Süper Lig TFF'de yeni dönem! Mehmet Büyükekşi başkan seçildi

TFF'de yeni dönem! Mehmet Büyükekşi başkan seçildi

16.06.2022 - 12:20 | Son Güncellenme:

Türkiye Futbol Federasyonu Olağanüstü Seçimli Genel Kurulu'nda tek aday olan Mehmet Büyükekşi, başkanlığa seçildi. Büyükekşi’nin yönetim kurulu aday listesi belli oldu. Eski başkan Nihat Özdemir ve yönetimi mali ve idari açıdan oy birliğiyle ibra edildi. TFF Başkanı seçilen Mehmet Büyükekşi tüm kurulları istifaya davet ederken, ayrıca yayıncı kuruluşu da açıkladı.

TFFde yeni dönem Mehmet Büyükekşi başkan seçildi

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Olağanüstü Seçimli ve Olağan Mali Genel Kurulu yapıldı. Ankara JW Marriott Oteli'nde düzenlenen genel kurula 307 delegeden 219'u katıldı. Divan başkanlığına Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Adana Demirspor'un başkanı Murat Sancak seçildi.

Haberin Devamı

Genel Kurul'a TFF Başkanı Servet Yardımcı, TFF Yönetim Kurulu üyeleri, eski TFF başkanı Nihat Özdemir, Spor Toto Süper Lig ve 1. lig, 2. lig ve 3. lig başkanlarının birçoğu katılırken, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç ise toplantıya katılım göstermedi. Genel Kurulun açılışında Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'nun mesajı okundu.

TFF'DE MEHMET BÜYÜKEKŞİ DÖNEMİ

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Olağanüstü Seçimli Genel Kurulu'na tek aday olarak giren Mehmet Büyükekşi, başkanlığa seçildi. Ankara JW Marriott Oteli'nde gerçekleşen genel kurulda, başkanlık seçimi için oy sayımı tamamlandı. Kullanılan 209 oyun 158'ini alan Büyükeşi, TFF'nin yeni başkanı oldu. Kullanılan oyların 51'i ise geçersiz sayıldı.

Haberin Devamı

TEK ADAY OLARAK GİRDİ
Mehmet Büyükekşi, 193 delegenin ıslak imzasını alarak seçime tek başkan adayı olarak girdi. Başvuru yapan diğer 8 isim aday olabilmek için gerekli imza sayısına ulaşamadı.

TFFde yeni dönem Mehmet Büyükekşi başkan seçildi

BAKAN KASAPOĞLU, MEHMET BÜYÜKEKŞİ'Yİ KUTLADI
Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Olağanüstü Seçimli Genel Kurulu’nda başkanlığa seçilen Mehmet Büyükekşi’yi ve yönetim kurulunu tebrik etti.
Bakan Kasapoğlu, tebrik mesajında şu ifadelere yer verdi: “Türkiye Futbol Federasyonu’nun Ankara’da yapılan Olağanüstü Seçimli Genel Kurulu’nda başkanlığa seçilen Mehmet Büyükekşi’yi tebrik ediyor, yeni yönetim kuruluyla birlikte kendisine başarılar diliyorum. Sayın Büyükekşi ve yeni yönetiminin, Türk futbolunu daha da ileriye taşımak adına gerekli tüm çalışmaları yapacaklarına yürekten inanıyorum.”

OY BİRLİĞİ İLE İBRA EDİLDİ
Nihat Özdemir ve yönetimi mali ve idari açıdan oy birliğiyle ibra edildi

BÜYÜKEKŞİ: BEINSPORTS İLE GELECEK SEZON İÇİN DE ANLAŞMA SAĞLANDI 

Olağanüstü Seçimli ve Olağan Mali Genel Kurulu'nda konuşan Mehmet Büyükekşi, "Mevcut yayıncı kuruluş beIN Sports ile gelecek sezon için de anlaşma sağlandı. Daha seçim gerçekleşmedi. Şu an hala adayız. Başkan değiliz. İnşallah sonuçlar, hem ülkemize hem de futbol camiasına hayırlı olur. Şu an yapmamız gerek şey futbolda bir güven ortamını yaratmak. Maalesef şu anda bir güven kaybı var. Güven konusunu mutlaka işleyip daha sonrada adil, şeffaf ve hesap verebilir bir şekilde bir yönetim anlayışımız olacak'' dedi.

