Futbol Süper Lig transfer haberleri futbol

Süper Lig transfer haberleri futbol

15.08.2013 - 10:18 | Son Güncellenme:

Süper Lig transfer haberleri, futbolda bomba transferler, transferde son gelişmeler

Süper Lig transfer haberleri futbol

Süper Lig transfer haberleri

Haberin Devamı

Galatasaray transfer haberleri

Gider Zlatan'ı alırım

Monaco'ya gidiyor

Gemide transfer zirvesi

Gider Zlatan'ı alırım

Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki Arda Turan kapışması ilgiyle izlenirken, sarı-kırmızılı cephede flaş gelişmeler yaşandı. Atletico Madrid'den 3.5 milyon euro alan Arda'nın Galatasaray'dan 5 milyon euro'nun üzerinde para istemesi başkan Ünal Aysal'ı yeniden hesap-kitap yapmaya itti. Drogba'dan bile daha fazla para talep eden Arda'nın toplam maliyetinin 50 milyon euro'ya ulaşacağını hesaplayan Aysal, bu astronomik rakamı bir dünya yıldızına harcamaya karar verdi. Ünal Aysal'ın aklındaki ilk isim İsveçli yıldız Zlatan İbrahimoviç.

TALİMAT VERİLDİ

Aysal bu planını önceki gün Bodrum'daki yatında bir araya geldiği Fatih Terim'e açtı. G.Saray başkanı, "50 milyon euro'yu Arda'ya vereceğime gider Zlatan'ı alırım. En azından paranın geri dönüşü olur. Dünya bizi konuşur, onbinlerce de forma satarım. Haksız mıyım?" dedi. Terim de düşünceye sıcak bakınca yüzü gülen Aysal hemen yattan telefonla Bülent Tulun'u aradı ve "Zlatan için nabız yoklamaya başlayın" diye talimat verdi. Aysal'ın İbrahimoviç rüyası gerçekleşir mi bilinmez ama bu transfer harekatının tüm dünyada çok konuşulacağı kesin.

Haberin Devamı

Monaco'ya gidiyor

Fransa Ligue 1'e yükselen ve Rus iş adamı Dmitry Rybolovlev'in büyük bütçesiyle transfer dönemine bomba gibi giren Monaco'nun Galatasaray'ın kalecisi Fernando Muslera'nın peşinde olduğu iddia edildi. Monaco, 70 milyon euro'ya Porto'dan James Rodriguez ve Joao Moutinho'yu transfer ederken; Real Madrid ile sözleşmesi biten Carvalho ile Abidal'i de renklerine bağladı. Asıl bombasını Atletico Madrid'den Falcao'yu alarak patlatan Monaco, Galatasaray'ın kalecisi Muslera'yı yakından takip ediyor.

2016'DA SONA ERİYOR

Nice Matin gazetesi, Sampdoria kalecisi Romero'yu renklerine katamayan Monaco'nun asbaşkanı Vasilyev'in, Muslera'nın menajeri Daniel Fonseca ile görüştüğünü öne sürdü. Fransız ekibinin Uruguaylı file bekçisi için 16 milyon euro teklif ettiği, ancak fiyatı 20 milyon euro'ya çıkarabileceği dile getiriliyor. G.Saray ile 2016'ya kadar sözleşmesi olan Muslera ile ilgili yönetimin bu rakam karşısında ne diyeceği merak ediliyor.

Haberin Devamı

Gemide transfer zirvesi

Galatasaray, 6+0+4’e rağmen transferde frene basmıyor, tam yol ilerliyor. Bu doğrultuda Ünal Aysal ile Fatih Terim de çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Önceki akşam Bodrum’da bir araya gelen ikili sadece transfer konuşarak Galatasaray’ın 2013-14 rotasını belirlediler. Başkan Ünal Aysal eşi Fany Aysal ile Barbie isimli gemiye gelirken İmparator ise eşi Fulya Terim ile görüşmeye katıldı. Terim’in bu görüşmede başkandan tek isteği vardı: Uçan kanatlar istiyorum!

İLK HEDEF BRUMA

Ünal Aysal’ın olur verdiği istekte ismi geçen futbolculardan ilki bir Portekizli: Armindo Tue Na Bangna… Bilinen adıyla Bruma… Kariyeri nedeniyle Sporting Lizbon’dan Avrupa futbolunun zirvesine çıkan vatandaşı Cristiano Ronaldo’nun veliahtı olarak bakılıyor ona. U20 Dünya Kupası’nın en beğenilen oyuncularından biri olan ve Ağustos ayında World Soccer tarafından umut vadeden en iyi 10 genç yetenekten biri olarak gösterilen Bruma’nın yeni takımının kim olacağı ise yanıtını bekleyen sorulardan biri olarak gizemini koruyor.

