Futbol Süper Lig transfer haberleri futbol

Süper Lig transfer haberleri futbol

22.01.2014 - 10:07 | Son Güncellenme:

Süper Lig transfer haberleri, futbolda bomba transferler, transferde son gelişmeler

Süper Lig transfer haberleri futbol

Süper Lig transfer haberleri futbol

Haberin Devamı

Galatasaray transfer haberleri futbol

Fenerbahçe transfer haberleri futbol

Beşiktaş transfer haberleri futbol

Galatasaray transfer haberleri futbol

Telles imzaladı!

İlle de stoper
Bir kez daha Ömer Toprak
CHEDJOU'DAN İTİRAFLAR
Telles imzaladı!
Galatasaray Kulübü Sportif A.Ş Genel Müdürü ve Galatasaray'ın Gremio'dan transfer ettiği Alex Telles'in transferindeki pürüzler giderildi ve oyuncu ile sözleşme imzalandı.
Galatasaray Kulübü, Brezilyalı futbolcu Alex Telles ile 4.5 yıllık sözleşme imzaladıklarını borsaya bildirdi.
Kamu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklama şöyle;
"Profesyonel futbolcu Alex Nicolao Telles ve kulübü Gremio Foot-ball Porto Alegrense ile oyuncunun transferi konusunda anlaşmaya varılmıştır. Buna göre, oyuncunun eski kulübüne 6.150.000 EUR tutarında bonservis ücreti ödenecektir. Oyuncunun kendisiyle ise 4.5 futbol sezonu için aşağıdaki şartlarda anlaşılmıştır:
2013-2014 sezonu 2.yarısı için: 650.000 euro imza ücreti, 650.000 euro sabit transfer ücreti ve 10.000 euro maç başı ücreti,
2014-2015 sezonu için : 1.400.000 euro ve 10.000 euro maç başı ücreti,
2015-2016 sezonu için : 1.500.000 euro ve 10.000 euro maç başı ücreti,
2016-2017 sezonu için : 1.600.000 euro ve 10.000 euro maç başı ücreti,
2017-2018 sezonu için : 1.700.000 euro ve 10.000 euro maç başı ücreti, ödenecektir.
Ayrıca, futbolcuya 2013-2014 futbol sezonunda 15 resmi maçta ilk onbirde oynarsa 150.000 euro ve sonraki her bir sezonda tüm resmi maçlarda ilk onbirde oynarsa her bir sezon için 250.000 euro daha ödenecektir."
İlle de stoper
Chedjou'nun verimsizliği, Gökhan'ın sakatlığı nedeniyle defansın göbeğinin takviye edilmesini isteyen Mancini bastırınca Rhodolfo ve Astori yeniden gündeme alındı
Transferin hızlı takımı G.Saray'da rota bir kez daha stoper arayışlarına döndü, daha önce de adı anılan Luiz Rhodolfo (Gremio) ve Davide Astori (Cagliari) yeniden gündeme geldi. Chedjou'nun formsuzluğu, Dany'nin 'yetersizliği' ve Gökhan Zan'ın sakatlığı nedeniyle keyfi kaçan teknik direktör Mancini'nin "Defansın göbeğine takviye şart" talebi üzerine harekete geçen yönetimin, Gremio forması giyen ancak bonservisi Sao Paulo'da olan 28 yaşındaki Rhodolfo için harekete geçtiği öğrenildi. Gremio'nun, Sao Paulo'nun istediği 5 milyon euro'yu vermesinin zor olduğu
için Aslan'ın şansının arttığı bildirildi.
MİLLİ TAKIMA YÜKSELDİ
Sambacı konusunda girişimlerini sürdüren sarı-kırmızılıların, işi şansa bırakmamak için Cagliari'de yıldızı parlayan 27 yaşındaki Astori için de girişimde bulunduğu vurgulandı. Sportif direktör Ujfalusi'nin bu süreçte İtalya'ya gitmesi, "Mancini'nin ısrarı nedeniyle bu bölgeye mutlaka transfer yapma kararı alan yönetim, Astori için nabız yokluyor" yorumlarına neden oldu. Profesyonel kariyerine Milan'da başlayan ancak Milan'daki iki sezonunda da kiralık gönderilen Astori, asıl çıkışını 2008'den bu yana görev yaptığı Cagliari'de yakaladı ve İtalya Milli Takımı'na kadar yükseldi.
