Dünyadan Futbol Theofanis Gekas performansıyla İsviçre'yi sallıyor

Theofanis Gekas performansıyla İsviçre'yi sallıyor

02.03.2016 - 11:37 | Son Güncellenme:

Eskişehirspor'dan ayrılarak Sion'a transfer olan Theofanis Gekas 5 maçta 4 gol attı, ülkenin en çok konuşulan ismi haline geldi.

Theofanis Gekas performansıyla İsviçreyi sallıyor

Onur Dinçer - Skorer Dış Haberler

Haberin Devamı

Theofanis Gekas nereye gitse orayı sallıyor. Türkiye'de Samsunspor, Akhisarspor, Konyaspor ve Eskişehirspor formaları giyen yıldız futbolcu, attığı gollerle sürekli adından söz ettirmiş, Akhisarlı taraftarlar kendisi için özel bir beste dahi yapmıştı.

Eskişehirsporla yollarını ayıran Yunan golcü, devre arasında İsviçre'nin Sion takımına transfer oldu. 35 yaşındaki forvet, ilerleyen yaşına karşın formundan hiçbir şey kaybetmediğini yeni adresinde de kanıtladı. Sion formasıyla şu ana kadar 5 maça çıktı, 4 gol kaydetti.

Özellikle geçtiğimiz hafta sonu Luzern ile oynadıkları ve 3-1 biten maçta iki gol birden atarak takımına galibiyeti getiren Gekas, ülkede bir anda bir numaralı göündem maddesi oldu. İsviçre basını ve İsviçre Süper Ligi'nin internet sitesinde oyuncuyla ilgili özel haberler yapıldı.

Haberin Devamı

Kubilay Türkyılmaz: Gekas daha bitmedi

Galatasaray ve İsviçre Milli Takımı'nın eski futbolcusu olan ve Blick gazetesinde yazarlık yapan Kubilay Türkyılmaz, bu haftaki köşesini Yunan futbolcuya ayırdı. Gekas'ın neden taraftarlar ve hocalar arasında bu kadar popüler olduğunu masaya yatırarak leblebi gibi gol atmasının sırrını da çözmeye çalıştı:

"34-35 yaşında İsviçre'ye gelip de yattığı yerden parasını kazanmaya bakan bir çok futbolcu oldu. Gekas onlardan bir tanesi değil. Türk kulüpleriyle de iyi işler yaparak buraya geldi. Braga maçında özellikle çok etkiliydi ancak sadece attığı gollerle değil. Herkes artık iyi futbol oynayamayacağını düşünüyordu. Ama Gekas daha bitmedi.

'İsviçre'de çok gol atacak'

Taraftar onu seviyor çünkü sahada her şeyini veriyor. Çok çalışıyor ve çok koşuyor. Hocalar onu seviyor çünkü takım oyuncusu gibi oynayabiliyor ve rakip defansın gediklerini kolaylıkla bulabiliyor. İsviçre de savunma hatalarının çok olduğu bir yer, bu yüzden daha çok gol atacak. Ayrıca attığı gollerden sonra çocuk gibi sevinmesi, futboldan hala nasıl keyif aldığını gösteriyor. Sanki kariyerindeki ilk golü atmış gibi seviniyor. Kısacası Gekas hala aç!"