Anadolu Kulüpleri Timsah evinde mutsuz!

Timsah evinde mutsuz!

27.09.2013 - 21:45 | Son Güncellenme:

Bursaspor’un evinde yine yüzü gülmedi. 6. haftanın açılış maçında Spor Toto Süper Lig’de üst sıraları zorlayan Akhisar Belediye ile golsüz berabere kalarak sahasındaki galibiyet hasretini dindiremedi.

Timsah evinde mutsuz

Sahasında galibiyete hasret kalan ve alt sıralarda yer alan Bursaspor, taraftarının müthiş destek verdiği karşılaşmada Akhisar Belediyespor’u konuk etti. Yeşil beyazlılar, rakibiyle golsüz berabere kalınca, Bursa’daki galibiyet özlemini sürdürdü.

Haberin Devamı

İLK YARIDAN DAKİKALAR
9. dakikada gelişen Akhisar Belediyespor atağında Bilal Kısa'nın Bursaspor ceza sahası içine gönderdiği topa Güray Vural'dan önce hamle yapan kaleci Frey, meşin yuvarlağa sahip olarak tehlikeyi önledi.
16. dakikada konuk takım ceza yayı önünde topla buluşan Colin Kazım'ın vuruşunda Akhisar Belediyespor savunma oyuncularına çarpan meşin yuvarlak, az farkla yandan dışarı çıktı.
27. dakikada Akhisar Belediyespor'dan Emrah Eren'in pasıyla hareketlenen Ahmet Cebe'nin sağ taraftan Bursaspor ceza sahası içine yaptığı ortada, Güray Vural, önüne düşen topa sol çaprazdan sert vurdu. Meşin yuvarlak, üstten auta çıktı.
34. dakikada gelişen Bursaspor atağında yeşil-beyazlıların Faslı savunma oyuncusu Basser'in Akhisar Belediyespor ceza sahası önünde önce Çağdaş Atan sonra da Merter Yüce'yi çalımlarla geçerek sert vuruşunda top, az farkla üstten auta gitti.
Karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 eşitlikle tamamlandı.

Haberin Devamı

İKİNCİ YARIDAN DAKİKALAR
48’nci dakikada Akhisar Belediyespor atağında Bruno’nun köşeye giden şutunu Frey kornere attı.
52’nci dakikada Ferhat Kiraz’ın soldan arka direğe yaptığı ortada Kazım topa vurma yerine göğsü ile kontrol etmek isteyince Bursaspor bir golden oldu.
65'inci Bursaspor’un kazandığı serbest atışta Taiwo’nun vuruşunda top filelere gitti. Ancak yardımcı hakem Kemal Yılmaz, Şamil için ofsayt bayrağını kaldırınca hakem golü iptal etti.
73’üncü dakikada Batalla atılan derinle pasla ceza alanına girdi. Topa vurduğunda Oğuz yere düşürdü. Hakem oyunu devam ettirdi.
87’nci dakikada Batalla’nın pasında Taiwo ceza alanı içerisinde çok sert vurdu. Defansa çarpan top kornere gitti.

MAÇIN?KARNESİ

HAKEMLER: Mustafa İlker Coşkun, Kemal Yılmaz, Serkan Akal
BURSASPOR: Frey (4)-Basser (5), Serdar Aziz (4), Civelli (4), Taiwo (6), Şamil (4), Musa Çağıran (4) (Dk.83 Batuhan), Kazım (4), Batalla (6), Ferhat Kiraz (4) (Dk.70 Murat), Enes Ünal (4) (Dk.70 Sestak)
AKHİSAR BELEDİYESPOR: Oğuz (6)-Emrah (6), Sonko (6), Çağdaş (6), Merter (6), Bilal (6), Uğur (6), Ahmet Cebe (4) (Dk.68, Mehmet (4), Güray (4) (Dk.87 Sertan), Bruno (4) (Dk.69 Kenan), Niasse (4),
SARI KARTLAR: Şamil (Bursaspor), Uğur, Ahmet (Akhisar Belediyespor)

POLİS ARTIK SAHANIN İÇİNDE

Haberin Devamı

Olaylı derbi sonrasında alınan karar gereği emniyet güçleri artık sahanın içersine girerek görev yapmaya başladı.

