Futbol TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi: Bizim bir duruşumuz var

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi: Bizim bir duruşumuz var

15.10.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, A Milli Takım’da yeni ve cesur adımlar attıklarına vurgu yaptı, “Bizim göreve geldiğimizden beri bir duruşumuz var. Geçmişte çalışan hocaları göreve getirseydik nasıl bir farklılık olacaktı” ifadelerini kullandı.

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi: Bizim bir duruşumuz var

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, A Milli Takım’da Stefan Kuntz’un yerine Vincenzo Montella’nın göreve getirilmesi başta olmak üzere birçok konuda önemli açıklamalarda bulundu. Büyükekşi şu ifadeleri kullandı:

Haberin Devamı

- Göreve geldiğimizden beri bir duruşumuz var. Bu zamana kadar hep geçmişin devamı olmuş. Yenilikler yapılmamış veya geç kalınmış. Ya da cesaret edilmemiş. Biz her konuda acaba daha iyi nasıl olabilir diye gayret içerisindeyiz. Kişilerden bağımsız konuşalım. İsimleri geçen hocalar daha önce milli takımda görev yapmış zaten. Kimi başarılı kimi de başarısız olmuş. Tekrar aynı hocaları göreve getirseydik, nasıl bir farklılık olacaktı?

- Biz sürdürülebilir başarıyı hedefliyoruz. Hırvatistan’ı yendik ama biz bunun tesadüf olmamasını istiyoruz. Türk Milli Takımı artık öyle bir takım olmalı ki, her Dünya Kupası’na her Avrupa Şampiyonası’na katılmalı. 21 yıl olmuş Dünya Kupası’na katılmayalı. Hepsine katılabilen belli bir başarıyı yakalayabilen bir milli takım istiyoruz.

Haberin Devamı

- TFF Süper Kupa maçı neden Suudi Arabistan’da oynanacak diyorlar. Biz önce kulüplerimizle konuştuk, istiyoruz dediler. Biz de bunun üzerine Suudi Arabistan ile görüşmelere başladık. Suudi Arabistan’da maç yapmak sadece ekonomik değil imaj olarak da çok değerli. Neymar, Ronaldo ve birçok dünya yıldızı orada oynuyor. Suudi Arabistan, İtalyanlar ve İspanyollar ile 5 yıllık anlaşma yapmış. Hakemimiz Halil Umut Meler de Suudi Arabistan’da maç yönetti. Suudi Arabistan 2034 FIFA Dünya Kupası’na aday oldu. Yüzde 90 da alacaklar. Biz de desteğimizi açıkladık.

- Süper Kupa’yı Almanya’da yapmak istedik. Almanya, güvenlik gerekçesiyle iki Türk takımının maç yapmasına izin vermedi. İngiltere’de yapalım dedik; aynı durum. Hiçbir Avrupa ülkesi izin vermiyor. Azerbaycan, ‘Gelin biz de yapın’ diyor ancak orada da para yok. Suudi Arabistan 120 milyon dolar gibi paralar ödeyerek dünya yıldızlarını transfer ediyor. Süper Kupa’yı Suudi Arabistan’da düzenlememiz Türk futbolunun marka değeri için faydalı olacak.

"DAHA ÖNCE KATAR'DA OYNANDI"

“Süper Kupa maçı için Suudi Arabistan ile henüz anlaşma yapmadık. Olmamış, bitmemiş şeyin neyini anlatacağım kamuoyuna. Bazı kesimler de Süper Kupa maçı 30 Aralık’ta oynanır mı diye eleştiriyor. Biz bunu da kulüplerimize sorduk ve kabul ettiler. Hatta 31 Aralık’ta bile futbolcular oynuyor. Artık bunları geçmemiz lazım dediler. Suudi Arabistan ile anlaşırsak açıklarız. Nasıl anlaştık, ne yaptık. Şu şu avantajları olacak diye paylaşırız. İlk kez olan bir şey de değil. Daha önce Katar’da Süper Kupa finali oynandı. Biz hem Türk futbolunun, hem Süper Lig’in imajı, hem de takımlarımızın ekonomik olarak daha fazla fayda görmesi için uğraşıyoruz.”

Haberin Devamı

"HATALAR BİZE MAHSUS DEĞİL"

“Hakem hataları Türkiye’ye mahsus değil. Geçtiğimiz günlerde Liverpool-Tottenham maçında Liverpool’un attığı golde yardımcı hakem ofsayt bayrağı çekti. Ancak VAR’daki hakemler bu bayrağı görmeyip, hakemin de gol verdiğini zannederek kulaklıktan ‘kararın doğru’ dedi. VAR’daki hakemler golün iptal edildiğini anladıklarında çok geç olmuştu. Büyük bir hata sonucunda Liverpool’un golü sayılmadı. Ülkemizde bazı şeylerin bugünden yarına olması mümkün değil, zaman lazım. Bizim 1. Lig’den yukarı çıkardığımız 4 tane hakem var. Diğerlerinin hepsi eski hakem. Bir yandan da eliyoruz. Şu ana kadar aşağı yukarı 5 tane eledik. Aralık ayında tekrar klasman olacak. Bazıları yine çıkacak bazıları düşecek.”

Haberin Devamı

"İTALYA İLE BÖLÜŞÜYORUZ"

Başkan Mehmet Büyükekşi, Türkiye ile İtalya’nın birlikte düzenleyeceeği 2032 Avrupa Futbol Şampiyonası’nın (EURO 2032) ev sahipliğini kazanabilmek için aylarca çok yoğun çaba harcadıklarının altını çizdi. Büyükekşi, “Turnuvanın organizasyonu anlamında İtalya ile her şeyi ortak bölüşüyoruz. 2026 yılına kadar herkesin hazırlıklarını bitirmesi gerekiyor” dedi.

Yazarlar