre veren Cimbom, Hollandalı’dan olumsuz yanıt gelirse rotasını Hollanda’ya çevirecek. Heerenveen’in 20 yaşındaki oyuncusu Filip Djuricic listenin ilk sırasında.

‘Sırbistan’ın Kaka’sı’ olarak gösterilen, iki kanatta da oynayabilen Djuricic, iki sezonda 75 maça çıkıp 22 gol attı, 26 asist yaptı. Nacer Chadli konusunda Twente’yi ikna edemeyen Aslan’ın gündemindeki son isme camia yabancı değil. Sezon başı İstanbul’a getirtilen ancak Liverpool’a gitmesine göz yumulan Assaidi, son alternatif. Faslı yıldız, menajeri ile Galatasaray’a haber yolladı.

Haberin Devamı

Fenerbahçe transfer haberleri futbol

Bienvenu'ya sürpriz talip!

Son ihtimal FIFA

Bienvenu'ya sürpriz talip!

Spor Toto Süper Lig ekibi Elazığspor ve Sivasspor'un ısrarla istediği Bienvenu'ya Fransa'dan iki yeni talip var.

Fransız RMCSPORT'un haberine göre; Fenerbahçe'de istenmeyen adam haline gelen Bienvenu'ye iki Fransız kulübü talip oldu. Lille ve Saint Etienne, Fenerbahçe ile Bienvenu'nün transferini bitirmek için temasa geçti. Oyuncunun da Fransa'ya giderek iki kulüple görüştüğü belirtildi.

Son ihtimal FIFA

Haberin Devamı

Fenerbahçe, Montpellier geri adım atmazsa Belhanda’yla birlikte FIFA’ya başvuracak.

Oyuncu 3.2 milyon euroluk teklif sonrası F.Bahçe’de oynamak
istediğini hem Montpellier’e hem de sarı-lacivertlilere bildirdi.

F.Bahçe ve yılda 1 milyon euro kazanan Belhanda, olumlu yanıt
alamazsa bu tip durumlarda oyuncuyu tutan FIFA’ya gidecek.

Belhanda’nın kalan 1.5 yıllık kontratını değerlendirecek olan FIFA da F.Bahçe’nin teklifini ‘makul’ bulup transfere izin verecek…

F.Bahçe, uzun süredir peşinden koştuğu Younes Belhanda’yı kadrosuna katmak için Montpellier ile yapılan pazarlıklar sonuç vermezse FIFA kozunu oynayacak. Fas Milli Takımı ile Afrika Kupası’nda yer alan 22 yaşındaki yıldız, Fransız ekibinin Başkanı Louis Nicollin’e haber göndererek, artık Montpellier’de forma giymek istemediğini ve Türkiye’ye gitmesine izin verilmemesi halinde hakkını FIFA’da arayacağını dile getirmişti.

ELİ ÇOK KUVVETLİ
Sarı-lacivertliler, teknik direktör Aykut Kocaman’ın ısrarla istediği yıldız futbolcu için Montpellier’e yaptığı 10 milyon euroluk teklife resmi cevap bekliyor. Belhanda kulübünün olumsuz tavrını sürdürmesi halinde FIFA’ya gitmeyi planlıyor. F.Bahçe’den aldığı 3 milyon 250 bin euroluk teklifi hayatının fırsatı olarak gören genç yıldız, 2014 yılına kadar sözleşmesi bulunmasına rağmen ayrılma isteğini dile getirecek.

Bu tür davalarda oyunculardan yana tavır alan FIFA’yı düşünürsek, Montpellier’e karşı F.Bahçe ve Belhanda cephesinin eli kuvvetli. Çünkü Belhanda’nın aldığı 1 milyon euroluk yıllık ücret ve kontratında kalan 1.5 sezon gözönünde bulundurulduğunda Kanarya’nın 10 milyon euroluk teklifi hiç de fena bir rakam değil.

10 MİLYON EURO

Ayrıca sarı-lacivertliler, Montpellier’e resmi teklif yaparak, kulübünden futbolcuyla görüşme izni aldıkları için de çok rahatlar. Bu konuda FIFA’nın F.Bahçe’ye bir yaptırımı söz konusu olamayacak. Belhanda konusuyla başını ağrıtmak istemeyen Başkan Louis Nicollin’in de bu durumda elinde fazla alternatif kalmıyor. Ya takımda kalmak istemeyen Belhanda’yı 10 milyon euro gibi kimsenin vermediği bir rakama elden çıkaracak ya da FIFA kapılarında mücadele verecek.

