NBA Teşekkürler Memo

Teşekkürler Memo

09.11.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

NBA’de şampiyonluk yaşayan, All Star’da boy gösteren ilk Türk basketbolcu olarak tarihe geçen, 2001’de Milli Takım’ın oynadığı finalde önemli rolü bulunan Mehmet Okur, basketbolu bıraktı

Teşekkürler Memo

Türk Basketbolu’nun yetiştirdiği en önemli yıldızlardan birisi olan Mehmet Okur, kariyerini 33 yaşında noktaladığını açıkladı. Oyak Renault alt yapısından yetiştikten sonra Tofaş ve Efes Pilsen’de şampiyonluklar yaşayan, ardından da NBA’in yolunu tutan milli basketbolcu, Detroit Pistons, Utah Jazz ve New Jersey Nets formalarıyla dünyanın en önemli liginde boy gösterdi. NBA’de şampiyonluk yaşayan, All Star kadrosuna seçilen ilk Türk Basketbolcu olarak, ülkemizin gurur kaynağı olan Okur, 2001 Avrupa Şampiyonası’nda Sırbistan ile final oynayan A Milli Takımımız’da da forma giymişti. Başarılarla dolu kariyerini çok erken noktalamak zorunda kaldığını dün açıklayan Mehmet Okur, son dönemdeki sakatlıkların ardından eski günlerine dönemeyeceğini anladığı için bu kararı aldığını bildirdi.

‘Zamanı artık gelmişti’
En üst seviyelerde yıllarca Türkiye’yi en iyi şekilde temsil etmiş bir sporcu olarak, özellikle son üç yıldır ardı ardına yaşadığı sakatlıklardan dolayı, bütün geri dönme çabalarıma rağmen artık eski Mehmet Okur olamayacağını anladığını vurgulayan yıldız basketbolcu, “Özel antrenörümle çalışmalarımı devam ettirirken, sayısız NBA takımlarından ve Avrupa’nın en elit takımları arasında yer alan kulüplerden teklifler aldım.
Ancak, bir oyuncunun, özellikle de belli seviyeyi aşmış bir oyuncunun vücudu, onun eskisi gibi olmasına müsaade etmemeye başladığında, onun artık çok sevdiği, hayatının yıllarca vazgeçilmez bir parçası olan spora veda etme zamanıdır ve bu an Mehmet Okur için gelmiştir” ifadelerini kullandı.

Teşekkürler Memo

Yazarlar