TAHKİM’İN KARARI BEKLENİYOR

Haberin Devamı

Sporting Lizbon ile sözleşmesini feshetmek üzere olan Portekizli oyuncu için Haziran ayından bu yana girişimler sürerken bir yandan da oyuncunun kulübüyle olan davasındaki hukuk sorununun çözülmesi bekleniyor. Hatırlanacağı üzere futbolcu 3 yılını doldurduğu için Sporting Lizbon’dan ayrılmak istemiş, Sporting cephesi ise 1 yıl daha sözleşmelerinin bulunduğunu iddia edince konu Tahkim’e taşınmıştı.

TAM BİR LİDER: ÜNAL AYSAL!

Türk futbolunda dengeleri değiştiren Ünal Aysal; Avrupa’nın da yakın takibinde. 9-10 Ekim tarihlerinde düzenlenecek olan Futbolun Liderleri Konferansı’na davet edilen Aysal, bilgi ve deneyimlerini paylaşacak. Chelsea’nin ev sahipliğinde düzenlenecek konferans Londra’da gerçekleştirilecek.

Fenerbahçe transfer haberleri

Krasic’i de istiyorlar!

Emre ikna etti

Haberin Devamı

Webo'dan ayrılık sinyali

Krasic’i de istiyorlar!

Miroslav Stoch’u kiralayan PAOK, Fenerbahçe’nin göndermek istediği Sırp yıldız Milos Krasic’e de talip oldu. Yunan ekibi, tıpkı Stoch’ta olduğu gibi Krasic’i kiralamak için sarı-lacivertli takımın yöneticilerine başvurdu.

M.Kharkiv’in UEFA tarafından Avrupa’dan men edilmesi üzerine Şampiyonlar Ligi’ne katılmak için Schalke’yle oynayacak olan PAOK’un bu yüzden Krasic’e de talip olduğu öğrenildi. Yunan ekibinin basın sözcüsü Panagiotis Panagiotas, “Tıpkı Miroslav Stoch gibi Milos Krasic de çok kaliteli bir futbolcu. Bekleneni verememesi çok ilginç. Kendisinin kalitesi tüm Avrupa tarafından çok iyi biliniyor” ifadesini kullandı.

Hala 11 yabancı var

Bilindiği gibi Kanarya, Stoch’u 1 milyon euro karşılığında kiralamıştı. Buna rağmen 11 yabancısı bulunan F.Bahçe, kadroyu boşaltmak adına bu transfere onay verecek.

Emre ikna etti

Fenerbahçe'nin Arda Turan aşkı gittikçe alevleniyor. Başkan Aziz Yıldırım'ın çok istediği, ünlü televizyoncu Acun Ilıcalı ile sarı-lacivertli futbolcu Emre Belözoğlu'nun araya girerek aklını çelmek istedikleri Arda ile ilgili ilginç bir olay yaşandı. F.Bahçe'nin yıldız oyuncu için Atletico Madrid'e yaptığı '24 milyon euro'luk' teklif iddiası ile ilgili yorumlar yapılırken, milli futbolcu sarı-lacivertlilere imzayı attı. Milli Takım'ın kamp yaptığı Ataköy'deki Sheraton Otel'de bir Fenerbahçe taraftarı Emre Belözoğlu'ndan formasını imzalamasını istedi. Kaptan, taraftarı kırmayıp imzayı attığı sırada Arda Turan'ı fark ederek, espriyi patlattı:

AZiZ YILDIRIM ZiYARET EDECEK "

Arda gel yeni formana ilk imzanı at." Bunu duyunca şaşıran Arda, "Duyan bir şey var zannedecek. Yanlış anlaşılacak" diyerek olayı kurtarmaya çabaladı. Ancak taraftar imza konusunda ricada bulununca yıldız futbolcu da kıramayıp, imzayı attı. Arda Turan'ın, sarı-lacivertli formayı imzalaması, önümüzdeki günlerde Fenerbahçe'ye resmi imzayı atacağı şeklinde yorumlandı. Öte yandan Arda'nın, başkan Aziz Yıldırım'a "Sizinle her zaman konuşurum ama İstanbul'da olmasın. Sizi Madrid'de konuk edeyim" dediği, Yıldırım'ın da milli maç sonrası İspanya'ya dönecek olan Arda'yı Madrid'deki evinde ziyaret etmeye hazırlandığı öğrenildi.

