Futbol Süper Lig transfer haberleri futbol

Süper Lig transfer haberleri futbol

08.07.2013 - 10:05 | Son Güncellenme:

Süper Lig transfer haberleri, futbolda bomba transferler, transferde son gelişmeler

Süper Lig transfer haberleri futbol

Süper Lig transfer haberleri

Haberin Devamı

Galatasaray transfer haberleri

Fenerbahçe transfer haberleri

Beşiktaş transfer haberleri

Galatasaray transfer haberleri

Wellington’da işlem tamam

Lopes: Wellington gidiyor

Son şansları

M.United’ın Muslera ısrarı

G.Saray, Kaka'ya çok yaklaştı

Wellington’da işlem tamam

UZUN süredir ön libero transferini sonuçlandırmaya çalışan G.Saray, Wellington’da mutlu sona çok yaklaştı, bir süredir Brezilya’da bulunan transfer ekibi Sao Paolu’dan sonra 22 yıldızla da her konuda anlaşmaya vardı. Bir senelik kiralama bedeli olarak kulübüne 2 milyon Euro ödeyecek olan sarı-kırmızılılar, satın alma opsüyonunu da elinde bulundurucak. Buna göre G.Saray gelecek sezon Wellington’ı tapusuyla birlikte almak isterse Brezilya temsilcisine 7.5 milyon Euro ödeyecek.

Haberin Devamı

CULIO’YA YOL GÖRÜNDÜ

SARI-kırmızılılar yetenekli oyuncuyla her konuda anlaşılmasına rağmen henüz resmi imzalar atılmadı. Bunun sebebi ise Türkiye Futbol Federasyonu’nun aldığı karara göre 10 yabancıdan fazlasına imza atılamaması. Bu nedenle Cluio’yu en kısa zaman elden çıkarmak için girişimlere başlayan yönetim, öncelikli olarak Süper Lig temsilcilerinin kapısını çalacak

Lopes: Wellington gidiyor

Galatasaray'ın transfer listesinde olan Wellington için sıcak bir açıklama var. Sao Paulo ile Santos arasında oynanan Brezilya Serie A mücadelesi sonrasında 22 yaşındaki oyuncunun transferi hakkında açıklama yapan Sao Paulo İkinci Başkanı João Paulo de Jesus Lopes, Wellington ile ilgili bir anlaşma olduğunu açığa vurdu. Wellington'un Avrupa'da oynamak istediğini ve bir teklifi kabul ettiklerini söyleyen Lopes, "Daha karar vermedik ama bir anlaşma var. Bir oyuncu Avrupa'ya gitmek istediği vakit er ya da geç gidiyor" ifadelerini kullandı.

Anlaşmanın hangi kulüple olduğunu açıklamayan Brezilyalı başkan, "Kulübün ismini veremem çünkü benden bunun gizli kalmasını istediler" diye konuştu.

Öte yandan Wellington ile Shakhtar ve Inter kulüplerinin ilgilendiği belirtilirken, kulübün ikinci başkanının Wellington ile bu kulüplerden birinin anlaştığını reddetmesi, akıllara Galatasaray'ı getirdi.

Felipe Melo'dan isteğidi yüksek ücret dolayısıyla vazgeçen sarı-kırmızılıların Wellington ile temasları sıklaştırdığı ve oyuncuyu kiralama noktasında Sao Paulo ile anlaşmaya vardığı konuşuluyor.

TULUN SAO PAULO'DA NOKTAYI KOYDU!

Haberin Devamı

Galatasaray yöneticisi Bülent Tulun, işadamı Bayram Dağdeviren ve Cenk Ergün'ün Sao Paulo'da bulunduğu ve genç yıldızın transferi konusunda Sao Paulo ile burada anlaştığı ortaya çıktı. Ayrıca bu üçlünün Sao Paulo'da çekilmiş fotoğrafları Wellington transferinin harekatının resmi oldu.

Son şansları

Özellikle takıma yeniden dönen Kazım, Yiğit Gökoğlan, Sercan Yıldırım ve Ceyhun Gülselam’ın, İngiltere’de sergileyecekleri performansın takımdaki gelecekleri açısından çok önemli olduğu bildirildi. Yabancı kontenjanı ile ilgili alınan kararın ardından yerli oyuncuların değerinin artmasıyla beraber Teknik Direktör Fatih Terim’in bu oyunculara bir şans daha vereceği belirtildi.