BELHANDA: BAŞKANA SÖYLEDİM

2013 Afrika Uluslar Kupası için Fas milli takım kadrosunda bulunan Younes Belhanda, kulüpten ayrılmak istediğini ve bunu Montpellier Başkanı Louis Nicollin’le konuştuğunu, gitmek istediğini başkana açık açık söylediğini dile getirdi. “Durumda herhangi bir değişiklik yok. F.Bahçe bana Montpellier’nin ödediğinden 3 kat daha fazla para ödeyecek. Ben onlarla anlaştım” diyen 22 yaşındaki oyuncu, basında çıkan Tottenham iddiaları hakkında ise kendisine gelen herhangi bir teklifin olmadığını söyledi.

Montpellier Başkanı Louis Nicollin ise iyi bir teklif gelmesi durumunda Younes Belhanda’yı bırakabileceğini söylerken, Belhanda’sız da ayakta kalabileceklerini dile getirerek rest çekmişti.

YILDIRIM’I ÇILDIRTTI!

Montpellier Başkanı Nicollin’in, Belhanda’nın bonservis bedeli konusunda Fenerbahçe’yi hedef alan sözleri Başkan Yıldırım’ı çileden çıkardı. Fenerbahçe, Fransız kulübüne yeni teklif yapmayacak

Fenerbahçe, Younes Belhanda transferinde yol ayrımına geldi. Montpellier Başkanı Louis Nicollin’in, Faslı yıldızı ısrarla isteyen sarı-lacivertli kulüp için önceki gün kullandığı uygunsuz ifadeler, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ı bir hayli sinirlendirdi. Yıldırım’ın, Nicollin’in sözleri ve tutumu nedeniyle adeta küplere bindiği ifade edildi.
Sarı-lacivertli yönetim, Belhanda’nın transferi için Montpellier’den yeni bir görüşme talebinde bulunmayacak. Bonservis konusundaki pazarlıkları donduran Fenerbahçe, Louis Nicollin’den girişim bekleyecek. Fransız ekibinden de görüşme talebi gelmemesi halinde Belhanda transferi büyük olasılıkla suya düşecek.

Sarı-lacivertli kulüp, Faslı yıldızın transferinde yaşanan sorunlar nedeniyle alternatif isimleri yeniden gündemine aldı. Yönetimin, Teknik Direktör Aykut Kocaman’ın istekleri doğrultusunda çalışmalara başladığı vurgulandı.

Beşiktaş transfer haberleri futbol

Kartal'a Briand müjdesi başkandan!

Djebbour yattı, hedef Utaka

Zarate gündemde

Fernandes: Daha buradayım aceleye gerek yok

Kartal'a Briand müjdesi başkandan!

Lyon'un başkanı Jean-Michel Aulas, Beşiktaş'ın Jimmy Briand için yaptıkları teklifi kabul ettiklerini söyledi. Adı son zamanlarda Beşiktaş ile sıkça anılmaya başlayan Lyon'un Fransız santrforu Jimmy Briand ile ilgili sesler yükselmeye devam ediyor. Son olarak kulübün başkanı Jean-Michel Aulas, Beşiktaş'ın Jimmy Briand için yaptıkları teklifi kabul ettiklerini söyledi.

Beln Sport'a konuşan Fransız başkan, "Beşiktaş'ın teklifini kabul ettik. Herhangi bir transfer veya kiralama durumu gerçekleşmeden önce üç tarafın da anlaşması esastır. Bu henüz gerçekleşmedi" ifadelerini kullanarak işin kendilerinden çıktığını ve topun tamamen Briand'da olduğunu belirtti. Çarşamba günü de Le Parisien'in servis ettiği habere göre; Beşiktaş'ın, oyuncunun sezon sonuna kadar kiralanması için Lyon ile 300 Bin Euro bedellle anlaştığını ve sezon sonunda da oyuncuyu transfer etmek istemesi durumunda 2 ile 3 Milyon Euro'luk bir transfer ücretiyle transfer opsiyonunu konusunda da el sıkıştığını yazmıştı.