Webo'dan ayrılık sinyali

Emenike'nin transferiyle Fenerbahçe'de forma giyme şansı iyice azalan Pierre Webo'nun, İspanya'daki eski takımı Osasuna'dan teklif aldığı iddia edildi. İspanyol vatandaşı olan Kamerunlu oyuncunun tribünde oturmak istemediğini, İspanya'ya dönerek sahada olmayı arzuladığını teknik direktör Ersun Yanal'a ilettiği belirtildi. Kamerunlu fovet geçen sezon sarı-lacivertli forma ile çıktığı 20 karşılaşmada (Süper Lig, Avrupa Ligi, Türkiye Kupası) 10 gole imza atmıştı.

Beşiktaş transfer haberleri

Holebas’ta sona doğru

İngiltere’den teklif var!

Fernandes’ten sonra Quaresma

Holebas’ta sona doğru

Kara Kartal, son yıllarda büyük sıkıntı yaşadığı savunmanın soluna yapacağı transferde sona geldi. İsmail Köybaşı ve Uğur Boral’ın sakatlığı, Gökhan Süzen’in de vasatı aşamaması üzerine kesenin ağzını açan Beşiktaş, Olympiakos’tan Jose Holebas’ı gündemine almıştı. Futbol direktörü Önder Özen’in önerdiği, teknik patron Slaven Bilic’in de ‘olur’ verdiği 29 yaşındaki futbolcuyla prensip anlaşması yapılmıştı.

ANLAYIŞ BEKLİYORLAR

Holebas’la anlaşan Beşiktaş, Olympiakos ile günlerdir süren pazarlıklarda sona geldi. Teklifini 2 milyon Euro’ya kadar çıkaran Kara Kartallar, 2 milyon 250 bin Euro isteyen Yunan temsilcisinden anlayış bekliyor. Holebas’ın da Beşiktaş’a gelmek istemesi, bu transferin kısa sürede biteceği anlamına geliyor. Holebas’ın hafta sonu İstanbul’a geleceği, ligin ikinci haftasında da siyah-beyazlı formayı giyeceği düşünülüyor.

İngiltere’den teklif var!

BEŞİKTAŞ’A dün İngiltere’den iyi haber geldi… Siyah-beyazlıların sorunlu yıldızı Hugo Almeida’ya, West Ham United talip oldu. Geçen sezon Premier Lig’i 10. sırada tamamlayan ve bu sene Avrupa bileti kapmak için kesenin ağzını açan West Ham’ın, Almeida’ya kancayı attığı kaydedildi.

Beşiktaş’ta mutsuz olduğu bilinen ve takımdan ayrılmak isteyen Portekizli futbolcunun da bu kulübün önerisine yeşil ışık yaktığı kaydedildi.

Pazarlıklar sürüyor

BELİNDEKİ ağrılar sebebiyle iki gündür antrenmana çıkmayan Almeida için Beşiktaş’ın 5 milyon Euro istediği bildirildi. Ancak Portekizli için West Ham’ın ciddi bir pazarlık yaptığı ve bu rakamı 3 milyon Euro’ya indirmek adına büyük çaba sarfettiği dile getirildi.

Fernandes’ten sonra Quaresma

Rus temsilcisi, Katar’dan ayrılan Ricardo Quaresma’yla görüşmelere başladı.

İki sezon önce Türkiye’yi etkisi altına alan ‘Q7 ve çetesi’ üst üste gelen başarısız sonuçlar ve ciddi ekonomik maliyeti sebebiyle Beşiktaş’tan ayrılmıştı. Simao’nun Espanyol’a gidişi, Ricardo Quaresma’nın da takımdan gönderilmesinden sonra Kartal’da sadece Hugo Almeida ve Fernandes kalmıştı. Transfer döneminin bitişine kısa bir süre kala Fernandes’le de yolların ayrılma ihtimali baş gösterdi. Lokomotiv Moskova’dan bonuslarla birlikte 9.5 milyon Euro’luk teklif alan Beşiktaş Yönetimi, bu öneriyi değerlendirmeye aldı. Portekizli oyuncu, Lokomotiv’in teklifine sıcak bakmaya başladı.

QUARESMA DÜŞÜNÜYOR

Lokomotiv Moskova’nın transfer atağı bununla son bulmadı. Rus temsilcisinin Fernandes’in yanı sıra bir diğer eski Beşiktaşlı Ricardo Quaresma’ya da kancayı attığı bildirildi. Katar’dan ayrılan ve bonservisi elinde bulunan Q7'ye, Lokomotiv’den cazip bir öneri geldiği ifade edildi. Portekizli yıldız futbolcu da öneriyi değerlendirmeyi planlıyor.