Galatasaray 'Taçsız Kral' anıldı

'Taçsız Kral' anıldı

14.09.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türk futbolu ve G.Saray’ın, “Taçsız Kral” lakaplı efsane golcüsü Metin Oktay ölümünün 23. yıl dönümünde anıldı.

Taçsız Kral anıldı

Türk futbolu ve G.Saray’ın, “Taçsız Kral” lakaplı efsane golcüsü Metin Oktay ölümünün 23. yıl dönümünde anıldı.

Haberin Devamı

Oktay’ın, Kozlu Mezarlığı’ndaki kabri başındaki anma törenine, Başkan Yardımcıları Ümit Özdemir ve Candan Erçetin, yöneticiler Emir Sarıgül ve Necati Demirkol, İcra Kurulu Başkanı Lutfi Arıboğan, Almanya altyapı proje koordinatörü Bülent Tulun, altyapı teknik sorumlusu Bülent Ünder, Metin Oktay’ın ailesi, sevenleri ve sarı-kırmızılı taraftarlar katıldı. G.Saray Futbol Okulu öğrencileri ve altyapı takımları da törende hazır bulundu.

Başkan Yardımcısı Özdemir, “Metin Oktay tüm camiaların gönlünde taht kuran bir beyefendiydi. Onun kişiliğine sahip sporcuların yetişmesi için can atıyoruz ama Metin Oktaylar kolay, kolay yetişmez. Temennimiz, Metin Oktay duruşunun Türk sporunda var olması. Kendisini çok seviyoruz ve rahmetle anıyoruz” diye konuştu. Anma töreni, Özdemir’in konuşmasının ardından okunan dualarla sona erdi.

Haberin Devamı

Unutulmaz

Metin Oktay, Türk Telekom Arena’da da unutulmadı. Stat skorbordlarından Metin Oktay’ın futbolculuğu döneminden görüntülere yer verilirken, tribüne de efsane golcünün dev bir fotoğrafı asıldı.

Albüm sürprizi

Metin Oktay’ın, Galatasaray’dan önce 1954-55 sezonunda formasını giydiği İzmirspor Kulübü’nün yetkilileri Başkan Yardımcısı Ümit Özdemir’e, efsane golcünün lacivert-beyazlı takımda oynadığı döneme ait fotoğraflardan meydana getirilen minik bir albüm hediye etti.