M.United’ın Muslera ısrarı

İki sezondur Galatasaray’ın kalesini koruyan Fernando Muslera’ya Ada yolu göründü. Manchester United, Muslera transferinde ısrarcı. Menajerler aracılığıyla sarı-kırmızılılara haber gönderen İngiliz devi, Uruguaylı kaleci için masaya oturmaya hazır.

İNGİLTERE’DE PENALTI KURTARDI

Haberin Devamı

3 yıl daha sözleşmesinin bulunduğu Muslera’dan memnun olan Galatasaray, 25 milyon euro üzerinde bir teklif bekliyor. Aksi halde 26 yaşındaki 1 numarasına satmaya yanaşmıyor. Muslera geçen sezon Manchester United ile Devler Ligi’nde oynanan maçlarda devleşmiş, Old Trafford’da Nani’nin penaltısını kurtarmış, Arena’da kalesini gole kapamıştı.

G.Saray, Kaka'ya çok yaklaştı

Real Madrid'in elden çıkarmaya çalıştığı Kaka'ya 30'a yakın takımın talip olduğu belirtildi. İspanya'nın El Mundo Deportivo gazetesi köşe yazarı Oscar Zarete, Kaka için en iyi teklifin Dubai'den geldiğini, buna karşılık transfer etmeye en çok G.Saray'ın yaklaştığını belirtti. Kaka'nın Dubai ekibine Avrupa'nın dışında olması, Galatasaray'a ise önerdiği rakamın Real'de kazandığından daha düşük olması nedeniyle gitmediğini kaydetti.

Haberin Devamı

Fenerbahçe transfer haberleri

Yobo ve Krasic yolcu!

Mecburen yerli

Fener'in gizli planı Eto'o

Salih'e kafayı fena taktılar!

Yobo ve Krasic yolcu!

Ersun Yanal bir haftalık kampta "yolcuları" belirledi. Kuyt, Meireles, Sow ve Alves'in katılmasıyla kadro iyice şişecek. Yabancı kontenjanı nedeniyle Krasic ile Yobo'nun bileti de Topuk Yaylası'nda kesilecek F.Bahçe için çok kritik bir hafta başlıyor. Kanarya için Avrupa'dan men kararı alan UEFA'daki duruşmalı toplantı çarşamba günü yapılacak. Buradan çıkacak sonuç da F.Bahçe'nin transfer rotasını şekillendirecek. Şampiyonluk parolasıyla sezonu açan ve bir hafta Samandıra'da çalışan oyuncular bugün Düzce Topuk Yaylası'na geçecek. İstanbul'daki çalışmalarda "Robotic eye" yardımıyla tüm oyuncuların performanslarını analiz eden, testlerdeki sonuçlarını da alan Yanal'ın "yolcu listesini" hazırladığı belirtiliyor. Göreve gelirken, "Kimse için ön yargılı değilim" diyerek herkese şans veren Yanal'ın listesinin başında Yobo ve Krasic var.

YANAL KADROYU 25-26'YA İNDİRECEK

Stopere Bruno Alves'in alınması, Egemen, Bekir ve Serdar Kesimal gibi futbolcuların olması da Yobo'nun gözden çıkarılmasına yetiyor. Aykut Kocaman'ın verdiği rapor dışında bir haftalık dönemde de bekleneni veremeyen Krasic de yolcular arasında bulunuyor. Yanal'ın, "Ondan faydalanacağım" dediği Miroslav Stoch'un da idmanlarda "geçer not" alamadığı belirtiliyor. Başarılı teknik adam Kuyt, Meireles, Sow ve Bruno Alves'in 11 Temmuz'da kampa katılmasından sonra kadroyu 25-26'ya indirecek. Sürpriz bir şekilde Meireles ile de yollar ayrılabilir.

Mecburen yerli

Cardozo’yu almak için uğraşan Sarı-Lacivertliler, yabancı kısıtlamasının ardından rotasını “kaliteli yerli” golcülere çevirdi. Bu doğrultuda harekete geçen yönetim, Eren Derdiyok, Mevlüt Erdinç ve Umut Bulut için çalışmalara hızlı bir şekilde başladı. G.Saray'dan ayrılan Umut Bulut'un Fenerbahçe'nin teklifine yeşil ışık yaktığı belirtildi.

