Diğer TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'den Mehmet Çakır'a Şampiyonlar Ligi daveti

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'den Mehmet Çakır'a Şampiyonlar Ligi daveti

30.11.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

TFF Başkanı Büyükekşi, İzmir’deki olaylarda yaralanan Çakır’ı ziyaret etti, İstanbul’da oynanacak Şampiyonlar Ligi finali için davette bulundu.

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşiden Mehmet Çakıra Şampiyonlar Ligi daveti

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Gürsel Aksel Stadı’nda Göztepe-Altay maçında yüzüne işaret fişeği isabet etmesi sonucu yaralanan Göztepe taraftarı Mehmet Çakır’ı hastanede ziyaret etti.

Haberin Devamı

Yönetimiyle birlikte İzmir’e gelip 9 Eylül Üniversitesi Araştırma Uygulama Hastanesi’ne giden Büyükekşi, yaralı taraftarı haziran ayında İstanbul’da yapılacak Şampiyonlar Ligi finaline davet etti, “İnşallah güzel günlerde tekrar onunla birlikte olacağız. Moral, motivasyonu gayet iyi” ifadelerini kullandı.

Büyükekşi, daha sonra İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger’i ziyaret edip, kulüp temsilcileriyle buluştu. Ziyarette, İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Altay Başkanı Ayhan Dündar, Göztepe eski başkanı ve yönetim kurulu üyesi Mehmet Sepil, Göztepeli futbolcular Yasin Öztekin, Atınç Nukan ve İsmail Köybaşı ile bir araya geldi.

Mehmet Büyükekşi, şunları söyledi:

“Maçın yarıda kalması Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu’nun işi ama diğer saha olayları bizim Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’nda. O da bağımsız bir yargı şu anda. Ona onlar karar verecek.”

Haberin Devamı

Şiddete protesto

TFF İcra Kurulu üyesi Ali Düşmez, yaşanan şiddet olaylarından dolayı hafta sonunda yapılacak amatör maçları oynatmama kararı aldıklarını söyledi.

Düşmez, “TFF olarak cezaları üst limitten veriyoruz. Ancak sadece ceza ile bu iş olmaz. Ben aynı zamanda Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu Başkanıyım. Futbol sahalarındaki şiddeti lanetlemek için bu hafta sonu maçları oynatmama kararı aldık” dedi.