BursaSpor "Taiwo, Kazım, Civelli ve Frey ile yolları ayıracağız"

"Taiwo, Kazım, Civelli ve Frey ile yolları ayıracağız"

19.05.2014 - 13:35 | Son Güncellenme:

Bursaspor Başkan Adayı Özkan, "Bugün resmi kurumlar hariç 50 milyon lira gibi bir borçtan söz ediliyor. Kazım da dahil 3 yabancının Bursaspor'a maliyeti 50 milyon liranın üzerinde. Bu tip yanlışların artık yapılmaması gerekiyor. Ciddi mali yük getiren ve takımın dengesini bozan Taiwo, Frey, Kazım, Civelli ile oturup yollarımızı ayırmayı planlıyoruz" dedi.

Taiwo, Kazım, Civelli ve Frey ile yolları ayıracağız

Bursaspor Kulübü Başkan adayı Cüneyt Özkan, "Bugün resmi kurumlar hariç 50 milyon lira gibi bir borçtan söz ediliyor. Kazım da dahil 3 yabancının Bursaspor'a maliyeti 50 milyon liranın üzerinde. Bu tip yanlışların artık yapılmaması gerekiyor" dedi.

Haberin Devamı

Özkan, düzenlediği basın toplantısında, başkan seçilmesi halinde yapacağı projeleri anlattı.

Sportif başarı için çok çalışacaklarını belirten Özkan, ancak sportif başarıda da önemli noktanın doğru transferlerin doğru bedellerle yapılması olduğunu aktardı. Takıma katkı yapacağını düşündükleri bazı futbolcularla görüştüklerini vurgulayan Özkan, ancak bunu reklam malzemesi yapmak istemediği için isim açıklamayacağını ifade etti.

Özkan, sportif direktörlük görevine Mustafa Gönden, saha içi menajer olarak da Serkan Rençber ile görüşerek anlaştıklarını ile getirerek, "Sivasspor'da 300 bin avroya oynayan Aydın Karabulut'un 900 bin avroya imza attırılması bir başarı değildir. Maalesef ki bir önceki yıl yapılan hataların tekrarı niteliğindedir. Aynı düşünce yapısı yeniden Bursaspor'un başına gelmek istiyor. Biz, Bursaspor'un gelirlerini kalıcı hale getirmek için çok fazla sayıda proje hazırladık. Gerçekleşmesi mümkün olan projelerle aday olduk. Bizim projelerimiz kulübe mali yük getirmeyecek" diye konuştu.

Haberin Devamı

Bugünkü mali tablonun sadece son yönetimin üzerine yıkılamayacağını anlatan Özkan, şunları söyledi: "Bugün sol bekte oynayan Taiwo'nun sol açıkta oynayan futbolcuya göre 6 kat daha fazla para alıyorsa ve bu da futbolcular tarafından biliniyorsa bu durumda zaten başarı sağlanamaz. Bu konuda bir denge kurulmalı. Futbolcunun değeri 3 lira ise biz onu 9 liraya getirmeyeceğiz. Buradan bunu yapmayacağımızı söylemek istiyorum. Bugün resmi kurumlar hariç 50 milyon lira gibi bir borçtan söz ediliyor. Kazım da dahil 3 yabancının Bursaspor'a maliyeti 50 milyon liranın üzerinde. Bu tip yanlışların artık yapılmaması gerekiyor. Federasyon tarafından verilen paraların bir kulübe zaten yeterli durumda. Futbolcuların bu kadar yüksek fiyatlarda oynaması durumunda Anadolu takımlarının başarılı olması imkansız. Ciddi mali yük getiren ve takımın dengesini bozan Taiwo, Frey, Kazım, Civelli ile oturup yollarımızı ayırmayı planlıyoruz."

Özkan, kulüpten mali verilerle ilgili bir dosya istediklerini ve bu belge ellerine ulaştığında daha sağlam adımlarla hareket edeceklerini sözlerine ekledi.

Yazarlar