Futbol Tarihi hüsran

Tarihi hüsran

21.05.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Gaziantepspor, Çaykur Rizespor deplasmanında aldığı yenilgiyle bütün umutlarını tüketti, lige veda etti. 27 yıldır en üst seviyede mücadele eden kırmızı-siyahlılar tarihi bir hüsran yaşadı: 2-0

Tarihi hüsran

Spor Toto Süper Lig’in 32. haftasında deplasmanda Çaykur Rizespor’a 2-0 yenilen Gaziantepspor’un küme düşmesi kesinleşti. Kırmızı-siyahlı ekip, 27 yıldır aralıksız yer aldığı Süper Lig’e bitime 2 hafta kala veda etti.

Haberin Devamı

26. dakikada sol kanattan rakip takımın uzaklaştırmak istediği topu önünde bulan Edomwonyi rakiplerini de çalımlayarak ceza sahasına girdi. Yaklaşık 15 metre sürdüğü topla kale alanına giren Edomwonyi’nin aşırttığı top kaleci Victor’u da aşarak ağlarla buluştu: 1-0.
49. dakikada hızlı gelişen konuk ekip atağında Doğanay’ın sol kanattan yaptığı ortaya topu uzaklaştırmaya çalışan Fink’in ters kafa vuruşunda top kale direğine çarparak kornere çıktı.

69. dakikada orta sahadan paslaşarak atağa çıkan Gaziantepspor’da Orkan’ın ceza alanı dışından sert şutunu kaleci Gökhan güçlükle kurtardı.
75. dakikada Gaziantepspor’da sol kanattan Orkan’ın ceza alanına aşırtma gönderdiği topa gelişine vuran Kangwa’nın sert şutuna kaleci Gökhan parmaklarının ucuyla müdahale etti. Direkten dönen topu savunma oyuncuları uzaklaştırdı.
80. dakikada Oğuz’un ara pasında topla buluşan Oğulcan topu kale alanında bulanan Kweuke’ye çıkardı. Kweuke’nin kaleci Victor’un boşalttığı kaleye plase vuruşunda meşin yuvarlak filelere gitti: 2-0.

Haberin Devamı

27 yıllık veda

Spor Toto Süper Lig’e veda etmesi kesinleşen Gaziantepspor, tam 27 yıl sonra böylesine bir üzüntüyü yaşadı. Tarihi boyunca 2 kez Süper Lig’e yükselme başarısı gösteren Gaziantep ekibi, en son 1989-1990 sezonu sonunda en üst seviye lige çıktı.

Türkiye’yi daha önce Avrupa kupalarında da temsil eden Gaziantepspor, 1990-1991 sezonundan bu yana aralıksız 27 yıldır Süper Lig’de yer aldı. Toplamda 31 sezon Süper Lig heyecanı yaşayan kırmızı-siyahlılar, en iyi derecesini 1999-2000 ve 2000-2001’de üçüncü olarak elde etti.

Futbolcular ağladı

Maçın bitiminde Gaziantepsporlu futbolcuların sahada gözyaşı döktükleri gözlendi. Büyük bir üzüntü yaşayarak ağlayan Gaziantepsporlu oyuncular, saha ortasında yıkıldı kaldı. Çaykur Rizesporlu oyuncuların meslektaşlarını teselli etmeye çalıştı.

Tarihi hüsran

Yazarlar