Skorer ‘Takipçisi olacağım’

‘Takipçisi olacağım’

22.02.2011 - 02:48 | Son Güncellenme:

Kendisini aklamayı başaran Fenerbahçe’nin eski yıldızı Taurasi, ABD’de verdiği röportajda açtığı davanın sonuna kadar arkasında duracağını, çünkü yaşadıklarını, başkalarının da yaşamasını istemediğini söyledi

‘Takipçisi olacağım’

Doping davasında aklanan ve Hacettepe Üniversitesi Doping Kontrol Merkezi’nin yanlışlığı nedeniyle zan altında kaldığı ortaya çıkan Diana Taurasi, Hartford Courant gazetesine konuştu. ABD’li yıldız, yaşadıklarının başka bir sporcu tarafından yaşanmaması için davayı sonuna kadar sürdüreceğini açıkladı. Bir ilaç kullanmadan önce mutlaka bir doktora ya da profesyonele danıştığını ifade eden Taurasi, “ABD’de yetişen her sporcu bu şekilde eğitim görmüştür. Bir ilaç almadan önce ABD’deki antrenörüm Ed Ryan’ın onayıyla ilacı kullanırım. Spartak Moskova’dayken de antrenörümüz Rusya Milli Takımı’nın doktoruydu. Türkiye’de de benzer bir protokol izleniyor. Ama laboratuar size doğru sonucu vermeyince hangi protokolü izlediğinizin bir önemi kalmıyor” diye konuştu.
Yaşadığı bu olayın Fenerbahçe’nin rakiplerinin bir komplosu olup olamayacağının sorulması üzerine ise Taurasi, “Türkiye’ye’deki insanların tutkusunu gördüğünüzde yaşananların ‘Görevimiz Tehlike’ filmindeki gibi bir komplo olduğunu düşünebilirsiniz ama ben böyle bir şeye inanmıyorum” ifadesini kullandı. Geleceğiyle ilgili henüz bir karar vermediğini belirten yıldız oyuncu, “Bu işi mahkemeye taşımayı düşünmüyordum. Ama laboratuarın yaptığı bu hatadan birisi sorumlu olmalı. Federasyonunun sadece “Pardon” deyip işine dönmesi adil değil” ifadesini kullandı.
Taurasi yeniden Avrupa’da oynamaktan artık çekindiğini belirtti ve “Bu ceza sona erdiği için mutluyum. Benim yaşadıklarım sayesinde diğer sporcular bunu yaşamaktan kurtulabilir. Bundan sonra bir Avrupa ülkesinde oynamadan önce işlerin nasıl yürüdüğüne daha dikkatli bakacağım” dedi.

Haberin Devamı

‘Gerekirse kapatırız’
Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Uğur Erdener, “Analizin sonucunda bir sorun yok. WADA teknik dokümanı değerlendirmesinde insan hatası yapıldı” dedi. Erdener, Türkiye Doping Kontrol Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısında 4 raporun laboratuar tarafından geri çekildiğini ve WADA’ya bilgi verildiğini söyledi.
Erdener, “Bu laboratuvar, WADA tarafından akredite edildi ve tümüyle WADA’nın teknik dokümanları çerçevesinde uygulama, analiz ve değerlendirme yapan bir laboratuardır. Kurum bünyesindeki laboratuarın bu hatası hepimizi üzmüştür. Konuyla ilgili tüm taraflardan, başta 4 sporcumuz olmak üzere özür diliyorum. Son iki yıldaki testler incelendi, daha önce hata yok. Sadece 4 sporcunun sonuçları yanlış. WADA bununla ilgili yaptırımda bulunacaktır. Gönlümüz razı değil ama buranın kapanması spor kamuoyunun gönlünü bir anlamda ferahlatacaksa, kurum olarak onu da gerçekleştiririz” diyerek sözlerini tamamladı.