Süper Lig Süper Lig'de 2023-2024 sezonu fikstürü belli oldu! İşte derbi tarihleri

Süper Lig'de 2023-2024 sezonu fikstürü belli oldu! İşte derbi tarihleri

18.07.2023 - 22:36 | Son Güncellenme:

Trendyol Süper Lig'de 2023-2024 sezonu takvimi belli oldu. Öte yandan derbi tarihleri belli olurken, Süper Lig'in ilk derbisi 2. haftada Galatasaray - Trabzonspor arasında oynanacak. Fenerbahçe - Galatasaray derbisi ise 18. haftasında oynanacak.

Süper Ligde 2023-2024 sezonu fikstürü belli oldu İşte derbi tarihleri

Süper Lig'de 2023-2024 sezonu kura çekimi gerçekleşti. 20 takımın mücadele edeceği Trendyol Süper Lig 2023-2024 sezonunda takvim belli oldu.

Haberin Devamı

1. HAFTA

Adana Demirspor - Çaykur Rizespor

Sivasspor - Samsunspor

Konyaspor - İstanbulspor

Kasımpaşa - MKE Ankaragücü

Pendikspor - Hatayspor

Alanyaspor - Başakşehir

Fatih Karagümrük - Beşiktaş

Fenerbahçe - Gaziantep FK

Kayserispor - Galatasaray

Trabzonspor - Antalyaspor

1/19

2/19

3/19

4/19

5/19

6/19

7/19

8/19

9/19

10/19

11/19

12/19

13/19

14/19

15/19

16/19

17/19

18/19

19/19

İŞTE DERBİ TARİHLERİ:

2. HAFTA

Galatasaray - Trabzonspor

5. HAFTA

Beşiktaş - Trabzonspor

9. HAFTA

Galatasaray - Beşiktaş

11. HAFTA

Fenerbahçe - Trabzonspor

15 HAFTA

Beşiktaş - Fenerbahçe

18. HAFTA

Fenerbahçe - Galatasaray

SÜPER LİG SEZON PLANLAMASI BELLİ OLDU

Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, 2023-2024 Trendyol Süper Lig Sezon Planlaması'nı belirledi.

TFF'den açıklama şu şekilde: 

Buna göre; Trendyol Süper Lig 11, 12, 13 ve 14 Ağustos 2023 tarihlerinde oynanacak maçlarla başlayacak ve ligin ilk yarısı 23, 24 ve 25 Aralık tarihlerinde oynanacak olan 18 hafta müsabakaları ile sona erecek. Ligin ikinci yarısı 5, 6, 7 ve 8 Ocak tarihlerinde oynanacak 19. Hafta müsabakaları ile başlayacak ve sezon 19 Mayıs 2024 tarihinde sona erecek. Bu sezon ligin ilk yarısı 18, ikinci yarısı ise 20 hafta oynanacak.

Bu sezon da sıkışık takvim sebebiyle ligin 17 ve 22. Hafta müsabakaları hafta içi oynanacak. Buna ek olarak 31 Mart 2024'te yapılacak olan Mahalli İdareler Genel Seçimleri nedeniyle aynı tarihte oynanması gereken 31. Hafta müsabakaları da 2, 3, 4 Nisan tarihlerinde hafta içi oynanacak.

Haberin Devamı

ÜST ÜSTE EN FAZLA 5 MAÇ

Süper Lig'de yeni sezonda İstanbul takımları en fazla 5 maç üst üste İstanbul'da oynayacak. Bu sezon ilk kez kullanılacak olan fikstür anahtarı sayesinde hiçbir takım, üst üste kendi sahasında maç yapamayacak.

