Diğer Taha'nın forması Ali'nin eldivenleriyle

Taha'nın forması Ali'nin eldivenleriyle

06.09.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Rio Olimpiyatları’nın altın madalyalı güreşçisi Taha Akgül, Olimpiyatlar Sergisi’ni ziyaret ederek, organizasyonda giydiği mayosunu, buraya armağan etti. Sergide Muhammed Ali, Michael Jordan gibi bir çok önemli isme ait parçalar bulunuyor.

Tahanın forması Alinin eldivenleriyle

ONUR DİNÇER

Haberin Devamı

Rio Olimpiyatları’nda Türkiye adına tek altın madalyayı kazanan isim olan Taha Akgül, mayosunu Olimpiyatlar Sergisi’ne bağışladı. 125 kilo serbestte kürsünün ilk basamağına çıkan milli güreşçi, annesi Gülbahar Akgül ile birlikte Olimpiyatlar Sergisi’ni ziyaret ederek altın madalya kazandığı müsabakada giydiği mayosunu sergiye armağan etti.

Muhammed Ali’nin boks eldiveni ve Michael Jordan’ın ayakkabısı gibi Olimpiyatlar tarihine damgasını vuran bir çok özel parçaya ev sahipliği yapan, Procter and Gamble’ın Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi desteğiyle hayata geçirdiği Türkiye’nin ilk Olimpiyatlar Sergisi, Taha Akgül’ün mayosunu da koleksiyonuna dahil etti.

Seribaşı olması nedeniyle, Rio’daki tüm maçlarda üzerinde bulunduğunu belirttiği kırmızı mayosunu severek bağışladığını belirten Taha Akgül, “Madalya kazandığım mayomun, Muhammed Ali’nin boks eldiveni gibi değerli parçalarla birlikte sergilendiğini görmek benim için ayrı bir gurur kaynağı” dedi.

Haberin Devamı

TMOK Genel Sekreteri Neşe Gündoğan, “Gülbahar annenin çocuğunu yetiştirirken bu yolda ne tür tecrübeler edindiğini Türkiye’deki diğer annelerle çeşitli projeler yoluyla paylaşacağız” derken, Procter and Gamble Türkiye ve Kafkasya Yönetim Kurulu Başkanı Tankut Turnaoğlu ise Taha Akgül’ün, olimpiyatlara giden yolda gençlere ilham kaynağı olduğunu aktardı.

Nisan ve Mayıs aylarında Anadolu’da 6 ili dolaşarak 40 bine yakın ziyaretçiye ulaşan P&G Olimpiyatlar Sergisi, İstanbul Akasya’da da 10 bin’den fazla kişi tarafından ziyaret edildi. Taha’nın mayosunun gelmesi nedeniyle sergi Eylül sonuna kadar açık kalacak.

Muhammed Ali’nin imzaladığı boks eldivenleri ve Michael Jordan’ın Barselona 1992 Olimpiyat Oyunları’nda giydiği ayakkabıları da sergideki eserler arasında bulunuyor.

Tahanın forması Alinin eldivenleriyle

Yazarlar