Futbol Süper Lig'de hakem Ali Palabıyık'tan sürpriz karar!

Süper Lig'de hakem Ali Palabıyık'tan sürpriz karar!

21.07.2023 - 11:36 | Son Güncellenme:

Süper Lig'de yeni sezonun başlamasına az süre kala hakem Ali Palabıyık'tan sürpriz bir karar geldi. Öte yandan Attila Gökçe, Palabıyık ile Hugh Dallas arasındaki konuşmaları köşesine taşımıştı.

Süper Ligde hakem Ali Palabıyıktan sürpriz karar

Süper Lig'de yeni sezon öncesi hakem Ali Palabıyık kariyeriyle ilgili kararını verdi. Öte yandan Attila Gökçe, Palabıyık ile Hugh Dallas arasındaki konuşmaları köşesine taşımıştı.

Haberin Devamı

ALİ PALABIYIK HAKEMLİĞİ BIRAKTI
Türkiye Gazetesi'nin haberine göre; FIFA kokartlı Ali Palabıyık, hakemliği bıraktı. Bu kararını TFF'ye yazılı olarak bildirdi.

DALLAS: 'SEN BENİM DOSTUMSUN, HAKEMLİĞİ BIRAK'
Milliyet'in duayen yazarı Attila Gökçe, 2 gün önce yazdığı köşe yazısında Ali Palabıyık ve Yabancı Hakem Eğitmeni Hugh Dallas arasında geçen diyaloğu köşesine taşımıştı. İşte yaşananlar...

Geçen sezon 30 Nisan’da oynanan ve Ali Palabıyık’ın VAR uyarısını dikkate almayarak Altınordu lehine attırdığı penaltıyla 3-3 biten Bandırmaspor maçından sonra önemli gelişmeler oldu.
Maçın hakemi Ali Palabıyık’a sezon sonuna kadar görev verilmeyeceğine dair karar, MHK Başkanı tarafından değil, bizzat TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi’nin sesiyle kamuoyuna duyuruldu.

Haberin Devamı

O maçtan birkaç gün sonra düzenlenen seminerde önce MHK Başkanı Lale Orta ile Ali Palabıyık birbirlerine hatır sorarak selamlaştılar.
Bir de Hugh Dallas… MHK’nın UEFA tarafından atanan “Yabancı Hakem Eğitmeni”, İskoçlu hakem hocası, Ali Palabıyık’ı bir köşeye çekerek “ Bak Ali”, dedi, “Seni yıllardır tanıyorum. Çok iyi bir hakemsin, dostumsun. Şimdi sana dostça bir tavsiyem var: Hakemliği bırak!.”


TFF Başkanı tarafından bizzat açıklanan “görevsizlik” duyurusu, ardından Dallas tavsiyesi, elbette Ali Palabıyık üzerinde sarsıcı etkiler yarattı. Palabıyık, yaşadığı başarısız ve dramatik günlerde UEFA’nın “Birinci Sınıf Hakem” kategorisinden “ikinci sınıf” kategorisine kaydırıldı. Kadın hakemlerimizden Melis Özçiğdem de kategori düşüp yerini Gamze Durmuş Pakkan’a terk etti.

Ali Palabıyık’ın elit hakemliğin eşiğinden ikinci kategoriye düşmesinin en önemli nedeni, elbette son üç yıl içinde yönettiği üç maçta verdiği hatalı kararlar. Bu kararlardan sonra uzun süre yok sayıldı, hiçbir görev verilmedi. UEFA da doğal olarak kendi liginde maç alamadan bekleyen ve maç tecrübesi azalan Palabıyık’a görev vermedi. Yine de bunlar Palabıyık’ın zor da olsa atlattığı badirelerdi. Ama son olayda, geçen sezon TFF Başkanı tarafından açıklanan “görev vermeme” kararı, UEFA’nın kategori düşürmesine neden oldu.

Haberin Devamı


Birinci sınıf hakem kategorisinden, ikinci sınıfa düşürülmek nasıl bir maceradır, bilemiyorum. U dönüşü yaparak yeniden birinci sınıfa yükselen ve elit hakem kategorisine katılan hakem oldu mu? Araştırdım, henüz öğrenmedim. İnsanı kaybetmek çok kolay; yetiştirmek, geliştirmek ve büyütmek çok zordur. Bu hayat öğretisinden yola çıkarak bakarsak…

Yazarlar