Diğer Tekvandocular Tokyo'ya kilitlendi

Tekvandocular Tokyo'ya kilitlendi

03.07.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Dünya Şampiyonası’nda madalya alan kadın sporcularla basın toplantısı düzenleyen Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Şahin, “16 sporcumuz başarılı maçlar yaptılar. 2020 Olimpiyat Oyunları’nın yıldızı olacağız” dedi.

Tekvandocular Tokyoya kilitlendi

Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin, Güney Kore’de gerçekleştirilen Dünya Şampiyonası’nda altın madalya alan Nur Tatar Askari, Zeliha Ağrıs ve milli takımın antrenörü Ali Şahin ile birlikte basın toplantısı düzenledi. Milli takım olarak 23. Büyükler Dünya Şampiyonası’nda önemli başarılara imza attıklarını, takım halinde ikinci olduklarını ve bundan sonraki büyük organizasyonlarda daha büyük dereceler elde edeceklerini söyledi.

Haberin Devamı

Tatar’dan ilk

Metin Şahin, 2015’teki Dünya Şampiyonası’nda takım halinde üçüncü olduklarını ve Güney Kore’de ikincilikle bu başarıyı bir basamak yukarı çıkardıklarına dikkati çekerek, “Şampiyonada Zeliha genç yaşta büyük bir başarı yakaladı. Kariyerinde olimpiyat ikinciliği ve üçüncülüğü olan Nur Tatar ise ilk kez dünya şampiyonu oldu. Gümüş alan Hatice de kariyerinin en büyük başarısına imza attı. Kadroda 18 yaşında sporcular yer buldu ve Erkek Milli Takımı tecrübe kazandı. Bizim için önemli olan 2020 ve 2024 Olimpiyat Oyunları” dedi.

Şampiyonada 67 kiloda altın madalya kazanan Nur Tatar Askari, “İnşallah Türkiye’ye daha büyük başarılar getirip, ülkemizi zirveye çıkarırız” değerlendirmesinde bulunurken, Zeliha Ağrıs ise 19 yaşında bunu başarmanın mutluluğunu yaşadığını ve önemli organizasyonlarda Türkiye’yi temsil edip, madalyalar almak istediğini ifade etti.

Haberin Devamı

2012 Olimpiyatları’nda gümüş madalya kazanan Nur Tatar, yine 67 kiloda 2016 Olimpiyatları’nda ise bronz madalya kazanmıştı. Avrupa üçüncülüğü bulunan 19 yaşındaki milli tekvandocu Zeliha Ağrıs, İlk dünya şampiyonasında zirveye çıktı.