Beşiktaş Tartışmasız lider!

Tartışmasız lider!

27.10.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Beşiktaş, Antalyaspor deplasmanında futboluyla ayakta alkışlandı, tek kelimeyle şov yaptı: 1-5

Tartışmasız lider

MAÇIN ÖYKÜSÜ - SERDAR SARIDAĞ

Haberin Devamı

Temposu, iştahı ve kazanma hırsı ile ev sahibine nefes aldırmayan Beşiktaş’a rakibi de ayak uydurunca ortaya nefesleri kesen bir mücadele çıktı. Muhteşem gecede Necip perdeyi açtı, Eto’o beraberliği sağladı. Siyah-beyazlı ekip Gomez, Quaresma, Olcay ve Cenk ile farka ulaştı, rakipleri ile puan farkını 4’e çıkardı.

Antalyaspor-Beşiktaş maçında her ne kadar ev sahibi ekip, Antalya Arena’nın açılış maçında kendi evinde 5-1 yenilmiş olsa da, hafızalardan kolay kolay silinmeyecek bir gece yaşandı. Eto’o, Mario Gomez ve Ricardo Quaresma’nın yer aldığı bir karşılaşmada, bozuk zemine rağmen unutulmaz futbol enstantanelerine şahit olduk.

Bu zorlu maç öncesinde Şenol Güneş’in çekindiği bir çok şey vardı. Bunların arasında 22. dakikada Antalyaspor adına beraberlik golünü atan Eto’o, ilk sırada yer almıyordu. Güneş’in en büyük korkusu, henüz yerine oturmayan zemindi. Buna rağmen Beşiktaş, 14. dakikada Necip’in ayağından bulduğu golle erken öne geçme fırsatını yakaladı. 21’de Olcay, bulduğu fırsatı değerlendirebilse, siyah-beyazlı ekip maçın sonucunu ilk yarıda bile belirleyebilirdi. Antalyaspor kalecisi M’Bolhi, beş gol yemiş olabilir ama 45. dakikada Oğuzhan’ın şutundaki kurtarışını ise hafızalardan silmemek gerek.

Haberin Devamı

İkinci yarıya 2-1 önde başlanmasına rağmen Şenol Güneş, saha kenarında hiç de huzurlu değildi. Eğer rakip takımda Eto’o gibi bir isim varsa, hiçbir hoca kendini rahat hissetmez. Kaldı ki, Kamerunlu oyuncu, 61 ve 67. dakikalarda, çok ciddi tehlikeler yarattı. 63. dakikada sahada “Panzer” gibi oynayan Gomez 63’te skoru 3-1’e getirerek, hem takımına nefes aldırdı, hem de Löw’e göz kırptı. Bu dakikadan sonra maçı koparan Beşiktaş, 73’te Olcay, 89’da ise Cenk’in ayağından gelen gollerle skoru 5-1’e getirerek, rakiplerin puanlar kaybettiği haftada, adeta gövde gösterisi yaptı.

Tartışmasız lider

Yazarlar