Galatasaray Takviye şart

Takviye şart

31.07.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Başkan Ünal Aysal, yargıdan çıkacak kararı beklediklerini söyledi, “Yabancı konusunda maalesef elimiz kolumuz bağlı. Öyle büyük transfer beklemeyin. Ama Türk oyuncular konusunda takviyeye ihtiyacımız olduğu çok açık” dedi

Takviye şart

Galatasaraylı İş Adamları Derneği’nin Galatasaray Adası’nda düzenlediği iftar yemeğinde konuşan Başkan Ünal Aysal, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Yabancı sınırlaması ile ilgili konuşan Aysal, “Biz bu sene risklere girmek istemedik. Ama ne yapalım. İman gücüyle bu sene yine dışarıda başarılı olacağımızı düşünüyoruz” dedi.
Yeni sezon için takviye olacak mı şeklindeki bir soruyu da cevaplandıran Aysal, “Biz bir hukuki süreç başlattık. Yani AB oyuncularını yerli statüsünde oynaması diye yargıya başvurduk. Yargı’dan çıkacak kararı bekliyoruz. Ne kadar süre alır bilmiyorum. 1 ay içerisinde yargı keşke süratle karar alabilse. Yabancı konular konusunda maalesef elimiz kolumuz bağlı. Öyle büyük bir transfer beklemeyin. Ama Türk oyuncular konusunda takviyeye ihtiyacımız olduğu çok açık. Emre Can için ise uğraşıyoruz. Hocamızın da talebi, artık tecrübeli oyuncu kadromuzun olduğu, biraz daha gençleştirelim şeklinde” sözleriyle sarı-kırmızılıların transfer politikası hakkında önemli ipuçları verdi.
Konuşmanın tam bu kısmında teknik direktör Fatih Terim başkan Aysal’a selam vermek için Aysal’ın yanına geldi. Aysal da “ Vallahi hocam biz de sizden bahsediyorduk” dedi. Basın mensuplarına da artık devamını hocaya sorun” şeklinde espri yaptı. Süper Kupa maçında Fenerbahçe ile karşılaşacak olmalarını ve yüksek tansiyonun hatırlatılması üzerine Aysal, “ Bizim camialar olarak, hiç bir zaman tansiyon içinde olmamız mümkün değil. Aynı topraklar üzerinde, beraber yaşıyoruz. Bu mesleği yapıyoruz. Bunu dostlukla, arkadaşlıkla ve sevgiyle yapmamız lazım. Kişiler arasında sürtüşmeler, tartışmalar olabilir. Camialar kişilerin çok üzerinde. Galatasaray olsun Fenerbahçe olsun şu veya bu şekilde bir barış ve beraber olma ortamı tekrardan yaşanacaktır.

Haberin Devamı

Arda’yı vermediler
Yabancı sınırlamasından sonra gündemi yoğun bir şekilde meşgul eden Arda Turan transferi için önemli noktalara değinen başkan Aysal, “Atletico Madrid ile bu konu muhtelif defalarca konuşuldu. Direkt alalım, verelim şeklinde konuşmadık. Evvela diplomatik yollarla, ağız yoklaması şeklinde gerçekleşen bir süreçtir. Angel Marin’in direkt verdiği bir mesaj oldu. ‘Biz bu sene Arda’yı satmak istemiyoruz. Ben buna karar verecek olsam, oturur karar veririz. Özellikle teknik direktörümüz Arda’yı içeride tutmak istiyor, çok ihtiyacı var. Bu sene Arda’yı bizden istemeyin’ dedi. Biz de transfer sohbetini kestik. Tabii ki niyetimiz vardı. G.Saray’da da şu anda o bölgedeki sıkıntılarımızı göz önüne alırsanız ilgilenmememiz doğru olmazdı” diye konuştu.

Davala’ya kutlama
Galatasaray kafilesi, Napoli ile oynanan maçın ardından dün sabaha karşı İstanbul’a döndü. Uçakta yardımcı antrenör Ümit Davala’nın yeni yaşı kutlandı.

Yazarlar