Diğer Tatar kürsüyü garantiledi

Tatar kürsüyü garantiledi

26.06.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

23. Dünya Tekvando Şampiyonası’nın 3. gününde tatamiye çıkan Nur Tatar Askari, yarı finale yükselerek madalyayı garantiledi.

Tatar kürsüyü garantiledi

23. Dünya Tekvando Şampiyonası’nın 3. gününde tatamiye çıkan Nur Tatar Askari, yarı finale yükselerek madalyayı garantiledi. 183 ülkeden 971 sporcu ile katılım rekorunun kırıldığı şampiyonada dün kadınlar 67 kiloda Nur Tatar Askari ve erkekler 68 kiloda Ferhat Can Kavurat madalya için mücadele etti.

Haberin Devamı

Avrupa şampiyonu, Dünya ve Olimpiyat 2’ncisi apoletleriyle bu şampiyonaya gelen Askari, ilk turu maç yapmadan geçtikten sonra ikinci turda İran’dan Melika Mirhosseini Vakili’yi 4-2, 3. turda Özbekistan’dan Nigora Tursunlukova’yı altın vuruş sonrasında yine 4-2 yenerek yoluna devam etti. Çeyrek finalde Hırvatistan’dan Jelic’i de altın vuruşla 5-4 deviren milli sporcu madalyayı garantiledi. Kadınlar 67 kiloda yarı final ve final müsabakaları bugün TSİ ile 13.00’de başlayacak. Nur Tatar, yarı finalde ev sahibi Güney Koreli Kim Dan-Ji ile karşılaşacak.

18 yaşındaki milli tekvandocu Ferhat Can Kavurat ise, ilk turda Avrupa şampiyonu Portekizli Rui Braganca’yı 18-15 yenerek önemli bir galibiyet almasına rağmen ikinci turda İngiltere’den Peter Longobardi’ye 18-11 mağlup olarak şampiyonaya veda etti.

Haberin Devamı

Yazarlar