Şampiyonlar Ligi Tiki’Tata’nın zaferi

Tiki’Tata’nın zaferi

19.02.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Şampiyonlar Ligi’nde erken final olarak lanse edilen eşleşmenin ikinci tur ilk maçında Barcelona, Manchester City’yi deplasmanda 2-0 yendi, rövanş için avantaj elde etti. Goller 53’te penaltıdan Messi ve 89’da Alves’den geldi

Tiki’Tata’nın zaferi

CELAL UMUT EREN

Haberin Devamı

Resmi maçlarda ilk kez karşılaşan Manchester City ve Barcelona’nın Şampiyonlar Ligi ikinci tur ilk mücadelesi, iki teknik adamın taktik savaşı şeklinde geçti. İngilizlerde Manuel Pellegrini A, B hatta C planıyla hazırlıklarını avantajlı skor almak üstüne yaptı. İspanyollarda ise Tata Martino’nun tek düşüncesi ve planı, maçtan önceki açıklamasında gizliydi, “Topa sahip olan maçı kazanır.”
Manuel Pellegrini, 4-4-1-1 düzeniyle takımını kursa da Barcelona rakip sahaya geçtiğinde 6-4-0 ve Barcelona kendi sahasında oynarken de 4’lü hücum hattıyla sert ve hızlı presle alanları kapamanın derdindeydi. Tata Martino ise “tiki-taka” olarak bilinen sistemle topa sahip olup pas yapmanın hesabındaydı. İlk yarıda işler Manchester City’nin istediği gibiydi. Barcelona sadece iki kez kaleyi uzaktan şutlarla yoklayabildi.
İngilizleri yakan pozisyon 53. dakikada Navas’ın top kaybının akabinde düzensiz yakalanan defansın arkasına kaçan Messi’nin penaltıyı bulması ve Demichelis’in oyundan atılması ile oldu.
Her ne kadar Pellegrini 56’da Lescott-Nasri ikilisiyle B planına geçiş yapsa da Katalanlar değişikliğe izin vermedi, 89’da Dani Alves ile skoru 2-0 yapıp çeyrek finale göz kırptı. Öte yandan gecenin diğer maçında PSG, Leverkusen’i deplasmanda Ibrahimovic’in 2, Matuidi ve Cabaye’ın golleriyle 4-0 mağlup etti.

Yazarlar