Skorer "Terim yönetime girsin"

"Terim yönetime girsin"

08.03.2012 - 10:08 | Son Güncellenme:

.

Terim yönetime girsin

Sportif AŞ yönetiminden istifa eden G.Saray Başkan Yardımcısı Öztürk'ten çok ilginç bir öneri.

Haberin Devamı

Galatasaray Sportif AŞ'nin yönetim kurulundaki hareketlilik dün sabah saatlerinden itibaren sarı-kırmızılı camianın gündemindeydi. Adnan Öztürk ve Adnan Nas'ın Sportif A.Ş Yönetim Kurulu'ndan istifa ettikleri duyuruldu. 2010 yılının Temmuz başında Haldun Üstünel'in önce Futbol AŞ'den, ay bitmeden de yönetim kurulundan istifa ettiği hafızalardayken bu istifaların anlamı neydi? SABAH, bu soruyu Adnan Öztürk'e yöneltti; "Teknik bir istifa" yanıtını aldı. Öztürk ve Nas'ın yerlerine Mehmet Ali Birand ve Ümit Özdemir bağımsız üye sıfatıyla yönetime girerken, eski başkanlardan Özhan Canaydın'ın oğlu Murat Canaydın da bağımsız üye oldu. Bu yeni yapılanmanın gerekçesi ise borsaya kote şirketlerde yeni Türk Ticaret Kanunu'na göre yönetim kurulu üyelerinin üçte birinin bağımsız olması zorunluluğu idi.

Haberin Devamı

"TTK GEREĞİ İSTİFA ETTİK "
Öztürk konuyla ilgili olarak "Türk Ticaret Kanunu gereği bağımsız üyelerin yönetimde bulunması gerekiyordu. Bu nedenle istifa ettik" derken ilginç bir açıklama daha yaptı: "Sportif AŞ'nin yönetim kurulunda Fatih Hoca'nın da yer alması gerektiğini düşünüyorum. Bunu Sayın Başkanımız Ünal Üysal'a da söyledim. Oradaki konuları en iyi bilen kişi Fatih Terim. Bu nedenle en doğrusunun böyle bir yapılanma olacağını düşünüyorum. Teknik direktörlüğe devam ederken yönetim kurulunda da bulunur. İki görevi de en iyi şekilde yapacağına inanıyorum."

Aysal'dan çıkarma
Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Ünal Aysal, Kuzey Kıbrıs Türkiye Cumhuriyeti'ne bugün çıkarma yapacak. Gatasaraylılar Derneğinin daveti üzerine bugün KKTC'ye gidecek olan Aysal, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Meclis Başkanı Hasan Bozer' ve Başbakan İrsen Küçük'ü makamlarında ziyaret edecek. Ünal Aysal ve beraberindekiler KKTC Galatasaraylılar Derneği'nin Lefkoşa Merit Hotel'de gerçekleştirilecek 'Sarı-Kırmızı Kıbrıs' balosuna da katılacaklar.

Dava tarihi belli
Galatasaray Spor Kulübü Eski Başkanı Adnan Polat'ın kulüpte başkan yardımcılığı görevini sürdürdüğü sırada "hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanmak" suçunu işlediği iddiasıyla hakkında 7 yıla kadar hapis cezası istemiyle açılan davanın ilk duruşması, 6 Haziran 2012'de yapılacak. Galatasaray Kulübü eski Genel Sekreteri Ahmet Sinan Kalpakçıoğlu'nun dinlenilmemesine karar veren mahkeme, 1 milyon dolar ihtilafına sebep olan Rigobert Song'un kontratının kulüpten istenmesine karar verdi.

Haberin Devamı

(Sabah)