Bir kez daha Ömer Toprak
Stoper arayışlarında Rhodolfo ve Astori ile ilgilenen Cimbom'un, kontenjan sorunu ve Dany'nin ayrılmak istememesi nedeniyle Ömer Toprak için de yeniden nabız yokladığı öğrenildi. Bülent Tulun ile Erdal Keser'in, milli yıldızı daha önce satmayan Leverkusen'e bir kez daha fikrini sorduğu öğrenildi.
CHEDJOU'DAN İTİRAFLAR
Stoper transferi isteyen Teknik Direktör Roberto Mancini’nin gözüne girmeyi başaramayan Aurelien Chedjou, sarı-kırmızılı kulübe yaklaşık 8 milyon euroluk maliyetle geldiğine dikkat çekti, “Kendimi Galatasaray’a borçlu hissediyorum. Üzerimde Lille’de oynadığım dönemden daha fazla baskı var” diye konuştu
Galatasaray’ın sezon başında Lille’den büyük umutlarla transfer ettiği Aurelien Chedjou, kendisini sarı-kırmızılı kulübe borçlu hissettiğini vurguladı. Performansı eleştiri konusu olan ve geride kalan dönemde Teknik Direktör Roberto Mancini’nin gözüne girmeyi başaramayan Kamerunlu oyuncu “itiraf” gibi ifadeler kullandı.
Belçika’dan camer-sports’un sorularını yanıtlayan 28 yaşındaki deneyimli savunmacı, Türkiye’de mutlu olduğunu ifade etti. Gala tasaray’a yaklaşık 8 milyon euroluk bir maliyetle geldiğini hatırlatan Chedjou, “Üzerimde Lille’de oynadığım yıllara oranla daha fazla baskı olduğunu söylebilirim. Yaklaşık 8 milyon euro gibi ciddi bir rakama buraya transfer edildim ve kendimi Galatasaray’a karşı borçlu hissediyorum” dedi.
‘Ortak hedef başarı’
Türkiye ile Fransa’yı karşılaştıran Kamerunlu stoper, “Türkiye ve İstanbul birbirinden farklı. Takımın içinde farklı dillerden, farklı milletlerden ve farklı kül türlerden arkadaşlarım var. Ancak hepimizin ortak amacı elbette takımın başarısı. Galatasaray ile bu sezon da şampiyonluk hedefliyoruz” diye konuştu.
Juventus’u mağlup ederek Şampiyonlar Ligi’nde gruplardan çıkma başarısı gösterdiklerini de kaydeden Chedjou, “Juventus’u evimizde mağlup ettik ve son 16’ya kaldık. Ligde şampiyonluk kadar Şampiyonlar Ligi’nde başarı hedefimiz de var” diyerek, sezonun ikinci yarısından çok umutlu olduklarını dile getirdi.
Fenerbahçe transfer haberleri futbol
Bursaspor'da Serdar Kesimal sürprizi!
Samuel Holmen gözden düştü
Bursaspor'da Serdar Kesimal sürprizi!
Bursaspor, Fenerbahçe'nin savunma oyuncusu Serdar Kesimal'ı kadrosuna dahil etmek için çalışma başlattı.
Ara transfer döneminin hızlı kulüplerinden Bursaspor, Fenerbahçe'nin savunma oyuncusu Serdar Kesimal'ı kadrosuna dahil etmek için çalışma başlattı.
AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, 7 Ocak'tan bu yana dış transferde 9 oyuncuyla sözleşme imzalayan yeşil-beyazlılar, Fenerbahçe'de kadroya giremeyen Kesimal'ı da almak için girişimlerde bulunuyor.
Ligin ikinci yarısında savunmada sıkıntı yaşamamak için Teknik Direktör Christoph Daum'un raporu doğrultusunda çalışmalarını sürdüren Bursaspor Kulübü yöneticileri, sezon başında da girişimde bulundukları fakat yüksek maliyeti nedeniyle vazgeçtikleri Kesimal ile yeniden görüştü.