Djebbour yattı, hedef Utaka

Beşiktaş'ta Djebbour transferi suya düşünce Kartal B planını devreye soktu.

Siyah-Beyazlı yönetim, Nene’nin Al-Gharafa’ya transferi sonrası alternatiflere yönelmişti. Bu sezon Olympiakos’ta 18 maçta 15 gol atan Rafik Djebbour için olumlu adımlar atılmış işin resmiyete dönmesi için sadece imzalar kalmıştı. Ancak Olympiakos son anda Djebbour’a cazip bir teklif yapıp, sözleşmesini iki yıl daha uzattı. Bunun üzerine Beşiktaş B planını devreye soktu. Siyah-Beyazlılar daha önce de temas kurdukları Fransız ekibi Montpellier’in 30 yaşındaki Nijeryalı golcüsü John Utaka için teklifini yeniledi. Bonservis için 1 milyon Euro öneren Kartal, siyahi yıldıza da yıllık 1 milyon Euro teklif etti. Fransızlar’ın öneriye çok sıcak baktığı, Utaka’nın da birkaç gün içerisinde yanıt vermesinin beklendiği öğrenildi.

Zarate gündemde

Sinan Kurumuş ve Gökhan Süzen’i renklerine kattıktan sonra transferde beklemeye geçen Beşiktaş Yönetimi, Teknik Direktör Samet Aybaba tarafından istenen Laziolu Zarate konusunda temasa geçti.

Geçen sezon Inter’de kiralık oynayan Arjantinli futbolcunun, İtalyan kulübü tarafından satış listesine konduğu, cazip bir teklif gelmesi durumunda Zarate’nin gönderileceği belirtildi.


Fernandes: Daha buradayım, aceleye gerek yok

Bu sezonki futboluyla hem takımın yıldızı, hem de lideri olan Manuel Fernandes, taraftarların da sevgilisi haline geldi. Beşiktaş Yönetimi de Portekizli futbolcunun performansından son derece memnun. Yönetim, yıldız oyuncunun sözleşmesini uzatmak için kolları sıvadı. Fernandes’in kontratı 2013-2014 sezonunun sonunda bitiyor. Yönetim, maaşında iyileştirme yaparak uzun süreli bir sözleşme imzalatmak istiyor. Bunun için Manuel Fernandes’le ilk görüşme yapıldı. Ancak Portekizli oyuncu sürpriz bir cevap verdi. Fernandes, “1.5 sene daha buradayım. Yeni kontrat için acele etmeye gerek yok. Şu anda zamanı değil. Önümüzde uzun zaman var” diyerek teklifi geri çevirdi.

‘Parayla ilgisi yok’ Mircea Lucescu’nun takımı Shakhtar, Manuel Fernandes için Beşiktaş’a 15 milyon Euro (35 milyon 500 bin TL)teklif etmişti. Bu geri çevrilince, Ukrayna ekibi bu kez 18 milyon Euro’yla (42 milyon 500 bin TL) Siyah-Beyazlılar’ın kapısını çaldı. Ancak yönetim, “Fernandes’i şu anda satamayız. Bunun parayla ilgisi yok. Eğer çok istiyorsanız, sezon sonunda gelin, yeniden masaya oturalım” yanıtını verdi.

İdmanda şov yaptı Siyah-Beyazlılar, 23 Kasım’daki Akhisar maçını 3-1 kazanırken, Fernandes’in sakatlığı nedeniyle galibiyete sevinememişti. Portekizli yıldız, ilk yarıyı kapatmış ve tedavi için ülkesine gitmişti. Yapılan kontrollerin ardından, 26 yaşındaki oyuncunun ikinci devredeki ilk maç olan Büyükşehir Belediyespor mücadelesine bile yetişemeyebileceği ortaya çıkmıştı. Ancak Manuel Fernandes, takımla idmanlara başladı. Dünkü antrenmanda sergilediği performansla da adeta, “Ben tamamen hazırım” mesajı verdi. Çift kale maçta 5 gol birden attı. Fernandes’in bu performansı, Samet Aybaba’nın yüzünü güldürdü. Yıldız oyuncunun Büyükşehir Bld. maçındaki durumu, kulüp doktorlarıyla yapılacak olan son görüşmeden sonra netlik kazanacak.