TFF BAŞKANI MEHMET BÜYÜKEKŞİ: YENİ BİR HİKAYE YAZMAYA İHTİYACIMIZ VAR

"Süper Lig kulüpleri ve yayıncı kuruluşla toplantılar yaptık. Hep birlikte ortak bir akılla Süper Lig’in kurumsal kimliğini yeniden inşa edeceğiz. Yeni sponsorluk modelleri oluşturarak ligimizde yer alan kulüplerimizin gelirlerini artıracağız. Galip gelmenin gururunu paylaşacağımız, kaybettiğimizde de eksiklerimizi tamamlayarak yola devam edeceğimiz yeni bir kültür inşa etmeye mecburuz. Federasyon, takımlar, taraftarlar hep birlikte el ele verip Cumhuriyetimizin 100. yılına yaraşır yeni bir hikaye yazmaya ihtiyacımız var"

Haberin Devamı

ALİ KOÇ: ADİL REKABET ORTAMININ SAĞLANMASI

"Çok fazla sorun var. Finansal sorunlara çözüm bulmamız lazım. Adil rekabet ortamının sağlanması. TFF ve kurullarının adil bir standart yakalaması... 2016 yılında 500 milyon dolarlık ihale yaptık. Bugün rakam 100 milyon dolara indi. TFF'yi çıkarırsak 86 milyon dolara rakam indi. beIN Sports'a kızardım ama sonra Neden duygusal yaklaşıyorsun, beIN çıkarlarını koruyor, asıl sorun TFF'de dedim. Artık beIN öfkeli değilim. Anadolu kulüplerinin gelirinin %80'i yayın geliri. Bir önceki TFF yüzünden buraya gelindi. Temsilciler kurulu ve üyelerinin kararları büyük sıkıntı yaratıyor. Hukuk kurullarının yapısına yönelik bazı değişiklikler kaçınılmazdır. Bunu yaptığınızı söylediniz, teşekkür ederiz. 

Geleneksel ve dijital medya hepimizi yoruyor. Baskılardan etkileniyorsunuz. Bu yöntemleri kullanarak rekabet avantajı kullanmaya çalışan kulüplerden etkilenmeyin. Doğru kararları verin. En çok bağırandan etkilenip kararlar almayın. Kurullarınızdaki insanların sosyal medyalarını inceleyin ve sonra atamalar yapın. 

Haberin Devamı

Sayın başkan, 1 yıllık başkanlık sürecinizde göstermiş olduğunuz niyet, çaba ve çalışmalarınızdan ötürü çok çok teşekkür ediyoruz. Türk futbolunda ihtiyaç duyulan dönüşümü gerçekleştirmek ve yapısal sorunları gidermek adına harcadığınız samimi mesainin, verdiğiniz mücadelenin fazlasıyla farkındayız.

Geçmiş yönetimlerin aksine, kulüplerin federasyonu olmak adına çalıştınız. Her daim size ulaşabildik. Sorunlarımıza iyi niyetle yaklaştınız, çözdükleriniz oldu, çözemedikleriniz oldu. Ama iyi niyetinizden hiç şüphemiz olmadı."

DİGİTÜRK SPOR İÇERİKLERİNDEN SORUMLU GRUP BAŞKANI RASHED AL-MARRİ:

"Geçen sezon toplamda 2500'e yakın maç yayınladık. Süper Lig maçlarını da 100'ün üzerinde ülkeye taşıdık. Türkiye'de sporseverlerin 3'te 2'si Süper Lig'i korsan yayınlardan takip ediyor. Bu bizim gibi yayıncılara zarar verdiği gibi, ligin elde edeceği geliri de sekteye uğratıyor. Biz bu oyunun büyümesine katkı sağlamaktan gurur duyuyoruz. Bu ligin gelişimine katkıda bulunmaya devam edeceğiz."