YÖNETİM İSTİFA

Maçın uzatma dakikalarına kadar Bursaspor’u sürekli destekleyen taraftarlar maçın sonunda, ’yönetim istifa’, ’Erkan gol, gol’ sesleriyle Atatürk Stadını inlettiler.

ENES 11'DE

Bursaspor'un 16 yaşındaki golcüsü Enes Ünal, teknik direktör Chirstoph Daum tarafından bu sezon ilk kez ilk 11’de sahaya çıktı. Daum, bu sezon ilk kez forma şansını verdiği bir başka isim ise Faslı Basser’i maç kadrosuna alıp sahaya sürmesi dikkat çekti. Yeşil beyazlılarda kesik yiyen bir başka isim ise 5 maçta banko oynayan Tuncay Şanlı oldu.

ŞENER KULÜBEYE

Bursaspor’un son beş maçında savunmanın sağında görev yapan Şener Özbayraklı’yı bu kez yedek kulübesine çekerken, Çaykur Rize maçında kadroya dahil etmediği Pinto’yu yine tribüne gönderdi. Sakatlığı hünez geçmeyen orta alanın çalışkan isimlerinden Arjantinli Belluschi de karşılaşmayı tribünden izleyen biş başka isim oldu.

Haberin Devamı

BURSASPOR ALKIŞLANDI

Son haftalarda aldığı başarısız sonuçlar sonrasında Atatürk Stadı’nın tribünleri diğer maçlara oranla çok büyük boşlukların olması dikkat çekti. 20 binin üzerinde kombinenin satıldığı yeşil beyazlıların maçına başlamaya 35 dakika kala tribünledi seyirci sayısı 5 bini geçmiyordu. Bu arada Bursasporlu taraftarlar ısınmaya çalışan yeşil beyazlı futbolcular büyük sevgi gösterisinde bulunması dikkat çekti.

EL ELE TRİBÜNE

Taraftarlar, ısınmaya çıkan yeşil beyazlı futbolcuları, "El ele tribüne" diyerek Teksas Tribününe davet ettiler. Ardından "Vur kır parçala bu maçı kazan" tezahüratına futbolcular alkışlarıyla karşılık verdiler.

AKHİSARLILAR İLGİSİZ KALDI

Bursaspor ile karşılaşacak olan Akhisar Belediyespor’da taraftarların maça ilgileri beklenenin çok altında oldu. Bir otobüsle Bursa’ya gelen Akhisar’dan gelen yeşil-siyahlı takımına destek verdi.

Haberin Devamı

İLGİNÇ BANKARTLAR

Tribünde taraftarlar birbirinden ilginç pankartlarda açıtlar. Bunlar, ’Aşk Bursaspor Forması Giyer’, ’Onurunla, duruşunla, şerefinle çok yaşa’, ’Bursa Yaz 6222’ye gönder. Ceza Bize gelsin.’ Bursaspor ile Akhisar Belediyespor sahaya, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’nün spora yatırım yapıyoruz yazan pankartıyla çıktılar.

BELLUSCHİ’YE PANKART AÇILDI

Sakatlığı nedeniyle forma giyemeyen Arjantinli Belluschi için Maraton Tribünü’nde İspanyolca ’Yokluğunu hissediyoruz Belluschi’ yazan pankart açıldı. Daha sonra Arjantinli futbolcu tribünlere giderek taraftarlara teşekkür etti.

OTOBÜS SALONDAN GİRDİ

Daha önceki maçlarda Atatürk Stadı’na ana giriş kapısından giren Bursaspor Futbol Takımı bu kez değişik bir uygulama ile stada geldi. Yeşil beyazlılar, misafir takımın girdiği Atatürk Spor Sarayı önünden geniş güvenlik kontrolünden gelmesi dikkat çekti.

FARUK ÇELİK TRİBÜNDE

Bugün Bursa’da bir dizi açılışlara katılan Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Vali Münir Karaloğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile birlikte karşılaşmayı şeref tribününden izledi.