ING Basketbol Süper Ligi TBF, Göksenin Köksal'ın cezasını açıkladı! Itoudis ile tartışmıştı

TBF, Göksenin Köksal'ın cezasını açıkladı! Itoudis ile tartışmıştı

02.12.2022 - 16:35 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe Beko, Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 8'inci haftasında Galatasaray Nef'i 97-91 mağlup etmişti. Mücadeleye ise Dimitris Itoudis ile Göksenin Köksal arasındaki tartışma damga vurmuştu. TBF, derbinin cezalarını açıkladı. İşte detaylar...

TBF, Göksenin Köksalın cezasını açıkladı Itoudis ile tartışmıştı

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 8'inci haftasında Galatasaray Nef ile Fenerbahçe Beko kozlarını paylaşmış sarı-lacivertli ekip mücadeleden 97-91 galip ayrılmıştı.

Haberin Devamı

Karşılaşmaya damga vuran olay ise Fenerbahçe Beko başantrenörü Dimitris Itoudis ile Galatasaray Nef kaptanı Göksenin Köksal arasında yaşanan gerilim olmuştu.

GÖKSENİN KÖKSAL VE ITOUDIS ARASINDA TARTIŞMA
Mücadelede oyunun durduğu anlarda Dimitris Itoudis oyuncularını bir araya getirmiş ve taktiklerini oyuncularına anlatmaya başlamıştı. O esnada Galatasaray kaptanı Göksenin Köksal, McGee, Dee Bost dinlemeye başladı. Itoudis ile Göksenin arasında sözlü tartışma başladı. Göksenin'in uzaklaşırken yaptığı el hareketi sonrası başantrenör Itoudis hakemlere itirazda bulundu. 

Bu tartışmanın ardından hakemler karşılıklı olarak teknik faul çaldı. Göksenin Köksal ile yaşadığı olayın ardından Dimitris Itoudis'ten oyuncularına: "Bana ne dediğini duydunuz. Bu andan itibaren benim için oynayacaksınız." sözlerini dile getirdi.

Haberin Devamı

KAÇAN ŞUT SONRASI EL SALLADI
Dördüncü periyotta bitime 5 dakika kala skorda 87-79 Fenerbahçe Beko üstünlüğü bulunurken köşeden üçlük kullanan Göksenin Köksal'ın şu çemberde kaldı. Kaçan şut sonrası başantrenör Itoudis'in Göksenin'e el salladığı görülmüştü.

CEZASI AÇIKLANDI
Türkiye Basketbol Federasyonu Disiplin Kurulu, derbinin faturasını açıkladı. Kurul, pazar günü oynanan derbi mücadelesinde gerçekleşen salon ve seyirci olayları nedeniyle Galatasaray kulübüne ve Göksenin Köksal'a ise rakip takım antrenörüne yönelik kişilik haklarına saldırısı nedeniyle para cezası verdi.

TBF'den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: 

"27.11.2022 tarihinde İstanbul’da oynanan Galatasaray Nef – Fenerbahçe Beko Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi müsabakası ile ilgili olarak;

Galatasaray Spor Kulübü’nün, gerçekleşen salon ve seyirci olayları nedeniyle;

Eylemin 2022–2023 sezonu içerisinde ev sahibi kulüp olduğu müsabakada ikinci kez (T.27.10.2022-E.2022/309) gerçekleştirilmesinden dolayı Basketbol Disiplin Talimatı’nın 38/1. ve 38/2. maddeleri gereğince 60.000,00-TL para cezası ile cezalandırılmasına,

Eylemin Basketbol Süper Ligi Yönetim Esasları Talimatı’nın 69. maddesi uyarınca iki anons yapılmasına neden olduğu anlaşılmakla, ihlalin ağırlığı dikkate alınarak verilen cezaya ek olarak Basketbol Disiplin Talimatı’nın 38/6. maddesi gereğince 30.000,00-TL eklenmek sureti ile toplam 90.000,00-TL para cezası ile cezalandırılmasına,

Haberin Devamı

Galatasaray Spor Kulübü basketbolcusu Hüseyin Göksenin Köksal’ın, rakip takım antrenörüne yönelik kişilik haklarına saldırısı nedeniyle, ihlalin 2022–2023 sezonu içerisinde ilk defa gerçekleştirildiği dikkate alınarak Basketbol Disiplin Talimatı’nın 31/1. ve 31/5. maddeleri gereğince 35.000,00-TL para cezası ile cezalandırılmasına, oybirliği ile karar verilmiştir."