Haberin Devamı

TFFde yeni dönem Mehmet Büyükekşi başkan seçildi

'PROBLEMLERİN DEĞİL, GÜZELLİKLERİN KONUŞULDUĞU BİR LİG İSTİYORUZ'

Büyükekşi, yeni dönemde birçok ilke imza atılacağını söyleyerek, ''Bu zamana kadar Türkiye Futbol Federasyonu yönetiminde kadın yönetim kurulu üyesi olmamış. Bizim şu anda listemizde çok değerli iki kadın yönetim kurulu üyemiz var. İlklere imza atacağız. İnşallah adalet anlayışını getireceğiz. Hakemlerin, problemlerin konuşulduğu bir lig değil de, futbolun güzelliklerinin konuşulduğu bir lig olmasını istiyoruz. Bir çok konuda hakem performanslarıyla ilgili teknolojiyi, yapay zekayı kullanmayı hedefliyoruz.

'MARKA DEĞERİNİ YUKARILARA ÇIKARMAMIZ GEREKİYOR'

Ben değil biz olarak yola çıkmak istiyoruz. Bir kuş tek kanatlı uçamaz. Çift kanat lazım. Bunun bir kanadı federasyonsa, diğer kanadı kulüplerimiz ve futbolun diğer paydaşlarıdır. Hep el ele vererek gerek spor kamuoyu olsun gerek kulüpler, futbolcular, hocalar, federasyon Türkiye'de futbolun kalitesini yükselterek marka değerini yukarılara çıkarmamız gerekiyor. Hizmet ihracatında, dünyada dizi/film ihracatında ikinciyiz. 140 ülkeye ihracat yapıyoruz. Niye futbol kulüplerimizin maçlarını diğer ülkelere izletmeyelim. Bunun için de farklı işler yapmamız lazım. Farklı konular işlememiz lazım'' şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

 

BÜYÜKEKŞİ: TÜRK FUTBOLUNU HAK ETTİĞİ NOKTAYA GETİRECEĞİZ

TFF Başkanlığına seçilen Büyükekşi, daha sonra üyelere teşekkür konuşması yaparak ‘’Adaylık sürecimin başından itibaren güven, adalet ve şeffaflık ilkeleri prensibiyle yola çıktığımı belirtmiştim. Sizler de bugün bu prensiplere inandığınızı şahsım ve yönetim kuruluma güvendiğinizi oylarınızla ortaya koyunuz. Ve birlikte başarının yolunu açtınız. Siz de göreceksiniz, bir sene sonra burada çok daha farklı şeyler konuşacağız. Ben de Allah'tan başkasından zaten korkmuyorum. Bir aydan beri Bunu çok iyi bir şekilde gördünüz. Baskılara boyun eğmedik, eğmeyeceğiz. Biz doğrusunu yapacağız. Eğer doğru yaparsak çok farklı şeyler olacağını siz de göreceksiniz. Ben hep söyledim. Biz bu yolda birlikte yürümeye kararlıyız. Allah'ın izniyle Türk futbolunu arzulanan ve hak ettiği noktalara hep birlikte getireceğiz’’ dedi.

Haberin Devamı

‘TÜM KURULLARIN İSTİFASINI TALEP EDİYORUM’
Büyükekşi, bundan sonraki dönemde de özellikle her zamankinden çok farklı bir yönetim kurulu listesi oluşturduğunu söyleyerek, ‘’Her bölgeye hitap eden, bir yönetim kurulumuz var. Onlarla birlikte inşallah çok güzel işlerin altında imza atacağız. Türkiye Futbol Federasyonu bünyesinde görev yapmakta olan takip, disiplin, temsilciler, etik kurulları gibi tüm kurulların istifasını talep ediyorum. Biz bundan sonra bu yola çıkarken bembeyaz yeni bir sayfa açarak bu yolda ilerlemek istiyoruz’’ ifadelerini kullandı. 

