Futbol Sürpriz yeni isimler

Sürpriz yeni isimler

16.06.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Yıldırım Demirören, yeni dönemde Servet Yardımcı, Cengiz Zülfikaroğlu, Arif Koşar ve Mustafa Beyazlı ile devam edeceğini belirterek, “Eski yönetimden başka isimler de olabilir. Sürpriz yeni isimler de göreceksiniz. Türkiye’yi kucaklayan bir liste hazırlıyorum” dedi.

Sürpriz yeni isimler

‘Marka değeri artacak’

Haberin Devamı

“Süper Lig AŞ kulüplerin işine çok yarayacak. Kendi ekonomilerini oradan sürdürecekler. Bu Süper Lig’le kalmamalı. PTT, 2. Lig ve 3. Lig’le de görüştüm hepsine vakıf ve AŞ olarak birlik olmalarını söyledim. Böylece tüm kulüpler birlik ve beraberlik içinde hareket edecekler. Futbolun kalitesi artacak. Marka değeri artacak. Yayın ihaleleri de çok daha iyi olacak. İnşallah 2017 sonrasında kanunla birlikte bu adımlar atılacak. Kulüplerimiz bu konuya hazırlanıyorlar. 2017’ye kadar süre var. Biz de gelirimizin %8’inde fedakârlık yaparak kulüplere yardımcı olduk.”

‘Bu karar milattır’

“Kulüpler kendi pazarlamasını ve satışını yapacak. Bu karar bir milattır. Her beraber ortak bir yola çıktık. Bu ortak yol Kulüpler Birliği’nin AŞ olarak kurulması. Biz de bunu destekliyoruz. Futbol ailesinin bütün bireylerinin de buna destek olması lazım. Muhakkak ki aksilikler olacak. Yaşadıkça içinde düzeltirsiniz. Bu Türkiye’de ilk defa yapılıyor. Almanya’da, İngiltere’de örnekleri var.”

Haberin Devamı

‘Yarsuvat’a katılmıyorum’

“Duygun Yarsuvat’ın Süper Ligi A.Ş ile ilgili söylediği ‘ölü doğan proje’ sözlerine katılmıyorum. O toplantıya katılan kulüpler ve katılamayanların desteği ortada. Herkes destek oluyor. Bütün kulüpler bir araya gelirse 2017’de yapılacak yayın ihalesinde rakamın yükseleceğini göreceksiniz. Bunun için en önemli olan şey kulüplerin mali durumlarını düzeltmeleri. Bunun için biz de UEFA ve FIFA da yaptırımda bulunabilir. Bizler yaptırımlarımızı açıkladık. Ayaklarını yorganlarına uzatacaklar. Şu an incelenen takımlar var onlara ek süre verdik ama puan silme gibi bir durum yok.”

‘Kötü tezahürat %90 azaldı’

“Kötü tezahüratta %90’a yakın azalma oldu. Lig geneline bakıyoruz. Gözlemcilerden gelen raporlara bakıyoruz. Passolig’de yasanın tam işlemesi lazım. O kişiye anında uygulama yapıldığı an olaylar daha da azalacak. Biz federasyon olarak kulübe ceza verebiliyoruz. Bireysel cezaları yargı verebiliyor. Bunun daha iyi uygulanması lazım. Ciddi bir azalma var ama bitti mi hayır.”

Ücrette indirim

“Yabancı sınırı ile ilgili yeni karar marka değerine büyük katkı sağlayacak. Yeter ki iyi yabancılar alınsın. Orada lisans ücretleri biraz yüksek oldu, onu da indireceğiz. Biz buna yabancı kararı değil, yerli kararı diyoruz zaten.”

Haberin Devamı

‘Terim çok çalıştı’

“Düzgün transferler yapılsın. Hatalı transferler yapılmasın. Yeni yabancı kararı yerli oyuncuyu rekabetin içerisine sokmak olarak görülmeli. Fatih hoca bu karar için çok çalıştı. Kulüplerle görüştü. Bizler artık oyuncu pazarlamaya başlamalıyız.”

‘Seba’ya yakıştı’

Spor Toto ile yeni anlaşmaya varacağız. Süleyman Seba’nın ismine yakışır bir sezon oldu. Bundan sonra da sezona bu şekilde isimler verebiliriz. Kulüplerin fikirlerini alarak farklı çözümler bulabiliriz. Güzel bir uygulama oldu bu.”

‘G.Saray’ı kutluyorum’

“Sezon başında bir öngörüm yoktu. İlk yarının sonunda konuştuğumuz zaman 3 takımın şampiyonluk yarışını götüreceğini tahmin etmiştik. Öyle de oldu nitekim. Galatasaray’ın şampiyonluğunu kutluyorum.”

Özdemir-Terzioğlu yönetim listesinde

“Nihat Özdemir ve Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu da yeni yönetim listesinde yer alacak. Sayın Özdemir, futbola çok şeyler katmış bir kişi. Başka takımlardan da sevilen ve sayılan isimler yönetimimizde yer alacak.”

Haberin Devamı

600 milyon euroluk yayın havuzu

“600 milyon euroluk bir yayın havuzu oluşabilir. Kulüplerimiz futbolumuzu düşünerek hareket ederse marka değerimiz artar. Çünkü AŞ kurulduğunda kulüpler ortak oluyor bir yerde. Doğal olarak ortağına kavga etmemen gerek. Bu kavgaları şiddet ortamını ortadan kaldırırsak marka değerimiz yükselecektir. Yorumculara ve gazetelere çok iş düşecektir. Bunda en büyük pay kulüplere düşecek.”

Çakır tarih yazdı

“Cüneyt Çakır tarih yazdı. Bir 40 sene daha beklemeden yeni Cüneyt Çakır’lar yetiştirmeliyiz. Riva tesislerimiz ve profesyonel hakemlik sayesinde hakemliğimiz Avrupa’nın önüne geçmiştir. Kademe kademe pek çok hakemimiz profesyonel olacak. Bu konuda görüşmeler devam ediyor. Çizgi teknolojisine karşıyım. Hakem hataları olacak elbette ama futbolun zevki de bu. Bir hakem hatasının bir hafta tartışılması, hakem hatasının kişilikle bağdaştırılması doğru değil.”

Yazarlar