Tekliflerini ileten ve Kesimal'dan olumlu yanıt alan Bursaspor yöneticileri, sarı-lacivertli kulübün yetkililerinden cevap bekliyor.
Samuel Holmen gözden düştü
Ersun Yanal, daha önce satılmasına izin vermediği İsveçli orta sahanın üstünü çizdi!
Satış listesine konan Yobo ve Kadlec’ten sonra Samuel Holmen de gözden düştü. Sezon başında büyük umutlarla İstanbul Belediye’den transfer edilen ancak beklentilerin uzağında kalan İsveçli orta sahanın, Antalya kampındaki performansı sonunu hazırladı. Daha önce bu futbolcuya gelen tekliflerin değerlendirilmemesini isteyen teknik direktör Ersun Yanal, Holmen’in üstünü çizdi. 12 günlük kampta isteksiz görüntüsü ve sorumsuz davranışları dikkatler kaçmayan Holmen için birçok Süper Lig takımının hazır beklediği öğrenildi. Daha önce 30 yaşındaki futbolcuya teklif götüren Bursaspor, tecrübeli oyuncuyla yakından ilgilendiği ve Fenerbahçe’nin kapısını bir kez daha çalacağı kaydedildi.
Beşiktaş transfer haberleri futbol
Fernandes seneye Milan'da!..
B PLANI COELHO
Cenk Kartal oluyor
Taraftar baskısı!
Pirince giderken eldeki bulgurdan olacaklar!
Fernandes seneye Milan'da!..
İtalyan devi Milan'ın yıldız oyuncu için menajer Mendes'le görüşüp olumlu yanıt aldığı ifade edildi.
Seedorf, Portekizli'nin alınması yönünde istekte bulundu... İtalyan devi yönetimi, Mendes ile görüştü ve olumlu yanıt aldı. Avrupa'da oynamak isteyen Fernandes'in de gelen teklife "Evet" diyeceği öğrenildi.
Siyah-Beyazlılar'da Manuel Fernandes'in geleceği hâlâ netlik kazanmış değil... Portekizli yıldız, Beşiktaş'ın önerdiği yeni sözleşmeyi bir türlü kabul etmiyor. Kasımpaşa ile oynanan karşılaşmada bir holiganın saldırısına uğrayan Manuel Fernandes, "Beşiktaş'ta bundan sonra forma giymem" demişti. Teknik Direktör Slaven Bilic, 27 yaşındaki yıldızı bu kararından zor da olsa döndürmeyi başardı. Portekizli maestro da sezon sonuna kadar Siyah-Beyazlılar'da kalmayı kabul etti.
RUSYA'YI DEĞİL AVRUPA'YI ÇOK İSTİYOR
Manuel Fernandes, Beşiktaş ile sezon sonunda yollarını kesin olarak ayırmayı planlıyor. Rusya Ligi'nden birçok kulüp, Portekizli maestroyu transfer etmek istiyor. Ama 27 yaşındaki oyuncu, Rusya'ya gitmeyi reddediyor. Avrupa'nın büyük kulüplerinde oynamak isteyen Fernandes'e şu ana kadar bir teklif yoktu. Ta ki İtalya devi AC Milan'ın başına Hollandalı Clarence Seedorf gelene kadar...
LİSTESİNİN EN BAŞINDAKİ İSİM FERDİ!..
Geçen hafta futbol kariyerini noktalayarak Kırmızı-Siyahlılar'ın başına geçen Hollandalı Seedorf, gelecek sezonun transfer planlamasını da şimdiden yapmaya başladı. Genç teknik adamın, transfer listesinin başında ise Manuel Fernandes var. Gelecek yıl şampiyonluğa oynayan bir kadro kurmak isteyen Seedorf, Ferdi'nin alınmasını ısrarla istiyor.
SEZON SONU BEŞİKTAŞ KARİYERİ BİTİYOR
