Su Sporları The Bodrum Cup'ta heyecan başladı!

The Bodrum Cup'ta heyecan başladı!

15.10.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Her yıl ekim ayında binlerce denizci ve deniz tutkununu bir araya getiren Akdeniz’in en büyük yelken festivali The Bodrum Cup, Cumhuriyetimizin 100. yılına özel olarak bu sene çok özel bir rotada koşulmaya başlandı.

The Bodrum Cupta heyecan başladı

Binlerce denizci ve deniz tutkunu için unutulmaz anılarla dolu bir geleneğin temsilcisi olan The Bodrum Cup, 35’inci yılını Cumhuriyet’in 100’üncü yılıyla birlikte kutlamak üzere Selanik’ten start aldı. Bodrum’dan gelen filo yarış öncesi 2 Ekim’de Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Selanik’te doğduğu evi ziyaret ederek anma töreni gerçekleştirdi. Ardından 23 yat ve 300’ün üzerinde denizciden oluşan filo bazen rüzgarı bekleyerek, bazen köpüren denizi izleyerek İstanbul etabı mavi sulara yelken açtı.

Haberin Devamı

ŞEHİTLERE SELAM DURDULAR

6 Ekim’de geldikleri Çanakkale’de Şehitler Anıtı’na selam veren yarışçılar, İstanbul’daki yelken kulüplerinden katılan yatlar ve sahil güvenlikle birlikte bir şölen havasında 8 Ekim’de İstanbul Boğazı’nın lacivert sularına ulaştı.. Dolmabahçe Sarayı önüne gelen bembeyaz yelkenliler, Cumhuriyet’in kurucusu Mustafa Kemal Atatürk için mezestre selamlaması yaptı. İstanbullular, Şehir Hatları’nın kaldırdığı ücretsiz feribot ile bu geçiş törenini denizden canlı olarak izleme fırsatı buldu.

1500 YELKENCİ YARIŞACAK

9 Ekim’de başlayan İstanbul-Bodrum etabında yarışçılar Babakale, Çeşme, Kuşadası, Yalıkavak, Bodrum rotasını takip ederek yelken basmayı sürdürdü. 16 Ekim akşamı kampana töreniyle Bodrum etabı start alacak. 17 - 21 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek yarışlar kapsamında belirlenen rota, Bodrum limanından başlayarak Çökertme ve Kissebükü’ne uzanacak, ardından Bodrum’da tamamlanacak. Kazananların kupaları ise 21 Ekim Cumartesi akşamı büyük bir konserle sahiplerine teslim edilecek. Bodrum etabına 100’ün üzerinde yat ve 1500 yelkenci ile binlerce kişinin katılması bekleniyor.

Haberin Devamı

BİRLEŞTİRİCİ GÜÇ OLDUK

The Bodrum Cup Organizasyon Komitesi Başkanı Süleyman Uysal, “Zengin tarihi, canlı kültürü, elverişli iklimi ve dünyaca ünlü bir turizm merkezi olmasıyla tanınan Bodrum, keşfedilmemiş harikalarla dolu bir hazineye sahip. The Bodrum Cup, 35 yıldır bu gizli cevherleri ve daha fazlasını keşfetmek için binlerce kişiyi Bodrum’a getiren birleştirici bir güç oldu” dedi.

DENİZ FESTİVALİ

The Bodrum Cup’ta heyecan dolu yarışların yanı sıra katılımcılar hem karada hem de denizde pek çok eğlenceli programlarla buluşuyor. Konserlerin yanı sıra, Mavi Yolculuk Mutfağı Yemek Yarışması gibi etkinliklerle keyifli bir festival ortamı yaratılıyor. The Bodrum Cup’ta ayrıca aynı tutkuyu ve heyecanı paylaşanların kalıcı dostluklarının da ilk adımları atılıyor. Böylece organizasyon; adrenalin, coşku, sevgi ve arkadaşlığın festivaline dönüşüyor. Güneşe dayalı turizm algısını değiştirerek rüzgârı tercih nedeni yapan The Bodrum Cup, aktif olarak koylar hakkında farkındalık yaratmanın yanı sıra birçok sosyal sorumluluk projelerinde de yer alıyor.

Haberin Devamı

Yazarlar