Fenerbahçe Tarihin en kötü hocası

Tarihin en kötü hocası

29.10.2018 - 02:30 | Son Güncellenme:

Çıktığı 15 maçta sarı-lacivertlilere sadece üç zafer kazandıran Phillip Cocu kulübe en kara dönemini yaşattı. Fenerbahçe, 9 puan ve -6 averajla 15. sıraya demir attı.

Tarihin en kötü hocası

CELAL UMUT EREN

Haberin Devamı

Fenerbahçe’de tarihi kriz Ankaragücü karşısında devam ederken, teknik direktör Phillip Cocu ile yollar resmen ayrıldı. Sarı-lacivertli kulüp 3-1 kaybedilen maçın ardından vakit kaybetmeden hamlesini yaptı ve Hollandalı çalıştırıcıyı görevden aldı.

Başkan Ali Koç ve yöneticiler, bitiş düdüğünü beklemeden ikinci yarıda farkın açılmasından hemen sonra sportif direktör Damien Comolli ile bir görüşme yaptı. Maç bitene kadar durum değerlendirmesi yapan Başkan Koç, yöneticiler ve Comolli maçın bitiminin ardından harekete geçti. Soyunma odasında Cocu’ya durum bildirildi.

Hollandalı çalıştırıcı Fenerbahçe’ye tarihinin en kötü sezonunu yaşatarak tarihe geçti. Ligde 10. hafta geride kalırken, sarı-lacivertiler 15. sıradan kurtulamadı. Cocu yönetiminde evinde çıktığı 5 maçta Fenerbahçe sadece 1 kez kazanabildi. Ligde 5. kez kaybeden sarı-lacivertliler, evinde de 2. mağlubiyetini aldı. Genel tabloda da 15. resmi maçına çıkan Cocu’nun takımı toplamda 7. kez kaybetti.

Haberin Devamı

Taraftar çıkmadı

Öte yandan tribünleri dolduran taraftarlar, maç sonunda stattan ayrılmadı. Phillip Cocu’nun istifasını isteyen taraftarlar tribünlerdeki yerini bırakmadı. Uzun süre Hollandalı çalıştırıcıyı protesto eden taraftarlar yönetime de tepki gösterdi.

Tazminatı 2 milyon euro

Fenerbahçe’de Phillip Cocu’nun görevden alınmasıyla Süper Lig’de ilginç bir tablo ortaya çıktı. Bu sezon ligde takım çalıştıran yabancı teknik adam kalmadı. Öte yandan görevden alınan Phillip Cocu’nun tazminatının bir yıllık maaşı yani 2 milyon euro olduğu öğrenildi.




Yazarlar