Galatasaray TFF açıkladı! Galatasaray kupasını Fenerbahçe derbisi sonrası alacak

TFF açıkladı! Galatasaray kupasını Fenerbahçe derbisi sonrası alacak

02.06.2023 - 20:07 | Son Güncellenme:

Türkiye Futbol Federasyonu, Başkan Mehmet Büyükekşi'nin Galatasaray'a kupasını Fenerbahçe derbisinin ardından takdim edeceğini açıkladı.

TFF açıkladı Galatasaray kupasını Fenerbahçe derbisi sonrası alacak

TFF'den yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Haberin Devamı

Spor Toto Süper Lig Müsabakaları Statüsü'nün 11. maddesi gereği, Süper Lig müsabakalarını birinci olarak tamamlayan kulübe, kural olarak ilgili kulübün son lig müsabakası sonunda TFF tarafından şampiyonluk kupası verilir. Süper Lig müsabakalarını birinci olarak tamamlayan kulübün, mevcut puan durumuna göre matematiksel olarak daha erken belirlenmesi halinde, ilgili kulübe ev sahibi olarak oynayacağı son lig müsabakası sonunda TFF tarafından şampiyonluk kupası verilir.

Bu minvalde, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, 4 Haziran Pazar günü saat 19:00'da oynanacak olan Spor Toto Süper Lig 37. hafta Galatasaray - Fenerbahçe müsabakasının ardından ilgili statü uyarınca, 2022-2023 Sezonu Spor Toto Süper Lig Şampiyonu Galatasaray'a kupasını takdim edecektir.

Haberin Devamı

DURSUN ÖZBEK'TEN TÖRENLE İLGİLİ AÇIKLAMA

Şampiyonluk kupasının alınacağı tören hakkında konuşan Dursun Özbek, "Çok güzel bir organizasyonumuz var. Maçtan sonra podyum kurulacak. Bütün Galatasaraylıların keyif alacağı, oraya gelenlerin de seyredenlerin de büyük keyif alacağı, kutlamayla bu seneki 23’üncü şampiyonluğumuzu kutlayacağız" dedi.