Tenis Tarihi klasikler!

Tarihi klasikler!

16.07.2019 - 08:00 | Son Güncellenme:

2018-19 sezonu spor dünyasında unutulmaz bir döneme sahne oldu. Birçok branşta; tarihi finaller ve heyecanlı maçlar oynanırken, son olarak Wimbledon’da yaklaşık 5 saat final oynayan Federer-Djokovic ikilisi yeni bir klasiğe imzasını koydu.

Tarihi klasikler

CELAL UMUT EREN

Haberin Devamı

2018-2019 sezonu spor dünyasında unutulmayacak bir dönem yaşattı. Sezon boyunca birçok branşta birbirinden önemli karşılaşmalar oynandı. Unutulmaz finaller, tarihi maçlar ve heyecanlı anlarıyla sporseverler bu sezon, birçok klasiğe tanıklık etti. 

Son olarak Wimbledon’da 4 saat 55 dakika süren Federer-Djokovic finali unutulmazlar arasına adını koydu. İşte 2018-19 sezonunda spor dünyasında tarihe geçen klasikler, takımlar ve sporcular: 

14 Temmuz 2019, Federer-Djokovic (Wimbledon finali): Tam olarak 4 saat 55 dakika süren unutulmaz finalde kazanan Novak Djokovic oldu. 37 yaşındaki Roger Federer’e karşı tarihi bir başarı elde eden Sırp raket, kariyerinin 5. Wimbledon şampiyonluğunu aldı. Tarihin en uzun süren tenis finali, herkes heyecanlandırdı.

Haberin Devamı

14 Temmuz 2019, İngiltere-Yeni Zelanda (Kriket Dünya Kupası): İngiltere’de tüm medyanın ilgisini çeken Dünya Kupası’nda şampiyonluğu alan ev sahibi unutulmaz bir başarı yakaladı. Yeni Zelanda’ya karşı finalde üstünlük kuran İngilizler, kendi tarihlerinin en unutulmaz finallerinden birine tanıklık ettiklerini manşetlere taşıdı. 

12 Mayıs 2019, Philadelphia-Toronto (NBA Doğu Konferansı, yarı final): 7. maçta tarihi bir son saniye basketiyle 92-90 kazanan Toronto Raptors, NBA şampiyonluğuna giden unutulmaz bir maç oynadı. Kawhi Leonardo, MVP’liğe giden yolları böyle kurdu.

3 Mayıs 2019, Denver Nuggets-Portland (NBA Batı Konferansı, yarı final): 3. maç sezonun en kritik mücadelelerinden biri olarak kayıtlara geçti. Son saniyelerde öne geçen Portland, unutulmaz maçı 140-138 galip geldi.

7 Mayıs 2019, Liverpool-Barcelona (ŞL yarı final): Şampiyonlar Ligi tarihine geçen maçta Liverpool, 3-0’ın rövanşında evinde İspanyol devi Barcelona’yı 4-0 yenerek finale adını yazdırdı ve 6. şampiyonluğunun yolunu açtı.

8 Mayıs 2019, Ajax-Tottenham (ŞL yarı final): Şampiyonlar Ligi’nin sürpriz takımlarından Tottenham, Ajax’a karşı Lucas Moura ile 3-2’lik unutulmaz bir dönüşe imza attı ve tarihinde ilk kez final oynadı.

19 Kasım 2018, Kansas City-LA Rams (NFL): Amerikan Futbolunun en prestijli organizasyonu NFL’de 11. hafta mücadelesi tarihe geçti. Son anlarda öne geçen LA Rams, tarihi bir galibiyet elde etti. 

Haberin Devamı

Çikolatalı gönderme

Sırp basını da hem İsviçre’ye hem de Roger Federer’e göndermede bulundu. İsviçre’nin ünlü ‘toblarone’ çikolatasının ismini değiştirerek ‘Tobrenole’ yazdı.

 

 

 

Yazarlar