Milan yönetimi de bu istek üzerine Portekizli yıldızın menajeri Jorge Mendes ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Paragöz Mendes, Milan'dan gelen bu teklife olumlu yanıt verdi. Portekizli menajer, İtalyan devinden gelen bu teklifi Fernandes'e iletecek. Avrupa'da büyük bir kulüpte oynamak isteyen Ferdi'nin de gelen bu teklifi büyük bir ihtimalle kabul edeceği öğrenildi.
B PLANI COELHO
İngiliz ekibinin hocası Pellegrini’nin Lescott’tan vazgeçmesini bekleyen Kartal, B planına Portekizli Coelho’yu oturttu. 28 yaşındaki stoperin Braga ile 2015 yılına kadar sözleşmesi bulunuyor. Beşiktaş, yerli golcü bulamadığı için Polonya ekibi Gornik Zabrze’de oynayan Burkina Fasolu Nakoulma’ya yönelecek
Devre arası transfer döneminde yavaş yavaş sona doğru yaklaşan Beşiktaş Yönetimi, Manchester City’de forma giyen Lescott’u transfer etme konusunda, kesin kararını verecek. Siyah-beyazlı yönetim, İngiliz ekibinin teknik patronu Pellegrini’nin onay vermemeye devam etmesi halinde, gündemine Portekizli Coelho’yu alacak.
Lescott’u çok istemelerine rağmen, bu oyuncuyu transfer etmekte zorlanan Beşiktaş Yönetimi , Braga’da oynayan Nuno Andre Coelho için Portekiz kulübüyle masaya oturacak. 28 yaşındaki Portekizli oyuncunun menajeriyle daha önce temasa geçen siyah-beyazlı kulüp, 3-4 gün içerisinde stoper krizini tamamen çözmeye çalışacak. Coelho’nun 31 Mayıs 2015’e kadar sözleşmesi bulunuyor.
Stoper transferi dışında orta saha ve hücum hattına da transfer yapacak olan Beşiktaş Yönetimi, bir süredir gündeminde tuttuğu Bursasporlu Batalla için, yeşil beyazlı kulüple bir görüşme yapacak. Bursaspor Yönetimi’nin yüksek bonservis bedeli istemesi halinde ise, Beşiktaş rotasını Wolfsburg’da oynayan Diego ile Werder Bremen’de önceki antrenmanı terk eden Hunt’a çevirecek.
Nakoulma listede
Eneramo’nun takımdan gönderilmesi nedeniyle, forvete de bir takviye yapmak zorunda kalan siyah beyazlı kulüp, yerli golcü bulamadığı için, Polonya liginde oynayan Nakoulma’yı transfer etmeye çalışacak. Gornik Zabrze takımında oynayan Burkina Fasolu golcüyü almak isteyen Beşiktaş Yönetimi’nin bu transferde bir hayli ciddi adımlar attığı ortaya çıktı. Nakoulma’nın bu sezon sonunda sözleşmesinin bitmesi, Kartal’ın elini güçlendiriyor.
Cenk Kartal oluyor
Sezon sonunda serbest kalacak olan Cenk Tosun'la söz kesen Beşiktaş yönetimi, Slaven Bilic'in, “Şimdi alalım” uyarısı üzerine harekete geçti. Gaziantep cephesinden Başkan Kızıl, “İstiyorlarsa, gelirler masaya otururuz” mesajını gönderdi.
Hırvat teknik adam Slaven Bilic’in raporu doğrultusunda forvet hattını yeni bir isimle güçlendirmek için çalışmalarını sürdüren Beşiktaş yönetimi, sezon sonu için söz kestiği Gaziantepspor’lu Cenk Tosun’u ara transfer döneminde kadrosuna katmak istiyor. Haziran ayında Gaziantepspor’la sözleşmesi bitecek olan futbolcuyu transfer bedeli ödemeden renklerine bağlamanın planlarını yapan Siyah-Beyazlılar’ın, Bilic’in tavsiyesi üzerine 22 yaşındaki futbolcuyu bu ay içinde kadrosuna katmayı planladığı öğrenildi. Hırvat hocanın, “Cenk’i şimdiden kadroya katarsanız takım hücum anlamında ikinci yarıda daha güçlü olur” tavsiyesinin ardından bu oyuncuyu ocak ayı içinde renklerine bağlamak için harekete geçen Beşiktaş