GALATASARAY BAŞKANI ÖZBEK: BÜYÜKEKŞİ'NİN BAŞARILI OLACAĞINA İNANIYORUM

TFF Genel Kurulu'na katılan Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, kulübün seçim döneminden söz ederek, "Galatasaray'ın birikmiş problemleri var. Buna odaklanarak seçime hazırlandık. Genel kurul üyelerimize ve taraftarlarımıza anlattık. Onlar da teveccüh ederek bizi seçti. Artık görev bizde. Biz de gerekeni yapacağız. Transferler üzerinde çalışıyoruz. Önünüzdeki günlerde açıklayacağız. Taraftarın da memnun olacağı bir takım kuracağız" dedi.

TFF seçimlerinde bir yıllığına yeni bir yönetim olacağını söyleyen Özbek, "Mehmet Büyükekşi de Türk futbolu ve iş dünyası için çok önemli birisi. Kendi kurmuş olduğu yönetim de çok kuvvetli. Kendisiyle Kulüpler Birliği Vakfı'nda Türk futboluyla ilgili bazı problemleri tartıştık. Olaylara yaklaşımı şeffaflığı öne çıkıyor. Başarılı olacağına inanıyorum. Başarılı olması için de bütün kulüplerin destek olup arkasında durması gerekiyor. Geçen gün yapılan toplantıda ortaya çıkan büyük bir destek var. Çalışma sürecinde de bu desteği göreceğini düşünüyorum. Ben iyi geçeceğini düşünüyorum. Mehmet Bey de içimizden gelen birisi, dolayısıyla problemlere çok yakın, son derece telaşsız bir yöntem sergileyecek. İyi bir yıl olacağını düşünüyorum" diye konuştu.

Toplantıda konuşan mevcut TFF Başkanı Servet Yardımcı, göreve başladığı tarihten bu yana kendisine destek veren herkese teşekkür ederek Türk futboluna, UEFA ve FIFA’ya destek vermeyi bütün gayretiyle sürdüreceğini söyledi. Yardımcı, Türkiye Futbol Federasyonu'nu sağlıklı bir organizasyon yapmakla yükümlü olduğunu söyleyerek, ‘’TFF yönetimlerinin elbette hataları olmuştur. Fakat önemli olan TFF ile kulüplerimizin sağlıklı ve samimi ortam oluşturarak Türk futbolunun sorunlarını beraberce çözüme kavuşturmasıdır. Futbolun marka değeri, yayın ihalesi, topun oyunda kalma süresi, hakemi aldatmaya yönelik hareket, maçın sonucuna etki eden hata, yanlış transfer, güvenilmeyen kurullar, ligi manipüle etmek, rakibe yönelik çirkin ve küfürlü tezahürat... Bütün bunun gibi zihnimizde yer edinen kelimelerin futbolumuzdan mümkün olduğunca ve hızlıca uzaklaşmasını temenni ediyorum’’ diye konuştu.

Yardımcı, Türk futbolunun sevdalısı, sporla yaşadığını söylediği Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile tüm spor bakanları ve çalışma arkadaşlarına teşekkür ederek ‘’Sözlerime son verirken, genel kurulun Türk futbolu için hayırlı olmasını diliyorum. Futbolun bir neferi olarak, Türkiye Futbol Federasyonu’nda görev aldığım ilk günkü heyecanla ve Türk futboluna hizmet etmenin gururu ile huzurlarınızdan ayrılıyorum. Sabrınız, anlayışınız, hoşgörünüz ve destekleriniz için tekrar teşekkür ediyorum. Hepinize, sevdiklerinizle birlikte sağlıklı, mutlu ve başarılı bir yaşam diliyorum" şeklinde konuştu. 

İŞTE BÜYÜKEKŞİ'NİN LİSTESİ 

Alkın Kalkavan

Murat Aksu

Hamit Altıntop

Yusuf Günay

Ali Düşmez

Talat Papatya

Volkan Can

İbrahim Burkay

Nüket Ezberci

İdil Sürer

Müslüm Özmen

Yalçın Orhan 

HUKUK KURULLARINDA RADİKAL DEĞİŞİM YOK

Seçimden sonra gözler TFF hukuk kurullarında olacak. Ancak statüye göre hukuk kurullarında bulunan başkan ve üyeler istifa etmedikleri takdirde 4 yıllık görev sürelerini tamamlayacak. Kurul üyeleri ilk atandıklarında boş istifa dilekçelerini yönetime sunduğu için, Büyükekşi ve ekibinin eli rahatlayacak. Edinilen bilgiye göre bu kurullarda radikal bir değişim beklenmiyor.