Türkiye Futbol Federasyonu’nun yabancı kontenjanı konusunda aldığı 6+0+4 kararından sonra neredeyse tüm Süper Lig kulüpleri büyük bir sorunla karşılaştı. Kadrolarında en çok yabancı oyuncu bulunduran takımlardan olan Fenerbahçe de yeni bir transfer rotasını, “mecburen” belirlemek zorunda kaldı. Sarı-Lacivertliler, normal şartlarda Oscar Cardozo’yu alıp, transfere nokta koymak istiyordu.


Yıldırım&Yanal kararı verdi

Ancak Semih Şentürk ile yolların ayrılmasının yanı sıra 6+0+4 kararı, bir anda yerli oyuncuları “gözde” yaptı. Başkan Aziz Yıldırım ve yöneticiler, Teknik Direktör Ersun Yanal ile bu konuyu derinlemesine bir şekilde masaya yatırdı. Bu kritik toplantıdan iyi bir yerli golcü alınması yönünde karar çıktı. Bunun üzerine de hedefler belirlendi. Galatasaray’dan ayrılacak olan Umut Bulut, Rennes’den Mevlüt Erdinç ve Hoffenheim’dan Eren Derdiyok isimleri öne çıktı.

En kolay aday Umut Bulut

Sarı-Kırmızılı takım ile yollarını ayıran ve kendisine kulüp arayan Umut Bulut, Fenerbahçe’nin çağrısına yeşil ışık yaktı. PSG’den ayrıldıktan sonra geçen sezonu Rennes’de geçiren Mevlüt ise teklifin iyi olması durumunda Fenerbahçe’ye gelebileceğini ifade etti. Bir çok Avrupa takımının transfer listesinde olan Eren Derdiyok, şimdilik bu transfere sıcak bakmıyor. Yoluna Avrupa’da devam etmek isteyen Eren, Sarı-Lacivertliler’i uğraştıracak.

Semih’e son teklif

Fenerbahçe'nin?gözden çıkardığı Semih Şentürk, Dereağzı’nda çalışmalarını sürdürüyor. Golcü oyuncuya sürpriz bir teklif geldi. Sarı-Lacivertli yöneticiler, “Kulüpten 1 milyon 400 bin euro alacağın var. Bu alacağından vazgeç sana bonservisini verelim” dedi. Düşünmek için süre isteyen Semih’ten Antalyaspor da acilen haber bekliyor.

Fener'in gizli planı Eto'o

Sarı-lacivertlilerin sır gibi saklanan transfer harekatını Rus basını ortaya çıkardı. F.Bahçe, Cardozo'nun alternatifi olarak belirlediği Kamerunlu golcüye 5 milyon euro'luk müthiş bir teklif yaptı Oscar Cardozo için son teklifini yapan ve Benfica'nın cevabını bekleyen Fenerbahçe, alternatif isimler belirlemeye devam ediyor. Cardozo transferinin gerçekleşmeme ihtimaline karşı Kiessling, Bony ve Gomis gibi golcülerle ilgilenen Fenerbahçe'nin gizli bir planı daha ortaya çıktı. Rus basınında yer alan haberlere göre sarı-lacivertli ekip, Barcelona'da oynadığı dönemden beri ilgilendiği Anzhi'li Samuel Eto'o için yeniden harekete geçti ve 5 milyon euro gibi astronomik bir rakamı gözden çıkardı. 32 yaşındaki Kamerunlu'nun Anzhi'den ayrılmak istediği, bu yüzden de 7 milyon euro'luk yeni sözleşme teklifini reddettiği belirtildi. Rus kulübünün, alacaklarından vazgeçmesi halinde Eto'o'ya bonservisini vereceği kaydedildi.

Salih'e kafayı fena taktılar!

Fenerbahçe'de ve U20 Dünya Kupası'nda gösterdiği performansla bir anda Avrupa takımlarının en çok dikkatini çenen genç oyuncuların başında gelen Salih Uçan için İtalyan Roma takımı ısrarını sürdürüyor.