yönetiminin, genç futbolcudan da olumlu yanıt aldığı bildirildi. Konu hakkında açıklamada bulunan Gaziantepspor Başkanı ibrahim Kızıl’ın da, sezon sonunda bonservisi elinde gitmeyi planlayan Cenk Tosun’un ocak ayında gidişine izin verebileceklerini söyledi. Kızıl, “Cenk’in Beşiktaş’la anlaştığını ben de duydum. Oyuncumuz bize yeni sezonda kalmak istemediğini ve hedefleri olduğunu belirtmişti. Saygı gösterdik. Cenk kulübüne de para kazandırmak istiyor. Eğer Beşiktaş sezon sonunu beklemeyip şimdiden oyuncumuzu isterse elbette oturup konuşuruz” dedi.
18 maçta 8 golü var
Bu sezon Gaziantepspor formasıyla 17’si Süper Lig’de ve 1’i de Türkiye Kupası’nda olmak üzere toplam 18 karşılaşmaya çıkan Cenk Tosun, rakip fileleri 8 kez sarsmayı başardı. 22 yaşındaki forvet, ayrıca bu mücadelelerde takımı adına 3 de asist yaptı.
Taraftar baskısı!
Galatasaray, Fenerbahçe ve Trabzon'un oyuncularını gündemine alan Kartal, taraftarın olası tepkisi sebebiyle geri adım attı. Başkan Orman ve kurmayları, geçmişteki örneklerden yola çıkarak böyle bir karar aldı
Ara transfer döneminde kadrosunu güçlendirmek için birçok ismi gündemine alan Beşiktaş yönetiminin, menacerler tarafından önerilen birçok ismi, oluşacak taraftar tepkisini göz önünde bulundurarak veto ettiği öğrenildi. Galatasaray, Fenerbahçe ve Trabzonspor’dan ayrılmayı planlayan birkaç futbolcunun, menacerleri aracılığıyla mesaj göndermesi ve teknik heyetin de olumlu görüş bildirmesi üzerine bir değerlendirme yapan Beşiktaş yönetiminin, benzer hamleler yapan eski Başkan Yıldırım Demirören’in dönemindeki taraftar tepkisini dikkate alarak vazgeçtiği bildirildi. Galatasaray’dan; Engin Baytar, Hakan Balta ve Dany, Fenerbahçe’den; Yobo ve Semih, Trabzonspor’dan da Volkan Şen ve Giray Kaçar gibi isimlerin arasından birkaç tanesine teknik heyetin sıcak bakmasını veto eden bazı yöneticilerin, “Önceki dönemde yapılan benzer hamleler çok tepki toplamıştı. Aynı yolda gidersek taraftarla aramızı bozabiliriz” yorumuna Başkan Fikret Orman’ın da hak verdiği iddia edildi.
Pirince giderken eldeki bulgurdan olacaklar!
Stoper için öncelik olarak Lescott'u düşünen Beşiktaş'ta Julien Escude'nin de Yunanistan'dan bir talibi çıktı.
Yunan ekibi Olympiakos, sahalara en erken Nisan ayında dönmesi beklenen Dimitris Siovas'ın yerine bir stoper arayışı içine girdi.
Takımın İspanyol çalıştırcısı Michel'in yönetimden istekleri ise toprakları Malaga'da forma giyen Sergio Sanchez ve Elche'de oynayan Alberto Botia oldu. Listedeki üçüncü isim ise Beşiktaş'ta beklentileri karşılayamayan Fransız oyuncu Julien Escude.
Ancak diğer oyunculara göre daha düşük bir maliyeti olan Julien Escude'nin en ciddi aday olduğu ve Michel'in tecrübesi nedeniyle Fransız stopere sıcak baktığı bildirildi.
Beşiktaş ile sezon sonunda sözleşmesi bitecek olan Escude için ise yönetimin kararı yeni stoperin takıma kazandırılmasından sonra netlik kazanacak. Zira Sivok'un sakatlığı nedeniyle bu bölgede alternatifsiz kalan Beşiktaş'ın teknik heyeti Escude'nin transfer olmaması durumunda takımda kalmasını istiyor.