Haberin Devamı

TRENDYOL GRUBU BAŞKANI ÇAĞLAYAN ÇETİN: BU HARİKA AİLENİN BİR PARÇASI OLARAK GÖRÜYORUZ KENDİMİZİ

“Ailemizin dedim gururla! Çünkü eğer kabul ederseniz artık biz de bu harika ailenin bir parçası olarak görüyoruz kendimizi. Hepinize sonsuz teşekkür ederiz. Trendyol olarak ülkemizin spor alanında gösterdiği gelişimi heyecanla izliyoruz. Birbirinden yetenekli ve kaliteli futbolculardan, harika bir teknik ve idari kadrodan oluşan A Milli Futbol Takımımız Almanya 2024 yolunu yarıladı. Onlara sonsuz güveniyoruz. Biz de ilk yurtdışı ofisimizi Almanya’da açtık. Daha ilk yılımızda en hızlı büyüyen ve en popüler moda markası olduk.; inanıyoruz ki milli takımız da Almanya’daki şampiyonada çok başarılı olacak. Pazar gecesi de Amerika’da dünyanın bir numarası olan kadın voleybol takımımıza coşkuyla sevindik. Dün akşam Akif Başkan ve kaptanımız Eda’yı tebrik ederken çok duygulu anlar yaşadık. Trendyol olarak “Filenin Sultanlarının” da ana sponsoru olarak yanlarında olmaktan gurur duyuyoruz. Ülkenin çocuklarıyla, gençleriyle gurur duyması için, bu ülkenin sporda bir marka olması için yapılacak ne varsa Trendyol olarak yanlarındayız. 

Federasyonumuzun Süper Lig’in marka değerini daha da yükseltme vizyonuna inandığımız ve bu vizyona katkı sağlamak istediğimiz için bu aileye katıldık

Biz sadece sponsorluk değil yol arkadaşlığı için omuz omuzayız. Bu yalnızca Trendyol’un değil, Türkiye’nin dört bir köşesindeki 300 bin satıcımız, 500 üreticimiz, 22 bin kuryemiz ve aynı zamanda buradaki tüm kulüplerimizin de taraftarı olan 30 milyonu aşkım müşterimizin de sponsorluğudur. Bizler federasyonumuzun üzerine titizlikle eğildiği Süper Lig’in marka değerini daha da yükseltme vizyonuna inandığımız ve bu vizyona katkı sağlamak istediğimiz için bu aileye katıldık. Geçen hafta yine bu mekanda açıkladığımız imza töreninden sonra beIN Sports CEO’su Yusuf Bey ile konuştuk. Yayıncı kuruluş ile işbirliği halinde 1. Lig’e desteğimizle kulüplerimizin yeni yıldızlar yetiştirmesine; Süper Ligimize adımızı vererek de takımlarımızın Avrupa arenasında daha hızlı koşmasına katkımızın olmasını temenni ediyoruz. Bu vesileyle başta TFF ve Sayın Başkanı olmak üzere olmak üzere büyük futbol ailemizin tüm paydaşlarına teşekkür ediyorum. Çekilecek fikstürün hayırlı olmasını diliyorum. Heyecan dolu maçlarda buluşmak üzere, herkese iyi akşamlar diliyorum.”

İSİM SPONSORU TRENDYOL

Türkiye Futbol Federasyonu geçtiğimiz günlerde Süper Lig ve 1. Lig'de 2023-2024 sezonunun isim sponsorunun Trendyol olduğunu açıklamıştı. TFF'den yapılan açıklamada, "Türkiye Futbol Federasyonu ile Trendyol, Türk futbolu adına tarihi bir iş birliğine imza attı. Türkiye'nin en önemli markalarından Trendyol, 2023-2024 sezonu Süper Lig ve 1. Lig isim sponsoru oldu" ifadeleri kullanılmıştı.

20 TAKIMLA MÜCADELE EDİLECEK

Türkiye Futbol Federasyonu, Trendyol Süper Lig'de 2023-2024 sezonu statüsünü de duyurdu. Trendyol Süper Lig'de 20 takımla mücadele edileceği ve sezon sonunda 17, 18, 19 ve 20'nci sıralarda yer alacak takımların 1. Lig'e düşeceği kaydedildi.

8+3 YABANCI KURALI

Trendyol Süper Lig'de uygulanacak yabancı kuralı da belli oldu. TFF'nin açıkladığı Trendyol Süper Lig 2023-2024 sezonunun statüsünde takımların aynı anda sahada en fazla 8 yabancı futbolcuya yer verebileceği aktarıldı.