Diğer Süper SERENA

Süper SERENA

29.10.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

İstanbul’da 2. kez düzenlenen TEB-ENP Paribas WTA Championships kadınlar tenis turnuvasının finalinde ABD’li raket, Sharapova’yı da set vermeden geçti, zirveye çıktı

Süper SERENA

ULAŞ GÜRŞAT

Haberin Devamı

TEB-BNP Paribas WTA Championships uluslararası kadınlar tenis turnuvasında tekler finalinde ABD’li Serena Williams, Rus Maria Sharapova’yı 6-4 ve 6-3’lük setlerle 2-0 yenerek şampiyon oldu.

Finale Sharapova, servis avantajıyla başladı. Rakibinin hatalarını iyi değerlendiren Rus sporcu 1-0 öne geçti. Serena Williams, ikinci oyunda servislerde etkili oldu ve 1-1 beraberliği sağladı. Her iki sporcu, ilk servislerde iyi savunma yapamayınca 8 dakika süren ilk setin ilk bölümü 2-2 beraberlikle geçildi. Williams, 5. oyunda rakibinin servisini kırmayı başardı ve kendi oyununu da alarak 4-2 öne geçti.
Bu andan itibaren bocalamaya başlayan Sharapova, servislerdeki hatalarına rağmen durumu 4-3’e getirmesini bildi. Ancak Serena avantajını iyi değerlendirdi ve 45 dakika süren ilk seti 6-4 kazandı.

Haberin Devamı

Hiç şans tanımadı
Serena Williams, ikinci sete de servis kırarak başladı. 4. oyununda Sharapova servis kırma fırsatı bulduysa da hücumda iyi oynayan Serena Williams, üstünlüğünü 3-1’e taşıdı. Rakibine oyunun hiçbir bölümünde fazla fırsat tanımayan ABD’li sporcu, son oyunda da servisi kırdı ve ikinci seti 6-3 aldı ve şampiyonluğa uzandı. Karşılaşma sonrası Williams’a ödülünü Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin verdi. Bu sırada tribünlerden protestolar yükseldi. Serena Williams kazandığı şampiyonluk ile 1 milyon 750 bin dolarlık para ödülünün de sahibi olurken, finali kaybeden Sharapova ise 850 bin dolar kazandı.

Gelenek bozulmadı

Serena Williams, Maria Sharapova’yı yenerek Rus tenisçi karşısındaki rekorunu geliştirdi. Düne kadar Sharapova karşısında 9-2’lik bir serisi olan Williams, bu seriyi 10-2’ye çıkardı. Sharapova, Williams’ı en son bundan 8 yıl önce yenebilmişti.

İSTATİSTİK
WILLIAMS SHARAPOVA

11 ACES 2
4 ÇİFT HATA 3
40 WINNER 13
14 BASİT HATA 12
68 TOPLAM PUAN 57
%68 1. SERVİS PUANLARI % 70
%56 2. SERVİS PUANLARI %29

‘İstanbul’u asla unutmam’

Serena Williams bu yılı zaferle bitirmesinin kendisi için çok önemli olduğunu vurgulayarak, “Wimbledon, ABD Açık ve olimpiyatı kazandım. Bu turnuvayı da kazanmayı çok istiyordum. Bu baskı oluşturuyordu” dedi.
Fransa Açık’tan itibaren harika bir seri yakaladığını kaydeden ABD’li sporcu, ”Kaybetmekten nefret ederim. Sharapova çok iyi oynadı. Kendini çok geliştirdi. Onun kalibresindeki bir oyuncunun kendisini geliştirmeye devam etmesi bir harika. Onunla oynarken her an oyuna odaklanmanız gerekiyor. Eğer iyi oynuyorsam ve her şeyi doğru yapıyorsam beni yenmek zordur” diye konuştu.
İstanbul seyircisini asla unutamayacağını söyleyen Serena, turnuvada aklında kalacak en önemli konunun bu olduğunu ifade etti. ABD’li sporcu, İstanbul ile ilgili soruları ise ”Şehir hakkında çok şey duymuştum. Yarın (bugün) burada olup gezeceğim. Tarihi yerleri göreceğim” dedi.

Haberin Devamı

Seyirci rekoru

Final maçında İstanbul’un seyirci rekoru kırıldı. Sinan Erdem Spor Salonu’ndaki karşılaşmayı 16 bin 410 biletli seyircinin izlediği açıklandı.

Geçen yıl düzenlenen turnuva finalini 13 bin 676 kişi takip ederken, bu yıl toplam ve ortalama seyirci sayısında da artış yaşandı. Maçları 73 bin 072 kişi izlerken geçen yıl bu rakam 70 bin 824’te kalmıştı. Geçen yıl günde ortalama 11 bin 824 kişinin izlediği turnuvaya bu yıl ortalama günde 12 bin 179 kişi geldi.

Haberin Devamı

Koltuk bulmanın oldukça zor olduğu salonda tatsız olaylar da yaşandı. VIP tribününde oturan bir seyirci ilk setin ortasında yerine oturduğunu iddia ettiği bir kadın seyirciyi tartakladı. Kadın seyircinin kollarında morluklar oluşurken, güvenlik güçleri saldırganı dışarı çıkaramadı. Maçı kendisine saldıran seyirciyle beraber izlemek zorunda kalan kadın seyirci sinir krizi geçirdi.

Ünlü konuklar

İstanbul’da müthiş finalin ünlü konukları da vardı. Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim ailesi birlikte tribündeki yerini alırken, karşılaşmayı Şahan Gökbakar, Demet Akbağ ve Olgun Şimşek gibi sanatçılar da izledi.

Çiftlerde Rus damgası

Sinan Erdem Spor Salonu’nda düzenlenen turnuvanın son gününde çiftlerde oynanan final maçında, Maria Kirilenko-Nadia Petrova çifti, Çek Andrea Hlavackova-Lucie Hradecka ikilisini 6-1 ve 6-4’lük setlerle 2-0 mağlup ederek şampiyon oldu. Birinciliğe ulaşan Kirilenko-Petrova ikilisi, şampiyon olarak 375 bin dolar, final oynayan Hlavackova-Hradecka ise 187 bin 500 dolar para ödülü kazandı.