Diğer Tarihe geçen sportmenlik! Durup rakibini bekledi

Tarihe geçen sportmenlik! Durup rakibini bekledi

23.07.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Danimarkalı Vingegaard Fransa Bisiklet Turu’nda en önemli rakibinin yere düştüğünü görünce, arayı açmak yerine durup bekledi. Tadej Pogacar yerden kalkıp yanına varınca örnek davranış sergileyen meslektaşının elini sıktı.

Tarihe geçen sportmenlik Durup rakibini bekledi

Fransa Bisiklet Turu’nun 18. etabı spor tarihine geçecek bir centilmenlik gösterisine sahne oldu. Lourdes ile Hautacam arasındaki 143 kilometrelik etabın bitimine 28 kilometre kala bir önceki günün galibi Tadej Pogacar kendisini yerde buldu.

Haberin Devamı

Dağlık inişteki bir viraj sırasında hızını iyi alan sarı mayolu Jonas Vingegaard, rakibini solladı. Pogacar bu esnada virajı alamayarak yere düştü. Sloven bisikletçinin düştüğünü gören Danimarkalı Vingegaard, turdaki en önemli rakibi olan isimle arayı açmak için yakaladığı müthiş fırsatı kullanmak yerine farklı bir tercihte bulundu.

Tarihe geçen sportmenlik Durup rakibini bekledi

Yanına gelene kadar pedala basmadı

Bisikletini durduran ve rakibinin yerden kalkmasını bekleyen Vingegaard, Tadej Pogacar yanına gelene kadar da pedala basmadı. Genel klasman lideri olan Danimarkalı sporcunun centilmence davranışından etkilenen Pogacar, yanına vardığında Jumbo-Visma takımından 25 yaşındaki meslektaşının elini sıktı.

Tarihe geçen sportmenlik Durup rakibini bekledi

Jonas Vingegaard “Rakibim yerdeyken pedala basmak içimden gelmedi. Tekrar olsa yine aynısını yaparım” dedi.

Haberin Devamı

Her iki sporcu bu tokalaşmanın ardından tekrar pedal basarak yarışmaya devam etti. Günün kazananı aynı zamanda sportmenlik dolu davranışıyla kalpleri kazanan Jonas Vingegaard oldu. Tour de France’ın eski şampiyonu olan Pogacar’ın temposu ise son turlarda düştü ve ikincilikle yetinmek zorunda kaldı.

19. etap Laporte’nin
Fransa Bisiklet Turu’nda önceki gün yaşananlar hem bisiklet camiası hem de spor dünyasında geniş yankı uyandırdı, “Şapka çıkarılacak hareket” yorumları yapıldı.

Bu arada Fransa Bisiklet Turu’nun Castelnau-Magnoac ile Cahors arasında dün yapılan 189 kilometrelik 19. etabını Jumbo-Visma takımından Fransız Christophe Laporte 3 saat 51 dakika 4 saniyelik derecesiyle kazandı. Laporte’nin takım arkadaşı Danimarkalı Jonas Vingegaard ise genel klasman liderliğini sürdürdü.