Yaz Olimpiyatları Teşekkürler Sultanlar

Teşekkürler Sultanlar

05.08.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Türkiye’ye voleybolda olimpiyatların en heyecanlı günlerini yaşatan Kadın A Milli Takımı, Tokyo 2020’ye çeyrek finalde veda etti. Güney Kore karşısına çıkan ay-yıldızlılar, rakibine son anda yenilerek madalya şansını kılpayı kaçırdı.

Teşekkürler Sultanlar

Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları’nda mücadele eden Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı, madalya kazanmanın eşiğinden döndü. Dev organizasyondaki mücadelelerine son olimpiyat şampiyonu Çin’i yenerek hızlı bir giriş yapan Filenin Sultanları, önemli bir başarıya imza atarak çeyrek finale kadar gelmiş ve madalya kazanmaya çok yaklaşmıştı, organizasyonu ilk sekizde bitirdi.
Filenin Sultanları Güney Kore karşısında maça iyi servis atarak, Meryem Boz ve Zehra Güneş’le iyi hücum ederek başladı. Etkili blok sayıları da eklenince Türkiye, ilk seti rahatça 25-17 kazanarak 1-0 öne geçti.
Milli takımın kötü manşet aldığı ikinci sette Güney Kore, iyi servis atarak üstünlük kurdu ve bu seti 25-17 alarak setlere 1-1’lik denge getirdi. Üçüncü sete Türkiye, kötü manşet alarak başlasa da çekişmeli geçen oyun 24-24’te eşitlendi. Milli takım, seti 28-26 kaybederek 2-1 geriye düştü.
Dördüncü sete Şeyma Ercan’ın etkili servisleriyle başlayan Türkiye, 11-5’lik üstünlük kurdu.Tuğba Şenoğlu’nun sayılarıyla etki ettiği seti A Milli Kadın Voleybol Takımı 25-18 kazanarak setlere dengeyi getirdi: 2-2.
Yarı finale çıkacak takımı belirleyecek beşinci sette Tuğba Şenoğlu’nun üst üste sayılarıyla Türkiye, skorda 6-3’lük avantaj yakalasa da bu üstünlüğünü koruyamadı, rakip hücumları karşılamakta zorlanınca seti 15-13, maçı da 3-2 kaybetti.
Gözyaşı döktüler
Karşılaşmanın ardından milli voleybolcular büyük bir üzüntü yaşadı. Bazı sporcuların gözyaşlarını tutamadığı görüldü. Kaptan Eda Erdem Dündar, “Çok üzgünüm, kaçırdığımız şey çok büyük. Mücadele etmedik diyemem ama Kore bizden daha iyiydi. Set sonlarını çok iyi oynadılar. Belki stres altındaydık bilemiyorum ama ilk 4 gerçekleşebilirdi. Rakibimiz tebrik ederim, hak ettiler” dedi.

Haberin Devamı

Üstündağ: İyi ki varsınız

Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’nda çeyrek finalde mücadele eden A Milli Kadın Voleybol Takımı’na teşekkür etti. Son topa kadar mücadele veren millilerle ilgili başkan Üstündağ, “Mücadeleniz, hırsınız, bizlere yaşattığınız tarifsiz duygular için teşekkürler çocuklar. Bu zorlu günlerde biraz da olsa bizlere mutluluk yaşatıp sevindirdiniz. Biz sizi çok seviyoruz. Ülkemiz adına döktüğünüz her damla ter ve göz yaşı için tekrar teşekkür ederiz. İyi ki varsınız ‘Filenin Sultanları’ sizi çok seviyoruz” dedi.