Roma teknik direktörü Rudi Garcia, sportif direktör Walter Sabatini'ye Salih'in mutlaka alınmasını istediğini İtalyan basını iddia etti. Gazetelere göre Garcia, Sabatini'ye "Salih'i mutlaka almalıyız. Orta sahayı onun yönetimine vermek istiyorum" dedi.

Salin'un uzun boyu ve güçlü fiziği sayesinde klasik orta saha oyuncularından çok farklı oluşu Rudi Garcia'yı heyecanlandırıyor.

Başarılı teknik adam, Salih'in fiyatının çok yüksek olduğunu söyleyen sportif direktör Walter Sabatini'ye ise "Salih'i sadece bir transfer olarak görmeyin. Aynı zamanda ileriye dönük çok iyi bir yatırım olarak değerlendirin" dediği de belirtiliyor.

Beşiktaş transfer haberleri

Eneramo’ya Bilic vizesi

Serdar Kurtuluş yuvaya dönüyor

Aras Özbiliz iddiası

Eneramo’ya Bilic vizesi

Menajerlerin önerdiği golcü oyuncu için Önder Özen ve Bilic’ten izin çıktı. Bonservis ödenmeyecek 27 yaşındaki santrfor ufak pürüzlerin aşılmasıyla bugün imza atacak.

Siyah-beyazlı takımın santrfor transferi netleşti. Bir süredir dünyaca ünlü yıldız Adebayor ile görüşen ve oyuncunun menajerleri ile prensip anlaşmasına varan Beşiktaş, son sözünü Michael Eneramo’dan yana kullandı. Teknik direktör Slaven Bilic’in de Türkiye temsilcisi olan menajer Ertan Göksu’nun futbol komitesine önerdiği Nijeryalı yıldız için futbol direktörü Önder Özen ve Bilic’ten onay çıktı. Güçlü fiziği, savaşçı yapısı ve Süper Lig’i yakından tanıması ile öne çıkan Eneramo’nun bonservis sorununun bulunmaması da bir başka artısı. Nijeryalı futbolcu ile yıllık ücret için pazarlıkların sürdüğü, kulübün 1 milyon euro dolayında garanti para ile anlaşma sağlamaya uğraştığı belirtiliyor. Kesin anlaşmanın bugün sağlanacağı ve Eneramo’nun Almanya kampına katılacağı öğrenildi.

2011 sezonunun devre arasında Sivasspor’a transfer olan Michael Eneramo, yıllardır istikrarlı yapısı ile öne çıkan bir isim.

HEM İSTİKRARLI HEM GOLCÜ

İlk geldiğinde 15 maçta oynayan ve 3 gol atan Nijeryalı, Süper Lig’e alışınca performansını arttırdı. Rıza Çalımbay idaresinde 2011-12’de 37 maçta (Lig, kupa, Süper Final) 16 gol 10 asist üreten Eneramo, geçtiğimiz sezon ise iki kulvarda 15 gol 3 asist kaydetti. 27 yaşındaki futbolcunun Nijerya Milli Takımı ile de 10 maçta 3 golü bulunuyor.

Serdar Kurtuluş yuvaya dönüyor

Beşiktaş, Gaziantepspor'da forma giyen eski futbolcusu Serdar Kurtuluş ile de söz kesti. Siyah-beyazlıların, bu transfer için kırmızı- siyahlı kulübe 1 milyon 250 bin euro ödeyeceği, Beşiktaş'a gelmek için alacaklarını feda eden Serdar'a ise yıllık 1 milyon euro verileceği belirtildi. Kartal, ayrıca kiralık olarak bir oyuncuyu da Gaziantepspor'a gönderecek.

Aras Özbiliz iddiası

Ermenistan basını, Beşiktaş'ın Rus ekibi Kuban Krasnodar'da forma giyen Aras Özbiliz'i transfer etmek için kulübüyle görüşmelere başladığını iddia etti. Monaco ve Spartak Moskova'nın da ilgilendiği 23 yaşındaki oyuncu için siyah-beyazlı yönetimin Kuban'a 5 milyon euro, Aras'a ise yıllık 1.5 milyon euro önerdiği belirtildi. Ajax altyapısında yetişen Aras, geçen sezon Kuban'da 9 gol attı.