Dünyadan Futbol Suudi Arabistan'da Neymar krizi! Jorge Jesus'un gönderilmesini istedi

Suudi Arabistan'da Neymar krizi! Jorge Jesus'un gönderilmesini istedi

15.12.2023 - 19:35 | Son Güncellenme:

Suudi Arabistan ekiplerinden Al Hilal'de uzun süredir formasından uzak kalan Neymar'la ilgili çarpıcı bir iddia ortaya atıldı. Sakatlık problemiyle boğuşan Neymar'ın Jorge Jesus'un gönderilmesini istediği öne sürüldü.

Suudi Arabistanda Neymar krizi Jorge Jesusun gönderilmesini istedi

Fenerbahçe'den ayrıldıktan sonra Suudi Arabistan temsilcisi Al Hilal'in başına geçen Jorge Jesus'un büyük bir krizle boğuştuğu iddia edildi. Portekizli teknik direktörün, Suudi Arabistan temsilcisinin yıldızı Neymar ile anlaşamadığı aktarıldı.

Haberin Devamı

Fransız basınından Le Parisien'in haberine göre; Neymar, Al Hilal yönetimiyle ciddi bir konuda görüşme yaptı. Brezilyalı yıldızın, teknik direktör Jorge Jesus'un takımdan gönderilmesini talep ettiği vurgulandı. Neymar'ın Jorge Jesus'un yerine Christophe Galtier'in takımın başına getirilmesini istediği kaydedildi.

16 MAÇTA YENİLMEDİ

Jorge Jesus yönetimindeki Al Hilal, Suudi Arabistan Pro Lig'de bu sezon geride kalan 16 haftayı lider kapattı. Mavi-beyazlılar bu süreci namağlup geçerken 14 galibiyet ile 2 beraberlikle sahadan ayrıldı. Jorge Jesus'un öğrencileri 48 kez rakip fileleri havalandırdı ve kalesinde ise 9 gol gördü.

Al Hilal'in sezon başında 90 milyon euro bedelle kadrosuna kattığı Neymar, Brezilya Milli Takımı'nda yaşadığı çapraz bağ sakatlığı nedeniyle uzun süredir formasından uzak kaldı. 31 yaşındaki hücum oyuncusu, Al Hilal'de bu sezon 5 müsabakada şans bulurken, 1 gol ve 3 asistlik performans sergiledi.

Haberin Devamı

Al Hilal'le sözleşmesi 30 Haziran 2025'te sona erecek Neymar'ın güncel piyasa değeri 50 milyon euro. Santos altyapısında yetişen Neymar daha sonra Barcelona ile Paris Saint Germain formaları giydi. Brezilyalı yıldız için şu ana kadar toplam 400 milyon euro bonservis bedeli ödendi.

Brezilya Milli Takımı'nda 128 maçta forma şansı bulan Neymar, 79 kez rakip fileleri havalandırdı. 31 yaşındaki hücumcu daha önce şu başarılara imza attı:

1 - UEFA Şampiyonlar Ligi şampiyonu
1 - FIFA Kulüpler Şampiyonası şampiyonu
1 - UEFA Süper Kupası şampiyonu
5 - Fransa Ligue 1 şampiyonu
2 - İspanya La Liga şampiyonu
3 - Fransa Kupası şampiyonu
3 - İspanya Süper Kupası şampiyonu
1 - İspanya Süper Kupası şampiyonu
2 - Fransa Lig Kupası şampiyonu
4 - Fransa Süper Kupası şampiyonu
1 - Copa Libertadores şampiyonu
1 - Brezilya Ligi şampiyonu
1 - Recopa Sudamericana şampiyonu
1 - Konfederasyon Kupası şampiyonu
1 - U20 Sudamericana şampiyonu
1 - Olimpiyat Oyunları şampiyonu

Yazarlar