Tenis TEB BNP Paribas Tennis Championship İstanbul'da ıslak start

TEB BNP Paribas Tennis Championship İstanbul'da ıslak start

19.04.2022 - 07:01 | Son Güncellenme:

Yağmur nedeniyle ana tablo maçlarının ertelendiği TEB BNP Paribas Tennis Championship Istanbul’un ilk gününde, elemelerin finalinde Ana Bogdan’a yenilen Berfu Cengiz turnuvaya veda etti.

TEB BNP Paribas Tennis Championship İstanbulda ıslak start

ONUR DİNÇER

TTF’nin İstinye’deki kortlarında düzenlenen TEB BNP Paribas Tennis Championship Istanbul’da heyecan dünkü eleme maçlarıyla sürdü. Ana tablonun ilk gün mücadelelerine damga vuran faktör, hava koşulları oldu. Yağmur nedeniyle bu karşılaşmalar ertelenerek bir gün sonraya bırakıldı.

Elemelerin ilk turunda Çinli Yue Yuan’ı saf dışı bırakan Berfu Cengiz, elemelerin ikinci turunda dün Ana Bogdan ile karşı karşıya geldi. 29 yaşındaki Rumen tenisçi temsilcimizi 7-5 ve 6-3’lük skorlarla 2-0 mağlup ederek ana tabloya yükseldi. Günün bir diğer eleme maçında Avustralyalı Fourlis ile Ukraynalı Tsurenko karşı karşıya geldi. Tsurenko rakibini 6-2, 3-6, 7-5’lik setlerle 2-1 mağlup ederek ana tabloya kalan bir diğer isim oldu. Avusturyalı Grabher, Rus Melnikova ve vatandaşı Potapova da ana tabloya kalmayı başaran isimlerden oldular. 

Haberin Devamı

Dünya 23 numarası Elise Mertens, toprak korttaki turnuvada 1 numaralı seri başı olarak raket sallıyor. Geçtiğimiz yıl kariyerinin ikinci şampiyonluğunu İstanbul’da elde ede Rumen Sorana Cirstea ise 2 numaralı seri başı olarak ana tablonun en alt tarafında yer alırken, organizasyonda 8 farklı ilk 50 oyuncusu bulunuyor. Heyecan bugün ana tablo maçlarıyla sürecek, şampiyonlar pazar günü taçlanacak.

Napoli'nin San Paolo Stadyumu'nda Roma'ya Attığı En İyi Goller