Turkish Airlines Euroleague THY Euroleague'in en çok kazanan basketbolcusu belli oldu!

THY Euroleague'in en çok kazanan basketbolcusu belli oldu!

06.10.2022 - 20:39 | Son Güncellenme:

THY Avrupa Ligi'nde en çok kazanan basketbolcuların listesi belli oldu. Anadolu Efes'te Shane Larkin ve Vasilije Micic'in aldığı rakamlar dikkat çekti.

THY Euroleaguein en çok kazanan basketbolcusu belli oldu

EuroLeague’de sezonun en çok kazanan oyuncuları belli oldu. Listede son Şampiyon Anadolu Efes’den tanıdık isimler yer alıyor. Eurohoops’un haberine göre listenin zirvesinde Barcelona’nın İspanyol forveti Nikola Mirotic yer alıyor.

Haberin Devamı

Mirotic en çok kazanan oyuncu
NBA’de ciddi bir piyasası olmasına rağmen Nikola Mirotic, 2019-2020 sezonun başında şok bir kararla Avrupa’ya döndü. Oyuncu Amerika yolunu 2010-2014 arası Real Madrid forması giydikten sonra tutmuştu. Uzun forvet oyuncusunun dönüşündeki adresi ezeli rakip Barcelona oldu. Mirotic’in NBA’de son sezonunda oyuncuya Utah Jazz, üç yıl için 45 milyon dolarlık bir teklif yapmıştı (güncel kurla 836 milyon TL) fakat İspanyol oyuncu ailevi sebepleri sebep göstererek ülkesinin yolunu tutmuştu. Bu sezon Barcelona ile olan kontratından kazandığı para 5 milyon dolar (92.8 milyon TL) civarı olacak oyuncu listede zirvede yer alıyor.

Larkin ve Micic tepelerde
Listenin ikinci ve üçüncü sıralarında Anadolu Efes’in yıldızları Shane Larkin ve Vasilije Micic yer alıyor. Temsilcimizin en önemli iki oyuncusu konumunda bulunan yıldızlar için bu yaz sıkça ayrılık iddiaları gündeme gelmişti. Vasilije Micic’in sıklıkla NBA opsiyonlarını göz önünde bulundurması sebebiyle çalışmalara Shane Larkin ile başlayan İstanbul temsilcisi milli oyuncuya 2 yıl 8 milyon dolar (148 milyon TL) vererek imzayı attırdı. Sırp yıldızın ise Amerika’dan beklediği ilgiyi görememesi sonucunda Efes hedefine ulaşarak oyuncunun sözleşmesini uzattı. Oyuncu yıllık 3.3 milyon dolar (61 milyon TL) kazanacak.

Haberin Devamı

Neymar, NBA Efsanesi Kareem Abdul-Jabbar İle Tanışıyor

Yeni transfer de listede
Anadolu Efes’in bu yaz kadrosuna kattığı Will Clyburn listenin 5. sırasında yer alıyor. Daha önce ülkemizde Darüşşafaka forması giyen Amerikalı oyuncu daha sonra transfer olduğu CSKA Moskova’da harikalar yaratmıştı. Burada EuroLeague şampiyonluğu da yaşayan isim CSKA’nın, Anadolu Efes’i finalde yenip şampiyon olduğu 2019 yılında Final Four’un en değerli oyuncusu seçilmişti. Son iki sezonun şampiyonu Ergin Ataman’ın ekibi Anadolu Efes, yıldız forvete 2 milyon dolar vererek imzayı attırdı (37 milyon TL). Bu ücretle birlikte Clyburn kariyerinde ilk kez 2 milyon dolar bandını aşmış oldu.